BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,25
POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması' finaline katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sürpriz bir şekilde TRT'de düzenlenen Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nın ödül törenine katıldı.

TRT 1'de Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nın finali gerçekleştirildi. Yarışmanın bir bölümünde sürpriz bir biçimde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan salona girdi. Yarışmanın kazananlarına ödüllerini Cumhurbaşkanı Erdoğan bizzat kendisi verdi.Ödülleri verirken kısa bir açıklma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları ifade etti:

"ALIŞILMIŞIN DIŞINDA BİR PROGRAM"

"Bizleri ramazan süresince mutlu eden hafız kardeşlerim sizleri kutluyorum. Burada 8 kardeşimiz mevcut ancak bunların haricinde olan kardeşlerimi de kutluyorum. Alışılmışın dışında farklı bir program TRT- Diyanet ortaklığı ile hayata geçmiş durumda. Yarışmayı Mustafa Altın'ın toplam 872 puanla birinci bitirdiğini dile getiren Erdoğan, kendisinin de ona bir hediyesi olduğunu belirtti. Erdoğan, "Karahisari'nin Kur'an-ı Kerim'ini kendilerine hediye edeceğim. İnşallah o da sizin kütüphanenizin raflarında güzel bir zenginlik olacağı gibi sizin ondan yeri geldiği zaman sürekli istifade edeceğinize inanıyorum." diye konuştu.

Yarışma boyunca sahnede duran rahlenin üstünde de Mustafa Altın'a hediye ettiği Kur'an-ı Kerim'in aynısından bulunduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu da güzel bir tevafuk oldu. Gerçekten Karahisari hattıyla muhteşem bir hat ortaya koydu. Tezhibi de muhteşem. Bütününde aynı tezhibi görmüyorsunuz, her sahifesinde farklı bir tezhip uygulaması var. Bundan dolayı 'Allah rahmet etsin' diyoruz ve hafız kardeşimize takdim ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Sitene Ekle