BIST 8.774
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.238,07
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk 'Zafer' mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı yayımladı. Mesajda, 'vesayet' vurgusu dikkat çekti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zaferi'nin, tarihi boyunca karşılaştığı tüm engelleri birlik ve beraberlik içinde, kardeşlik ruhuyla, inanç ve kararlılıkla aşan milletin gücünün ortaya koyulması bakımından da büyük anlam ifade ettiğini vurguladı.

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Şanlı tarihimizdeki dönüm noktaları, millet olarak nereden gelip nereye gittiğimizi, kutlu yürüyüşümüzün mana ve değerini bizlere en güzel şekilde hatırlatmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

İSTİKLAL MÜCADELESİ ZAFERLE TAÇLANDI 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos Zaferi'nin de böyle bir dönüm noktası olarak herkes için gurur ve iftihar vesilesi olduğuna dikkat çekti.

Milletin bayrak ve vatan sevgisi, ordunun kahramanlığı ve cesaretiyle tarihin büyük destanlarından birinin daha yazıldığını belirten Erdoğan, 26 Ağustos'ta başlayan Büyük Taarruz'un ardından 30 Ağustos'ta elde edilen nihai başarının, istiklal mücadelesini zaferle taçlandırdığını kaydetti.

"Böylelikle vatanımızın toprakları işgalden kurtarılmış, hepimizin ortak değeri cumhuriyetin de temelleri atılmıştır" ifadesini kullanan Erdoğan, şunları kaydetti:

HER TÜRLÜ VESAYET KIRILDI 

"30 Ağustos Zaferi, tarihi boyunca karşılaştığı tüm engelleri birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla, inanç ve kararlılıkla aşan aziz milletimizin gücünün ortaya koyulması bakımından da büyük anlam ifade etmektedir. Aziz milletimiz, imkansızlıklar içinde bulunsa da milli ve manevi değerlerini canını ortaya koyarak korumasını bilmiş, inandığı yoldan asla dönmemiş, varlığına kastedilmesine asla izin vermemiştir. Milletimizin aynı kararlılığı sergilemeye devam etmesi sayesinde bizler, artık her türlü vesayet zincirini kırmış olan, yarınlarından kaygı duymayan bir ülkede yaşamanın gururu içerisindeyiz." 

Erdoğan, özellikle son 12 yılda önemli gelişmelere sahne olan Türkiye'nin, gelecek süreçte de büyük bir güvenle, her alanda önemli mesafeler kat etmeyi sürdüreceğine emin olduğunu bildirdi.

Demokratik, ekonomik, siyasi yönden Türkiye'yi daha da güçlendireceklerini belirten Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

MUSTAFA KEMAL VE ŞEHİTLERİ RAHMETLE ANIYORUM 

"Yeni Türkiye vizyonumuzdaki hedefleri gerçekleştirmek, toplumsal refahı daha da artırmak, ordumuzun imkan ve kabiliyetlerini daha da yükseltmek suretiyle, ülkemizi dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri haline getireceğiz. 30 Ağustos Zaferi vesilesiyle, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Vatan savunması konusunda fedakar bir anlayışla vazife ve sorumluluklarını yerine getiren, bölgesel ve küresel barışın tesisi için yurt dışında görev üstlenen Türk Silahlı Kuvvetleri'mizin tüm mensuplarına şükranlarımı sunuyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımızı en içten duygularımla kutluyor, tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum."