BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.416,17
POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İnce'ye apolet cevabı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Muharrem İnce'nin, Zeytindalı Harekatını yöneten 2. Ordu Komutan'ı İsmail Metin Temel'e yönelik 'apoletlerini sökeceğim' sözlerine sert yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da vatandaşlara seslendi. Hedefinde CHP'nin adayı Muharrem İnce ve sözleri vardı. Erdoğan "Milletvekili arkadaşlarıma hırsız ithamında bulunan bu İnce'ye dava açın, hepiniz dava açın" dedi. Erdoğan'ı alkışladığı için İnce'nin 'apoletlerini sökeceğim' dediği İsmail Metin Temel'e sahip çıktı. Erdoğan, "Baktılar ki bize diş geçiremiyorlar, terörle mücadele kahramanlarımıza saldırıyorlar" ifadelerini kullandı.

"APOLETLERİNİ SÖKÜP EMEKLİ EDECEĞİNİ SÖYLÜYOR" Erdoğan, "2. Ordu Komutanımız, ben de Malatya'ya gittiğimde, Türkiye Esnaf Sanatkar Odası orada o akşam bir iftar verdiler. Malatya'da şahsımın bulunduğu bu iftar sofrasına 2. Ordu Komutanımızın katılmasından beyfendi rahatsız olmuş. Haddini öyle aşıyor ki, Metin Temel Paşamızın apoletlerini söküp emekli edeceğini söylüyor. Malatya'daki iftar esnaf sanatkarlar odasının iftarı. Metin Temel Paşa'yla çok yakın hukukumuz var. Bunların asıl derdi Afrin. Bunun genel başkanı Zeytin Dalı Operasyonu başladığında yeri göğü inletiyordu. Kahraman askerlerimiz teröristlerden 4 bin 500'ünü imha ederek Afrin'e girdi. Bu kahramanların başında Metin Temel Paşamız var mıydı? Aklınca bunun intikamını alıyorlar. Baktılar ki bize diş geçiremiyorlar, terörle mücadele kahramanlarımıza saldırıyorlar. Milletimize gösterecekleri bir eserleri, böyle bir vizyonları, niyetleri de yok. Sorumluluğumuz çok fazla" dedi.

Sitene Ekle