BIST 9.066
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.293,43
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika bedelli açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bedelli askerlikle ilgili son dakika bir açıklama yaptı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bedelli askerlikle ilgili olarak yaptığı son dakika açıklamada, "TSK'nın kanaatini bir kenara koymak mümkün değil. Bu bakımdan böyle bir kararı ne hükümet ne de TSK vermiştir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afkiya ziyareti öncesi Ankara Esenboğa Havaalanı'nında basın toplantısı düzenledi. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

ÇÖZÜM SÜRECİNDE GELİNEN NOKTA

Şu anda, özellikle de 6-7 Ekim olaylarından sonra mevcut gelişmeler sözde değil, özde olmalı. Temennim odur ki burada silahsızlanma konusunda atılacak adımlar ülkemizin huzuru için, ülkemizde vatandaşlarımızın çözüm sürecinden beklentilerine cevap konusunda önemli bir adım olacaktır.

Tabii bunu beklemek halkımızın hakkı olduğu kadar bizim de idealimizdir. Şu anda bu konuda atılacak adımları hassasiyetle takip ediyoruz.

EĞİT-DONAT

Eğit-donatla ilgili atım atılmış değil. Yapılması gereken yapılmadı. Sadec eğit-donatı konuşursak kendimizi aldatmış oluruz. Suriye'de hedefi rejim olan bir çalışmanın yapılması lazım. Koaliasyon güçleri atım atmadılar, bazı emareler var gibi bir süreci yaşıyoruz. Türkiye'nin tutumu devam edecek.

Irak'ın yüzde 40'ı işgal altında. Irak'ta da uçuşa yasak bölge ve güveni bölge olmazsa sağlıklı netice almak mümkün değil.

cumhurbaşkani-erdoğandan-son-dakika-bedelli-açiklamasi.jpg

BEDELLİ ASKERLİK

Şu anda da bunun artıları, eksileri var. Böyle bir dönemin içerisindeyiz. Nedense birileri zaman zaman çıkıp bu işi kaşıyorlar. Bunlar doğru yaklaşım tarzı değil. Burada TSK'nın kanaatini bir kenara koymak da mümkün değil. 

Bu bakımdan böyle bir kararı ne hükümet ne de TSK vermiştir. Ben bu olaya artı ve eksilerini tartarak karar vermek durumundayım.

Bu kanaat, TSK'nın da ihtiyacını gözardı ederek değil, onu değerlendirmeye alarak böyle bir karar verilir. Ondan sonra da hükümet kararını uygulamaya koyar.