BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,93
ALTIN 2.427,58
HABER /  DÜNYA

Cumhurbaşkanı’ndan ne istediler ?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü Hacı Bektaşi Vali Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Cemevi’nde misafir eden Şube Başkanı Sadık Düzgün, Cumhurbaşkan...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü Hacı Bektaşi Vali Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Cemevi’nde misafir eden Şube Başkanı Sadık Düzgün, Cumhurbaşkanına ilettikleri taleplerini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, beraberindekiler ile birlikte dün akşam saatlerinde Hacı Bektaşi Vali Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Cemevi’ni ziyaret ederek, burada Alevi vatandaşlarla bir araya gelmişti. Ziyaretin ardından konuşan Hacı Bektaşi Vali Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şube Başkanı Sadık Düzgün, Erzincan’a yıllardır bir cumhurbaşkanı gelmediğini hatırlatarak, bir vesileyle Abdullah Gül’ün cem evine gelmesinden büyük onur duyduklarını ifade etti. Düzgün, ziyarette bir süre sohbet ettiklerini belirterek, “Gecikmiş haklarımız vardı, kendisine bu hakları bildirdik ve çözüm üretilmesini istedik. Cem evlerimizin ibadethane olarak yasal bir statüye kavuşturulmasını söyledik, Hacı Bektaş Dergahı’nın Alevilere teslim edilmesini kendilerine ilettik. Zorunlu din derslerinin bir an önce zorunluluktan çıkarılmasını ve isteğe bağlı hale getirilmesi gibi bir çok isteklerimizi kendisine söyledik. Kendileri de makul karşıladılar. Her türlü yardımın yapılacağını bizlere söylediler” diye konuştu.
(İHA)