BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye Beykoz talimatı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dağıtılan tapularla ilgili olarak sizden Büyükşehir Belediye Başkanı burada talimatı kendisine veriyorum. Bununla ilgili olarak ilçe, büyükşehir, KİPTAŞ üçlüsü olarak bu işi yaptıracağız. Kimsenin oyununu gelmeyin. Hele hele Bay Kemal'in oyununa hiç gelmeyin. O çünkü bu işlerden anlamaz" diye konuştu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Beykoz İlçe Kongresi öncesi kendisini bekleyen vatandaşlara seslendi. Erdoğan burada yaptığı konuşmada Beykoz'da yaptıkları yatırımları artırarak devam ettireceklerini belirtti.

Tapularla ilgili bir vatandaşın kendisine seslenmesi üzerine Erdoğan,  "İmar konusunda sizlere tapular dağıttık. Her şeyi hukuk içinde halledeceğiz değil mi? Şimdi mahkemenin aleyhte karar verdiği şeyleri bizim düzeltmemiz mümkün mü?" dedi.

Bir vatandaşın tekrar kendisine seslenmesi üzerine Erdoğan, "Kimden geliyor bu yazı? Belediyeden yazı gelmez. Yargıdan gelir. Bakın sevgili kardeşlerim birbirimizi aldatmaya gerek yok. Şimdi bak tapu senin elindeyse bal gibi de yaparsın. Tapusu olan, bırak müteahiti niye müteahite veriyorsun işini? Bu işe biz gerekirse Büyükşehir Belediyesi olarak gireriz, KİPTAŞ olarak bunu yaparız. Vermeyin mütahitlere vermeyin.

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINA TALİMATI VERİYORUM"

İşte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı burada ben talimatı kendisine veriyorum. KİPTAŞ eliyle bunları yapalım. Çünkü bir kısım mütahitlere bunu verdiğiniz zaman her numarayı yaparlar. Ama diğer konuya gelince değerli kardeşlerim bazı yerlerde biliyorsunuz geçmişten oraların tapulu olan kişileri çıktı. Bu dağıtılan tapularla alakalı değil. Dağıtılan tapularla ilgili olarak sizden Büyükşehir Belediye Başkanı burada talimatı kendisine veriyorum. Bununla ilgili olarak ilçe, büyükşehir, KİPTAŞ üçlüsü olarak bu işi yaptıracağız.

"BAY KEMAL'İN OYUNUNA GELMEYİN"

Kimsenin oyununu gelmeyin. Hele hele Bay Kemalin oyununa hiç gelmeyin. O çünkü bu işlerden anlamaz. Onun anladığı tek şey var. SSK döneminde devlet hastanelerinin hepsini ne hale getirdiğini biliyorsunuz. O hastanelerde Allah rahmet eylesin Savaş Ay'ın programında da izlemiştik. Biliyorsunuz. O hastanenin halini gördünüz. Nasıl mezbelelikti. Ama şimdi bizim yaptırdığımız hastaneleri de görüyorsunuz. Daha iyi olacağız" diye konuştu.

ERDOĞAN, KILIÇDAROĞLU'NA SESLENDİ: "SANA MI SORACAĞIZ?"

Erdoğan,  "Bize ne dedi? 'Afrin merkezine girmeyin.' Sen kimsin? Nereye gireceğimizi, nerede bombaları patlatacağımızı sana mı soracağız? Sen ancak olsa olsa Esed'e adamlarını göndermekten anlarsın. Sen adamlarını oraya gönder. Bizim Suriye'ye Mehmetçiğimiz gitti. Kiminle Özgür Suriye Ordusu'yla. Şimdi size bir şey anlatacağım. Geçen gün, ÖSO'nun komuta takımı bana geldi. Bizim takımla geldi. Komutanlardan bir tanesi vücudunda öyle mermiler almış, dediler ki;  'Bu büyük kahraman...' 'Ne oldu?' dedim. 'Midesi yok' dediler. Açtı tişörtünü gerçekten ön taraf ameliyat vesilesiyle, dikişler, dikişler, dikişler... Kalçadan yediği kurşunlar, omuzdan yediği kurşunlar... Ameliyatı bizim tarafta olmuş. Fakat iyileştikten sonra tekrar cepheye gitmiş. Bizim Mehmetçiğimizle beraber yapmış bu mücadeleyi. Bay Kemali ÖSO için 'Bunlar terörist' diyordu. Onun teröristleri kendisiyle birlikte 'Adalet Yürüyüşü'nde beraberdi. Omuz omuzaydılar biliyorsunuz. Ama Özgür Suriye Ordusu bizim Mehmedimizle beraber oradaki mazlumlar için mücadele verdi. Mağdurlar için verdi. Biz buyuz. Bundan sonra da biz böyleyiz." ifadelerini kullandı.

