BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.428,65
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan bakanlara flaş McKinsey talimatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, McKinsey danışmanlık şirketi ile ilgili "Bütün Bakan arkadaşlarıma, 'Bunlardan fikri danışmanlık hizmeti de almayacaksınız' dedim" diye konuştu.

Abone ol

Hükümetle muhalefet partisi arasındaki McKinsey tartışmasını Cumhurbaşkanı Erdoğan, bitirdi. Bakanlıklara danışmanlık hizmeti vereceği açıklanan ABD'li şirket McKinsey için Erdoğan, "Bütün Bakan arkadaşlarıma, 'Bunlardan fikri danışmanlık hizmeti de almayacaksınız' dedim. Hiç gerek yok, biz bize yeteriz." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun ekonomik kriz söylemine tepki gösteren Erdoğan, "Türkiye'de bir defa kriz yok. Ekonomiyle alakalı bir manipülasyon var. Bununla bir fatura kesmeye çalışıyorlar, sen de bu faturanın aktörleri arasında yerini alıyorsun" diye yanıt verdi.

Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'da gerçekleştirilecek 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda partililere hitap etti. Ekonomi, terörle mücadele ve yerel seçimlerle ilgili dikkat çeken açıklamalar yapan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine de yanıt verdi.  İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları:

TARİHİN EN BÜYÜK EKONOMİK SALDIRISI
-Türkiye, tarihinin en büyük ekonomik saldırılarından birine maruz kalmasına rağmen iki ayı bulmadan durumu büyük ölçüde kontrol altına aldık. Döviz kurunun bir anda böylesine büyük bir artış göstermesini sadece ekonomik sebeplerle izah etmek mümkün değildir. Bunu söylemekle asla sorumluluktan kaçmaya çalışmıyoruz. Yaptığımız sadece bir durum tespitidir.

McKinsey danışmanlık neyin nesi? Türkiye anlaşmasında neler var?

TOPARLAMA VE YÜKSELİŞ DÖNEMİNE GİRDİĞİMİZİ GÖRÜYORM
- Özel sektörümüzün bu krizi fırsata çevirecek maharete sahip olduğuna inanıyorum. İnşallah yaklaşık iki aylık bir aradan sonra yeniden bir toparlanma ve yükseliş dönemine girdiğimizi görüyorum.

FIRSATÇILARA SERT UYARI

-Bazıları krizi fırsata çevirmekle fırsatçılığı birbirine karıştırıyor. Milletimizi fırsatçıların insafına teslim etmeyeceğiz.

REFORMLARA DEVAM
-Devlet yönetimi olarak bu krizin üstesinden gelmek için normal şartlarda yıllara sari olarak yapabileceğimiz büyük reformları ve köklü değişimleri kısa sürede hayata geçirdik, geçiriyoruz.

HER KRİZ BİRÇOK FIRSATI DA BERABERİNDE GETİRİR
-Özel sektörümüzün bu krizi fırsata çevirecek maharete sahip olduğuna inanıyorum. Şu gerçeği hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız. Her kriz beraberinde birçok fırsatı da getirir.

-Türkiye borcuna sadıktır, yeter ki işi diyet borcuna dönüştürmesinler. O zaman külahları değiştiririz. Hiç kimse Türkiye'yi yeniden uluslararası kuruluşların boyunduruğu altına sokamaz.


-Bu can bu tende oldukça hiç kimse Türkiye'yi yeniden uluslararası kuruluşların boyunduruğu altına sokamaz
-Bizim IMF'ye borcumuz yok. Ekonomik bağımsızlık olmadan siyasi bağımsızlığın olmayacağını biliyoruz.
-Ülkemizi kendi reçetelerimizle, kendi çözümlerimizle, kendi programlarımızla hedeflerimize ulaştıracağız.
-Kendi ayakları üzerinde yükselttiğimiz Türkiye'ye hiç kimse yeniden diz çöktüremeyecektir.

