BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.422,28
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan uçak gemisi müjdesi!

Burgazada korvetinin denize indirilmesi töreninde konuşan Erdoğan, "Amfibi türü Anadolu gemimizden sonra artık biz kendi uçak gemimizi de yapar hale geleceğiz." dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Tersane Komutanlığında Burgazada korvetinin denize indirilmesi töreninde müjde verdi.

Erdoğan, "Amfibi türü Anadolu gemimizden sonra artık biz kendi uçak gemimizi de yapar hale geleceğiz." dedi.

KENDİ UÇAK GEMİMİZİ YAPACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zamanı iyi okuyan devletler ayakta kalmıştır. Türkiye artık her alanda askeri güçlerinin ihyaçlarını karşılayacak bir ülke konumuna yükselmiştir. Amfibi türü Anadolu gemimizden sonra artık biz kendi uçak gemimizi de yapar hale geleceğiz." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan şu açıklamalarda bulundu.

HER İKİ PROJE DE HAYIRLI OLSUN

Milgem projesinde 8 gemi bulunuyor. Bu gemiler 3. ve 4. gemileri oluşturuyor. Milgem projesi kapsamında Büyükada ve Heybeliada gemilerini bitirmiştik. Her iki projenin de Türkiye'miz için hayırlı olmasını diliyorum.

"GEMİ YAPIM SÜRECİNİ HIZLANDIRMALIYIZ"

Artık icra komitesinin başında Başbakanımız bulunuyor. Gemi yapılma süreçlerinin 1 veya 1.5 yıla indirmemiz gerektiğini söyledim. Artık gemi yapım süreçlerini hızlandırmamız gerekiyor. Burgazada'yı deniz indiriyoruz ama iç donanımın en kısa sürede yapılmasını bekliyoruz.

"UÇAK GEMİMİZİ DE YAPACAĞIZ"

Amfibi türü Anadolu gemimizden sonra artık biz kendi uçak gemimizi de yapar hale geleceğiz. Bu uçak gemimizi biz yapacağız. Hiçbir engel yok. Azmederseniz başarırsınız.