BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,11
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran'a yaptırım açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarıyla ilgili son dakika açıklamalarda bulundu. Erdoğan ''İran'a yaptırımları doğru bulmuyoruz, bunlar dünyanın dengesini bozmaya yönelik. Böyle bir yaptırıma kesinlikle uymayız'' dedi.

Abone ol

Cumrbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısı sonrası çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan İran'a yönelik yaptırımlarla ilgili ABD'ye resti çekti.

ABD 8 ülkeyi İran'a uygulanacak yaptırımlardan muaf tutmuştu. Erdoğan gazetecilere yaptığı açıklamada İran'a yönelik yaptırımları yanlış bulduğunu belirterek Türkiye'nin bu yaptırım kararına uymayacağını açıkladı.

Erdoğan'ın İran'a yönelik yaptırım kararıyla ilgili ''İran'a yaptırımları doğru bulmuyoru. AB ülkelerinin tamamı buna sıcak bakmıyor. Dünyanın dengesini bozmaya yönelik bir adım. Böyle bir yaptırıma kesinlikle uymayız. Bunlar, uluslararası hukuka da diplomasiye de aykırı. Emperyal bir dünyada yaşamak istemiyoruz'' açıklamasında bulundu.

Erdoğan ABD'nin Fırat'ın doğusunda YPG ile ortak devriyesine ilişkin olarak ise, "Bunları kabul etmemiz mümkün olmayacağı gibi böyle bir durum sınırda ciddi olumsuzluklara neden olur" değerlendirmesinde bulundu.