EN AZ 800 İLE ÖDEYECEKLER
-Bir ölür bin diriliriz evelallah. 8 şehidimiz mi var? O teröristler bilsinler ki bunu en az 800 ile ödeyecekler.
-O deliklerde inlerine gire gire bunları bitireceğiz. Kandil'de, Sincar'da bitireceğiz. Durmadan onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bu milletin huzurunu, refahını yok etmeye bunların gücü asla yetmeyecektir.

KILIÇDAROĞLU'NA İFTİRALARINI YÜZÜNE VURMAKTAN YORULDUK
-Ülkemizin yaşadığı sıkıntılara adeta ateşin üzerine benzinle gider gibi yaklaşan anamuhalefet partisine ve onun başındaki malum zata ne diyeceğiz? Biz bu zatın iftiralarını yüzüne vurmaktan, eline tutuşturulan kağıt parçalarının belge değil paçavra olduğunu anlatmaktan yorulduk.

FİLİSTİN YANITI
Sonra hızını alamayıp, Erdoğan BM'de gitti Filistin'le ilgili tek kelime etmedi diyor. Buna benim milletim inanmaz hele hele Filistinli hiç inanmaz. Orada Türk bayraklarıyla Filistinli'nin nasıl dolaştığını biliyoruz. Bu zatın adamlarının da benim Filistinli kardeşlerimin düşmanlarıyla nasıl olduğunu da biliyorlar. Etrafında ona bunları anlatacak bir Allah'ın kulu yok mu ya? Demek ki yok. Biz o konuşmamızda Kudüs'ü de anlattık, Filistinli kardeşlerimizi de anlattık.

KRİZ YOK MANİPÜLASYON VAR
-Türkiye'de bir defa kriz yok. Önce bir ekonomiyi öğren. Türkiye'de ekonomiyle alakalı bir manipülasyon var, manipülatif bir hareket var. Bununla bir fatura kesmeye çalışıyorlar, sen de bu faturanın aktörleri arasında yerini alıyorsun.

İFTİRA İLE YETİŞMİŞ TİPLER
-Cumhurbaşkanlığı külliyesine inşa edildiğinden bu yana iftira ile yaklaşan sizden başka kimse olamaz. Gelen bütün misafirlerimizin hayran kaldığı böyle bir külliyeyle ilgili iftiralarını artık dinlemekten bıktık. Hatırlarsanız külliyemiz ilk hizmete girdiğinde yine bu yalanları söyleyip oraya ayak basmayacağını söylemişti. Ama sonra gelmek zorunda kaldı. Gerçekleri kendi gözüyle gördü. Altın klozetlerden bahsetti. Altın klozetlerin falan olmadığını medya kendilerine daha sonra anlattı. Bunlar bu kadar iftira ile yetişmiş tipler.

ALMANYA'YA CAN DÜNDAR TEPKİSİ
-Son Almanya seyahatinde, 5 yıl 10 aya mahkum olan sözde gazeteci vardı ya boşluğunu buldu oraya kaçtı, orada da rahat durmadı. Orada da kendisine sahip çıkacak olanları, sözde siyasetçileri buldu. Haber de bize gelince, 'Eğer bizimle beraber orada bulunacaksa biz müşterek bir basın toplantısı yapamayız. O zaman siz onunla basın toplantısı yaparsınız, daha sonra da biz onun olmadığı bir basın toplantısı yaparız.' diye haber gönderdik.

-Ne kadar terörist varsa, bizden bunu stratejik ortaklarımız istediği zaman, biz kendilerine teslim ettik. Ama biz maalesef ülkemize ihanet eden, darbe teşebbüsünde bulunanları bulundukları ülkelerden istiyoruz, bize elli dereden elli türlü su getiriyorlar.