"MESİRE YER HALİNE GETİRELİM"

Beykoz'a bugüne kadar yapılan hizmetleri artırarak devam edeceklerini belirten Erdoğan, "Evvelsi gün, Küçüksu Çayırı'na geldim. Yanımda Büyükşehir Belediye Başkanım. Büyük Millet Meclisi Başkanım ve Beykoz Belediye Başkanım da vardı. Beraberce orayı gezdik. Orada eski günleri hatırladım. Benimle aynı kuşakta olanlar hatırlarlar. Hani o meşhur mısır kazanları vardı ya... Ben diyorum ki o mısır kazanlarını yeniden kaynatmaya var mısınız? İkinci olarak, istiyorum ki Beykoz Küçüksu Kasrı önündeki o alanı bir mesire yer haline yeniden getirelim. Altına otoparkımızı da yapalım. Çünkü oralarda ciddi manada park sıkıntısı var. Onu da giderelim ve süratle bu yaza biz orayı yetiştireceğiz. Çünkü o mezbelelik alandan kurtulmamız lazım. Beykozlu da oraya layık değil. Burası sadece Beykoz'a hitap etmiyordu. Kasımpaşa'dan buraya pikniğe geliyorduk" diye konuştu.

"VATANIMIZI ELİMİZDEN ALAMADILAR"

Erdoğan, "15 Temmuz gecesi haydi meydanlara dediğimizde bu millet meydanlara dökülmedi mi? Türkiye'nin her yerinde 251 şehit verdik ama vatanımızı elimizden alamadılar. Bölemediler, devletimizi ele geçiremediler. Hep beraber bunu yaptık. Bundan sonra da beraber yürüyeceğiz. Avrasya Tüneli ortada. Marmaray ortada. Yavuz Sultan Selim ortada. Bunları kim yaptı? Biz yaptık. Bundan önce böyle eserler var mıydı?" dedi.

ERDOĞAN'IN KONGREDEKİ KONUŞMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Beykoz İlçe Kongresi'ne katıldı. Burada vatandaşların yoğun coşkusuyla karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşları selamladı.

Kongrede konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İlçe kongrelerimizi tamamladıktan sonra inşallah 6 Mayıs’ta İstanbul kongremizi yapacağız. Son ilçe kongremizi Üsküdar’da yapacağız. Ardında da suretle büyük kongremizin hazırlıklarına başlayacağız. Bütün şehirlere gittiğimizde şu salondaki manzaraya şahit olduk. Kongrelerimizi tam bir muhabbetle günden güne büyüyen bir çoğalan sevda ile yapıyoruz. Trabzon’dan Batman’a, Çorum’dan Sivas’a Hatay’a Aydın’a kadar ülkemizin her bir köşesinde kavga gürültü hakaretle değil sadece dayanışma gördüm. Kongrelerimizi derme çatma düğün salonlarında 200-300 kişilik salonlarda değil, AK Parti ye gönül vermiş kardeşlerimle büyük salonlarda dışında da adete mitinglerle yaptık. Salonlara sığmıyoruz, inşallah gönüllere sığacağız. Sokaklara caddelere taşan çok büyük bir coşku seliyle kongrelerimizi yaptık. Şu gerçeğe defalarca şahit olduk. Milletimiz halen istikbalini AK Parti’de, AK kadroda görüyor. Metal yorgunluğunu üzerimizden attık. Şimdi metal yorgunluğu gitti. Yeni bir diriliş hareketi başladı. Buna ne diyorum. Bu bir diriliş müjdesidir. Her geçen gün daha da büyüyoruz” dedi.

