BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,11
ALTIN 2.325,82
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan IŞİD sorusuna en net cevap!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uluslararası bazı yazılı ve görsel medyadaki yayınların tamamen gerçek dışı olduğunu belirterek, "Türkiye'nin teröre karşı tutumu bellidir. Bundan taviz vermesi de mümkün değildir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin davetlisi olarak resmi ziyarette bulunmak üzere Katar'a gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevinde hareketinden önce basın toplantısı düzenledi.

IŞİD PLANI

Bir gazetecinin, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'in Türkiye'ye ziyaretini hatırlatarak, "Ziyaretin ana gündem maddesi Başkan Obama'nın IŞİD planıydı. Sizin bu ziyaret ve Başkanın IŞİD konusundaki planıyla ilgili bir değerlendirmenizi rica edecektik" şeklindeki sorusu üzerine Erdoğan, konuyla ilgili John Kerry'nin açıklamaları yaptığını söyledi.

Bu açıklamaların müşterek görüşmelerinin bir ifadesi olduğuna işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bizim bu konudaki yaklaşımımız, bölgedeki her türlü terör hareketine karşı Türkiye'nin hassasiyetini kendileriyle paylaştık. Bu konuda zaten ülkemizde de malum belli terör örgütleriyle bir mücadelemiz var ama bölgede de birçok terör örgütlerinin farkındayız. Bunlara karşı da özellikle Türkiye olarak hassasiyetlerimiz devam ediyor.

Gerek yabancı savaşçılar konusunda olsun, gerekse ülkemizdeki terör örgütü mensuplarıyla ilgili çalışmalar olsun bütün bunlardaki hassasiyetimizi bundan sonra da devam ettireceğimiz, özellikle de müttefiklerimizle olan bu konudaki kararlılığımız, dayanışmamız bundan sonra da yine gerek ulusal, gerek uluslararası bazda devam edecektir."

"TERÖR KONUSUNDAKİ HASSASİYETİMİZ..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce Yunanistan ile de yine böyle bazı gelişmelerin yaşandığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ancak dayanışma neticesinde birçok olumlu neticeler aldık. Bölgede de Suriye olsun, Irak olsun, Kafkas ülkelerindeki gelişmeler olsun, Pakistan'dan Afganistan'a tüm bu bölgede istihbari noktadaki bilgi paylaşımı olsun, dayanışmamız olsun bunlar önem arz ediyor. Aynı şekilde Suriye ve Irak'taki bu son gelişmelerde de bunu NATO zirvesinde de gerek Başkan Sayın Obama ve diğer ülkelerle de bu hassasiyetimizi paylaşarak görüşmeleri yaptık.

Temenni ederim ki, burada atacağımız adımlarda özellikle insani yardım konusunda bazı gazetelerde çıkan yalan yanlış haberleri paylaşmamız mümkün değil. Uluslararası hürriyetteki, özellikle bazı yazılı ve görsel medyadaki yayınlar tamamen hilafı hakikattir. Böyle bir şey söz konusu değil. Türkiye'nin teröre karşı tutumu bellidir. Bundan taviz vermesi de mümkün değildir."

Önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ardından Azerbaycan ve bugün de Katar'a ziyaret gerçekleştirdiğini aktaran Erdoğan, "Katar'la bölgesel meselelere bakışımız büyük ölçüde örtüşüyor. İkili ilişkilerimize gelince, ikili ilişkilerde de Türkiye, Katar arasında gerçekten son yıllarda çok ciddi olumlu gelişmeler var ve bunlar da artarak devam ediyor" dedi.

Erdoğan, "Bölgedeki kaygı verici gelişmelere gelince, bunların aşılması noktasında da barış ve istikrarın korunması hususunda yine Katar'la konulara yaklaşımımız aynı. Katar ve diğer Körfez ülkeleriyle ilişkilerimizi stratejik açıdan da değerlendiriyoruz. Bu konularda hassasiyetlerimiz var. Körfez'in güvenliği ve istikrarı ülkemizin güvenliği ve istikrarı kadar önem arz ediyor" diye konuştu.

Katar'ı son olarak geçen yıl aralık ayında başbakan olarak ziyaret ettiğini anımsatan Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu arada Katar Emiri aziz dostum Al Sani ise 4 kez ülkemizi ziyaret etti. En son bildiğiniz gibi cumhurbaşkanlığı devir teslim töreninde de yine ülkemizdeydi ve ülkemiz gibi bölgede ciddi bir ekonomik gelişme ve kalkınma hamlesi içerisinde olan Katar'la ilişkilerimiz bundan sonraki süreçte de aynı ciddiyetle devam edecektir. Kaldı ki 2022 biliyorsunuz Dünya Futbol Şampiyonası Katar'da yapılacak ve bu şampiyona öncesinde altyapı, üst yapı çalışmalarında Türk firmalarının orada alabilecekleri işler bizler için önem arz ediyor. Yani stadyumlar olsun, metro olsun, yol olsun. Bütün bunlarda Türk müteahhitlerine olan güvenleri de inanıyorum ki, bu süreçte orada girişimci yüklenici firmalar olarak Türk firmalarının önünü açacaktır ve Türk müteahhitlik sektörü bakımından konu büyük bir öneme sahip."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyareti sırasında Katar'la ikili ilişkileri tüm yönleriyle ele alacaklarını ifade ederek, "Bilhassa bölgesel konularda kapsamlı istişarelerde bulunacağız. Tabii bu arada yine özellikle değerli Emirin babasıyla da yine bu akşam bir araya geleceğiz. Onunla da yine ayrıca görüşmelerimiz olacak. Geçmişten bugüne, bu 11 yıllık başbakanlık dönemi ve şimdi cumhurbaşkanlık dönemindeki Katar'la olan bu sıcak ilişkilerimizi bundan sonrada yine aynı şekilde devam ettireceğiz. Ben bu ziyarette bakan arkadaşlarımla beraber, milletvekili arkadaşlarımla beraber verimli neticeler alacağıma inançla bu yolculuğa çıkıyoruz. Gösterdiğiniz ilgiye de çok çok teşekkür ediyorum" dedi.