BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,84
ALTIN 2.431,93
HABER /  DÜNYA

Cumhurbaşkanı Gül’e en anlamlı hediye

Kayseri’de Kocasinan Kaymakamlığı, hem Cumhuriyet’in ilanının 90. yılı hem de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün doğum günü nedeniyle 90. Yıl Orm...

Abone ol

Kayseri’de Kocasinan Kaymakamlığı, hem Cumhuriyet’in ilanının 90. yılı hem de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün doğum günü nedeniyle 90. Yıl Ormanı’nda 2 bin fidanı toprakla buluşturdu.
90. Yıl Ormanı ağaçlandırma alanındaki fidan dikimine; Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan ve Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara da katıldı. Fidan dikim töreninde konuşan Kocasinan Kaymakamı Candan “Bu yıl Cumhuriyetimizin 90. yılı. Biz hem burada 90. yıl anısına hem de Sayın Cumhurbaşkanımızın ağaçlandırmaya verdiği değerin bir göstergesi olarak bu fidanları dikiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın gittiği her ilde ziyaretinin anısına ağaç dikiliyor. Bugün aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımızın doğum günü. Kendisine en büyük hediyenin bu olacağını, toprakla buluşan fidanlar olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

’’CUMHURİYET, PEK ÇOK KONUDA REKABET EDER HALE GELMİŞTİR’’
Fidan dikim töreninde konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün ise, "Bu geçtiğimiz 90 yıl içerisinde tabi Türkiye Cumhuriyeti pek çok konuda, eğitimde, sağlıkta, ticarette, sanayide, bilimde, kültürde ve sporda dünyanın önde gelen ülkeleriyle yarışır ve rekabet eder hale gelmiştir" dedi.

’’BUGÜN TÜRKİYE PEK ÇOK SEKTÖRDE YER ALIYOR’’
Bugün Türkiye’nin pek çok sektörde başta tarım ve turizm olmak üzere dünyanın ilk 10 ülkesinin içerisinde yer aldığını kaydeden Vali Düzgün, şunları söyledi:
"İnşallah Cumhuriyet’in yüzüncü yılına giden 2023’e kadar Türkiye Cumhuriyeti en büyük, en güçlü ekonomiye sahip ilk 10 devlet arasına girmesi yolunda da önemli çalışmalar, projeler yürütmektedir. Bugün Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yıldönümü ve aynı zamanda geçtiğimiz günlerde de vilayetimizi ziyaret eden değerli hemşehrimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün ilimizi ziyaretleri anısına böyle bir ağaçlandırma kampanyasını başlatıyoruz. Kayseri tabi çok zengin bir kültür mirasına sahip. Ticaret, sanayi kültür, spor ve tam karşımızda duran Erciyes Dağı’nın yakın bir gelecekte parlayacak olan yıldızı kayak sektörü ile pek çok sektörde yer alan iller arasında geliyor. Kayseri ilimizi çeviren ve Erciyes’in eteklerinde ve çevresinde yer alan bu bölgelerin, bu tepelerin, bu dağların da ağaçlandırılması gerçekten Kayseri’nin güzelliğine bir o kadar da güzellik katacaktır diye düşünüyorum. Çünkü ağaç güzelliktir, ağaç estetiktir, berekettir, kuş cıvıltısıdır. Kocasinan Kaymakamlığımızın da Orman Bölge Müdürlüğümüzle beraber başlatmış olduğu kampanyanın ilk adımını da burada atmış bulunuyoruz. İnşallah Orman Bölge Müdürlüğümüzün ilimizin dört bir tarafında yapmış olduğu ağaçlandırma çalışmalarına tabi Kayseri’de sivil toplum kuruluşlarından, özel sektörden, kamu kurumlarımızdan, özel kurumlarımızdan da pek çok destek var. Geçtiğimiz günlerde de özel kuruluşlar tarafından oluşturulan bazı ormanları da yerinde ziyaret etmek suretiyle buralarda da güzel çalışmaların yürütüldüğünü gördük."
Konuşmaların ardından Vali Orhan Düzgün, emeklerinden dolayı Kocasinan Belediye Başkan Yardımcısı Esat Öztürk ile Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara’ya plaket verdi.
(İHA)