-Bu zat ücreti mukabil tutulmuş bir danışmanlık şirketi üzerinden aklı sıra bizi köşeye sıkıştırmaya çalışıyor. Tüm arkadaşlarımıza söyledim, 'bunlardan fikri danışmanlık hizmeti de almayacaksınız' dedim. Gerek yok, biz bize yeteriz. Bu zata değil, ama bu zatın hezeyanlarıyla aklı karışmış olan varsa, izah etmek isterim. Evet, bir dönem Türkiye savunmadan tarıma her şeyini Amerika'ya teslim etmiştir. Türkiye bu felaketi tek parti CHP ve milli şefi İnönü döneminde yaşamıştır. IMF'yi söyledim. 2013'te biz borcu sıfırladık ve Türkiye'yi bu sıkıntıdan kurtardık. Son yaşanan hadiseler, Türkiye'yi belki bir parça sarsmıştır ama asla yıkamamıştır. Çünkü bugünkü Türkiye ne 1994'ün, ne de 2001'in Türkiye'sidir.

BİR PARÇA SARSMIŞTIR AMA YIKAMAMIŞTIR
-Son yaşanan hadiseler Türkiye'yi belki bir parça sarsmıştır ama asla yıkamamıştır. Çünkü bugünkü Türkiye ne 1994'ün ne 2001'in Türkiye'sidir. İhracatımız geçen ay itibarıyla yıllık 165 milyar doları geçti. Göreve geldiğimizde 36 milyar dolardı. Daha da artacak

CHP VE HDP'YE TEPKİ
-Edirne'ye Enver gireceğine Bulgar girsin, diyebilecek kadar izanını kaybeden muhalefet anlayışının bugünkü temsilcisi CHP ve artık onun yoldaşı haline gelen HDP'dir.

BAŞKAN ADAYLARINA "GÖNÜLLERE GİRİN" TAVSİYESİ
-Ülkemizin geldiği seviye itibariyle belediye hizmetleri artık sadece kaldırım, yol, kanalizasyon hizmeti olmaktan çıkmıştır. Bunları yapmak belediye başkanlarının boynunun borcudur. Hizmet gerektir ama yeterli değildir. Yeterli olan nedir, gönüllere girmektir. Artık belediye başkanı olacak arkadaşlarımızdan bunu istiyoruz. Ama gönül, tevazu bunu başaracağız. Bunu başarmak zorundayız. Kapı kapı dolaşacağız. Alacaksın hanımını, beyini yanına, birlikte evleri dolaşacaksın. Gönüllere gireceksin. Buna karşılık belediyeler artık sosyal belediyecilik denilen hizmetlerle daha çok görülür hale gelmiştir. Sosyal belediyecilik deyince elbette akla önce AK Parti gelir.

BAHÇELİ'YE ÖVGÜ
-Ülkesine ve milletine karşı sorumluluklarının farkında olan partiler, milli konularda birlikte hareket etmeyi başarıyorlar. Bu konuda Sayın Bahçeli'ye teşekkür ediyorum. Milli ve yerli olma şuurunu yakalamak her yiğidin harcı değil. Bay Kemal’in de böyle bir derdi yok. Cumhur ittifakı da bunun örneğidir.

İTTİFAK YEREL SEÇİMLERDE GÖNÜLLERDE DEVAM EDECEK
-Cumhur İttifakı'nın mahalli idareler seçimlerinde listelerde olmasa bile gönüllerde devam edeceğine inanıyorum.

İTTİFAKI YAŞATMANIN YOLLARINI ARAYACAĞIZ
-Biz bu ittifaka hiçbir zaman sandık ittifakı gözüyle bakmadık. Bugün de öyle bakmıyoruz. Kendi adaylarımızla girdiğimiz yerlerden en azından mümkün olanlarda bu ittifakı yaşatmanın yollarını arayacağız.

MÜNBİÇ'TE HENDEK KAZILMASI
Münbiç'in çevresinde de kanallar açıyorlar. Kim? YPG/PYD. Karakter aynı, bunlar aynı cibilliyetin mensuplarıdır."