"DARGINLIK, KIRGINLIK, FİTNE VE FESADI..."

"Fitne, fesadı FETÖ aramıza soktu" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fesat, fitne, fücur bunları ayaklarımızın altına alıyoruz. Birbirimizi Allah için seviyoruz. Dargınlık kırgınlık olmayacak bizim kitabımızda yok. Biz bunu yakalayacağız. Gençler özellikle size sesleniyorum dargınlık, kırgınlık, fitne ve fesadı aramıza FETÖ soktuğu virüslerdir, bunlardan kurtulacağız. Birbirimizi yaradandan ötürü seveceğiz. AK Parti büyüdükçe ülkemizde büyüyor. Ak parti güçlendikçe Türk Milleti de güçleniyor. Türkiye’nin bu kutlu yoldaki çalışmalarını engelleme çalışmalarını, onların namlularını partimize çevirmelerinin nedeni işte budur” diye konuştu.

"AK Parti’nin kaderiyle ülkemizin kaderi birbirine bağlıdır" diyerek konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yüz milyonlar AK Parti ile yürüyorsa tek sebebi var, seviyorlar. Bu hareketi seviyorlar. Bu gün hanım kardeşlerim AK Parti’nin kaderiyle ülkemizin kaderi tıpkı halat gibi örünmüş etle tırnak gibi birbirine geçmiştir. AK Parti geldiği nokta itibariyle Rabbime hamdolsun Türkiye’de istikrarın demokrasinin toplumsal barış ve huzurun dinamosu olmuştur. Hepimizin uyanık olması gerekiyor. Önümüzdeki süreçte hepimizin teyakkuz halinde bulunmaları önem arz ediyor. Her seçimde olduğu gibi 2019 öncesinde 2019 öncesinde de partimizin birlik ve beraberliğimizi bozmaya teşebbüs olması kaçınılmazdır. Kendi kısır tartışmalarını bize yansıtmaya çalışanlar olacaktır” şeklinde konuştu.

"FETÖ'NÜN SOSYAL MEDYA TERÖRİZMİNE BOYUN EĞMEDİK"

FETÖ’nün sosyal medyadan terörizm estirdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Denetimsiz ve alabildiğini serbest bir alan olan sosyal medya son yıllarda bu tür operasyonların ana mecrası haline gelmiştir. Gezi olayları ve diğer alanlarda FETÖ bu alanı hoyratça kullandılar. Haftalar ve aylarca boyunca bu hesaplardan itibar suikastları düzenlemiş. Yalan ve iftira üstümüze boca edilmiştir. FETÖ’nün tetikçilerinin hedefi olmuştur. FETÖ’nün sosyal medyanın terörizmine asla boyun eğmedik. Hayat geçirdiğimiz tedbirlerine FETÖ’nün linç ve karalama furyasının önünü kestik. Bu süreçte hem içeriden hem de dışarıdan çok ciddi eleştiriler aldık. Birileri çıktı, bizi demokrasiyi bilmemekle özgürlüklere riayet etmemekle suçladı. Mağdurların feryatlarına kulak asmadan yapılan linç girişimlerini haklı göstermenin sosyal medya şirketlerinin aklama peşine düştü. Hatta o dönem Anayasa mahkemesini baskılara boyun eğerek bazı kararlara imza attı. Oysa meselenin ne özgürlüklere ne demokrasiyle alakası yoktu. Bilakis onca kalleş saldırının yegane hedefi demokrasi, özgürlük ve bizi biz yapan değerlerdi. Geriye baktığımızı zaman tavrımızın doğru olduğunu anlıyoruz. Özellikle son günlerde bir küresel sosyal medya şirketinin usulsüzlükleri üzerinde yapılan tartışmalar bizim haklılığımız ortaya çıkartıyor. Bizim o günlerde demokrasimizi sosyal medya teröründe korumak için aldığımız tedbirler bugün ABD’de, Avrupa’da çok daha ileri seviyede gündeme geliyor. O zaman bizi anti demokratik olmakla suçlayanlar bugün, sosyal medyaya şirketlerinin sorumsuzluğu ve hak ve hukuk tanımaması önünde feveran ediyorlar” ifadelerini kullandı.