BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.437,22
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan pazarcı esnaflara müjde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pazarcılar Federasyonu'nda konuştu Erdoğan esnaflar için çatılı otoparklı bir pazar istediğini duyurdu

Abone ol

Pazarcılar Federasyonu ile buluşmasında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, pazarcı esnaflara 'Çatısıyla, otoparkıyla milletimize yakışan bir pazar istiyorum' diyerek müjde verdi

"ÇÜRÜK ELMA"

Erdoğan ayrıca esnaflara hitaben "Meyvenin, sebzenin iyisini öne çürük çarığı arkaya koyup el çabukluğuyla bunu müşteriye verirsen olmaz. Veli nimetin olan müşterine iyi davranacaksın. Yoksa o müşteri gider süpermarkete sen de güneşin, yağmurun altında kalırsın. Size tavsiyem: Varsa aradaki çürük elmaları ayıklayıp yola öyle devam etmenizdir. Bunu yaptığınız zaman bu millet sizi el üstünde tutar" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ATO'da Pazarcılar Federasyonu'nda pazarcı esnaflara hitaben konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının satır başları:

"Pazarcılık dünyanın en eski mesleğidir. Pazarcı esnafımız sabahtan akşama kadar pazardaki bütün her şeyini topladığı ana kadar yaz kış demeden alın teriye çalışıyor. Sebzeyi meyveyi en taze şekilde halka ulaştırıyor. Pazarcının milletin gönlündeki yeri hiç bir şeyle mukayese edilemez. Bunun için pazar kültürünü mutlaka yaşatmalıyız. Benim gönlümdeki pazar yerlerini çatısıyla aydınlatmasıyla otoparkıyla sosyal tesisleriyle olmasını arzu ederim."

"İlde ilçede beldede lütfen pazarcı esnafımız için pazar yerleri açınız dedim tavsiye ettim hamdolsun güzel gelişmeker var daha da iyi olacak.Bu konuda belediyelerimiz daha gayretli olmalı. Siz pazarcıların mİlletimizle gönül bağınız var.Bu bağı güçlendirmelisiniz size Cumhurbaşkanı sıfatıyla destek olacağımı bilmenizi isterim."

2002'de faiz yüzde 47'ydi. Biz bunu yüzde 4'e düşürdük. Böylece esnafımıza rahat bir nefes aldırdık. Esnafımızın kullandığı kredinin yüzde 50'sini devlet ödüyor. Yeni çıkan kanunla AVM'lerde esnafımızın da yer alması sağlandı.

2002 yılında iktidara gelir gelmez esnaf ve sanatkarlarımızı ayağa kaldırmak için süratle adımlar attık. Esnafımıza kredi kolaylıkları getirdik. Kredi limitlerini de artırdık, kesintileri azalttık. Artık kullanılan kredilerin %50'sini devlet karşılıyor. Prim borçlarını yapılandırdık.

Bizim tarihimizde esnaf ve sanatkar ticaretiyle birlikte toplumu ayakta tutan aydınlatan kesimdir.
Komşusunun siftahını düşünen esnafın milletine mahallesine zarar vermesi mümkün mü.Bu ahlak ölçerken tartarken adaleti yerine getiren bir ümmetin ahlakıdır.