BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,45
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan son dakika Savcı Kiraz açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Savcı Mehmet Selim Kiraz ve AK Parti Kartal saldırısı için son dakika açıklama yaptı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Savcı Mehmet Selim Kiraz ve AK Parti Kartal binasına yapılan saldırı için son dakika açıklama yaptı.

Erdoğan, AK Parti binasına yapılan saldırının Çözüm Sürecini hedef aldığını iddia etti: "AK Parti Kartal İlçe Teşkilatı'na yapılan saldırıyı Çözüm Süreci'ne yönelik bir tavır olarak görüyorum, çözüm sürecini baltalamaya yönelik bir tavır olacak görüyorum."

TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNACAĞIM

Romanya gezisini iptal eden Cumhurbaşkanı Erdoğan "Savcımızı canice şehit ettiler ve güvenlik güçlerimiz tarafından yapılan operasyonla bunun bedelini ağır ödediler. Şehit Savcı Kiraz'ın eşine inşallah bu akşam taziye ziyaretinde bulunacağım. Demokrasi bu tür saldırılara pes edecek kadar basit bir sistem değildir. Demokrasiye inanların da bu tür teröristlerin karşısında hep birlikte durmaları şarttır diye inanıyorum" dedi.

MUHALEFETE MİLLİ DURUŞ TEPKİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefete de şu sözlerle tepki gösterdi: "Terör örgütünün bu vahşetlerdeki caniliği, alçaklığı ve bunlar üzerinden hala siyaset yapmaya gayret edenlerin yaklaşımı... Bu konuda siyasi partiler, bugün bir milli yaklaşım ortaya koymazsa ne zaman bunlar milli bir yaklaşım ortaya koyacaklar? Ne zaman bir milli duruş ortaya koyacaklar? Bu, çok çok önemli. Asıl bunun üzerinde durulması gerekir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Werner Iohannis ile yaptığı basın toplantısındaki açıklamalarından satır başları:

- Terör tüm dünyanın sorunudur. Teröristler bedelini ağır ödediler. Öyle zannediyorum ki şu anda savcımızı Eyüp Sultan Camii’nden defnedecekler. Orada cenaze namazı kılınıp ondan sonra da defni gerçekleştirilecek. Ben kendisine Allah’tan rahmet diliyorum, rabbim şehidimizi cennetiyle cemaliyle inşallah müşerref kılar.

- İnşallah kendilerine de bu akşam taziye ziyaretinde bulunacağım. Terörle mücadelemiz kararlılıkla sürecek.

- Ak Parti’nin Kartal ilçe teşkilatına bu terör örgütünün yaptığı saldırıyı da özellikle çözüm sürecine yönelik bir tavır olarak görüyorum. Baltalamaya yönelik bir tavır olarak görüyorum. Demokrasiye inanmayanların tavrı olarak görüyorum. Tabii ki bütün bunlar bilinmelidir ki demokrasi bu tür saldırılara pes edecek kadar basit bir sistem değildir.

- Demokrasiye inananların da bu tür teröristlerin karşısında hep birlikte durması şarttır diye düşünüyorum. Ben de cumhurbaşkanı olarak buna sonuna kadar gerekli mücadeleyi vereceğiz ve direneceğiz.

Soru: Yaklaşan seçimler öncesi bu tarz provokatif eylemlerin artacağı endişesi var. Bu endişeyi taşıyor musunuz? Zirve toplamanız söz konusu mu?

- Biliyorsunuz devletlerin yönetimlerinde endişesiz an olmaz. Her an endişeyle yaşarsınız. Buna karşın her türlü tedbiri alırsınız. O tedbirin halka yansımasını özellikle bu tür eylemlerin ortadan kalkması suretiyle sağlarsınız. Bizler duyarlı olmaya mecburuz. Fakat bazı hassasiyetlerin özellikle ülkemize inşallah döndükten sona dar kapsamlı zirveyle ele almak suretiyle değerlendirmesini yapacağız.

- Çünkü bir çözüm süreci ortada. Bu ortadayken istismarların çok farklı şekilde gündeme geldiğini görüyoruz. Bu malum terör örgütü veya örgütleri ülkemizin içerisinde yeni değil. bunların da değerlendirmesini yapacağız.

- Fakat bir şey tabii çok çok önemli. Yani terör örgütünün bu vahşetlerdeki caniliği alçaklığı, bunlar üzerinden siyaset yapmaya gayret edenlerin yaklaşımları. Siyasi partiler bugün milli bir yaklaşım ortaya koymazsa, ne zaman bir milli yaklaşım, duruş ortaya koyacaklar? Asıl bunun üzerinde durması gerekir.

- Bakıyorsunuz daha ilk andan itibaren medya kuruluşları dahi bunlarla el ele vererek, oradaki görüntüleri yayınlamanın gayreti içerisine giriyorlar. Ne elde edeceksiniz, neyi kazanacaksınız? Arkadan bunlarla ilgili anında yasaklar gelmemiş olsa yayınlamaya devam edecekler. Böyle bir anlayış olamaz. Bir taraftan DEAŞ’a konuşanlar, bir taraftan El Kaide’ye konuşanların bunlardan ne farkı var? Hepsi aynı.

- Bunların değerlendirmesini yapıp farklı açıklamalarımız da olacak. Gidiyorlar bir ilçe teşkilatını basıyorlar, hani bunlar siyaset yapacaklardı. Hani bunlar silahları bırakacaklardı. Bunlar bugüne kadar hiç dürüst olmadılar. Dürüst olmadıkları gibi de buralardan devşirecekleri oylarla kendilerine gelecek hazırlamaya gayret ettiler. Temenni ediyorum ki bu olaylar bu yola hevesli olanlara ciddi bir ders olur diye düşünüyorum.

- Ben şehidimize tekrar Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine, milletine, tüm adalet camiasına sabırlar diliyorum. Güvenlik güçlerimize de oradaki bu akılcı ve görevlerinin gereğini yerine başarılı şekilde getirdikleri için de teşekkür ediyorum.

ERDOĞAN İKİ SAAT ERKEN DÖNECEK

Romanya temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bükreş'te akşam katılacağı programları iptal etti. Erdoğan, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit düşmesi nedeniyle Türkiye'ye erken dönecek.

Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis'in Erdoğan onuruna vereceği yemek iptal edidi.

Türkiye'ye dönüşü iki saat önceye alınan Erdoğan'ı taşıyan uçağın Ankara yerine İstanbul'a ineceği belirtildi.