BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,55
POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan hocasına vefa

Cumhurbaşkanı Erdoğan sık arayıp hal hatır sorduğu İmam Hatip'ten hocası Prof. Dr. Hasan Çelikkaya'yı Isparta'da görünce elini öptü ve uzun süre sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul İmam Hatip Lisesi’nden öğretmeni olan Hasan Çelikkaya Isparta'da vefa gösterdi.

ELİNİ ÖPTÜ

Tesis açılışı için Isparta'ya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada karşılaştığı hocası Çelikkaya ile kucaklaştı, elini öptü uzun süre sohbet etti. Erdoğan ile aralarında geçen sohbetin ayrıntılarını aktaran Çelikkaya şunları söyledi:

"HOCAM MAŞALLAH GENÇ KALMIŞSINIZ"

"Ispartadaki o heyacanlı buluşmamızda , video çekiminde de görüldüğü gibi, Tayyip Bey, son derece samimi karşıladı. Kucaklaştık. Hal hatır sordu. Ben de devamlı duacı olduğumuzu bildirdim. 'Hocam , maşaallah, genç kalmışsınız' dedi. Ben de beni genç tutan sizler ve sizler gibi talebelerim... dedim. 'Buraya ne zaman geldiniz' dedi. Ben de iki gün önce geldik dedim. Bu sırada ben Ispartalı olduğumu söyledim. O da 'biliyorum Hocam' diye cevap verdi. Tayyip Beyin bu yakın ilgisi de beni ayrıca memnun etmiştir."

Prof. Dr. Hasan Çelikkaya Kimdir?
Isparta Atabey İlçesi doğumlu olup İlkokulunu Atabey’de, Hafızlığını da yine Atabey Merkez Kur’an Kursunda bitirdi. 15 Ağustos 1959’dan itibaren 1964’e kadar Kestanepazarı’nda kaldı. 1964’te İzmir İmam Hatip Okulunu; 1968’de İstanbul Yüksek İslam Enstitüsünü; 1971’de İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünü bitirdi. 1969 – 1983 yıllarında İstanbul İmam Hatip Lisesinde meslek Dersleri ve Felsefe Grubu Öğretmenliği yaptı. Bu esnada Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Sosyolojisi Bölümünden “Ayetlerin İniş Sebepleri ve Sonuçları” üzerine Doktora çalışması yaptı ve 1982’de bu çalışmayı başarıyla bitirerek 1982’de ” İlahiyat Doktoru” unvanını aldı. 1983 yılı Marmara Üniversitesi. Atatürk Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümünde Öğretim Görevlisi olarak göreve başladı. 2005 yılında (Eğitim Sosyolojisi alanında) Profesör oldu. 25 Mayıs 2009’da yaş haddinden emekli oldu.

Sitene Ekle