BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.427,48
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Gül Kocaeli'nde!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kocaeli'nde Üniversite kampüsünü ziyaret etti.

Abone ol
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kocaeli Üniversitesi'nin eski halini bildiğini, yeni halini ise ilk defa gördüğünü belirterek, ''Çok da gururlandım. Yani Türkiye'de çok az üniversitenin bu kadar güzel kampüsü, bu kadar güzel imkanları vardır'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile Kocaeli Üniversitesi'ni ziyaret etti. 

Gül ve beraberindekileri Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komşuoğlu, rektörlük girişinde karşıladı ve hatıra fotoğrafı çektirildi. Kocaeli Üniversitesi'nde öğrenim gören yabancı öğrenciler de fotoğraf karesinde yer aldı.

Gül, ziyarette, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu'nu tebrik ettiğini belirterek, ''Yolda öğrendim. Şehirden buraya çıkış yolu yeni yapılmış'' dedi.

Kocaeli Üniversitesi'nin örnek proje seçildiğini anımsatan Gül, ''Diğer üniversitelere örnek olacak bir kampüs. Şimdi tabii ki bütün fiziki şartları her şeyi devletin büyük fedakarlıklarıyla yapılmış en güzel şekilde. Zaten 1992 yılında başladınız, çok güzel mezunlarınız var. Eğitim de en güzel şekilde veriliyor'' diye konuştu.

BEKLENTİLERİMİZ ÇOK YÜKSEK!

Gül, sözlerine şöyle devam etti:

''Böyle bir üniversiteden beklentimiz her zaman çoktur. Sanayi ve üniversite iş birliklerinin en güzel örneklerinden birini veriyorsunuz. Araştırma, geliştirme, bütün bu konular üniversitelerin temel faaliyetlerinden biri. Sadece eğitim değil, aynı zamanda projeler, teknoloji ve bilimde gelişme buralarda gerçekleşiyor.''

Kocaeli Üniversitesi'nin her türlü avantaja sahip olduğuna dikkati çeken Gül, ''Kocaeli kendi başına zaten büyük bir kaynak. İstanbul'un buraya yakın olması hem avantaj hem de bazen dezavantaj olabilir ama avantajı daha büyük, onu söyleyeyim. Ben hizmeti geçen herkese teşekkür ediyorum. Sayın rektöre başarılar diliyorum. Bugünkü ziyaretimizde buraya gelmekten büyük bir memmuniyet duyuyorum'' dedi.

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komşuoğlu ise ziyaretten büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek, ''Gelişinizin anısına Aslanbey Yerleşkemizde ağaçlandırma yaptık ve sizin adınızı verdik. Sayın Hanımefendinin adına da 12 fakültemizden 12 öğrencimize 2011-2012 yılı için burs tediye ettik'' diye konuştu.