BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.309,80
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Kudüs kararı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağı iddiasıyla ilgili, İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanı olarak liderler zirvesini süratle toplayacaklarını açıkladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'ü taşıyacağı iddiasına sert tepki gösterdi. "Bunlar Ortadoğu'yu karıştırma projesidir" açıklamasını yapan Erdoğan, "Bu Türkiye için kırmızı çizgidir. İİT'nin dönem başkanı olarak burada bir liderler zirvesini de süratle toplayacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığınca düzenlenen 2. Uluslararası İş'te Kadın Zirvesi'nde konuştu.

28 ŞUBAT ARGÜMANLARI AVRUPA'DA TEDAVÜLE SOKUYMAYA BAŞLANDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: "Avrupa'da yükselen aşırı sağ ve yabancı düşmanı akımlar insanlık dışı fikirleriyle siyasi ve toplumsal hayatı adeta zehirliyor. Kimi popülist Avrupalı liderlerin de maalesef günü kurtarmak adına bu kesimlerin taleplerine boyun eğdiğini görüyoruz. Bir dönem ülkemizde kadınlara yönelik baskının meşrulaştırma aracı olarak kullanılan kamusal alan özel alan ayrımı Batı ülkelerinde de giderek yaygınlaşıyor. 28 Şubat döneminde örneklerine sıkça rastladığımız argümanlar Avrupa'da da tedavüle sokulmaya başlandı."

PKK'NIN ÖLÜM MAKİNESİNE ÇEVİRDİĞİ GENÇ KIZLAR
"Vatanı bile 'ana vatan' olarak tanımlayan bir millet kadını yok sayabilir mi? Bizden başka böyle bir millet yok. Topraklarına bile 'Anadolu' diyen bir kültür kadını öteleyebilir mi? 'Kadın insandır, erkek insanoğlu' diyen bir gelenek kadını değersizleştirebilir mi? Elbette hayır." diyen Erdoğan, "Tüm bu gerçeklere rağmen neden hala birileri kadınlar üzerinden din ve millet düşmanlığı yapıyorlar? Niçin bu kesimler DEAŞ gibi bir katiller sürüsünün kadına yönelik aşağılık tavırlarını Müslümanlara yamamaya çalışıyorlar? Bunlar için mesele kadınlar değildir, kadın hakları hiç değildir. Çünkü kadına gerçekten değer verseler sadece DEAŞ'lı canileri değil PKK'nın, YPG'nin ölüm makinesine çevirdiği genç kızları da görürler, onlar için de tepki gösterirler." ifadesini kullandı.

ABD yönetiminin büyükelçiği Kudüs'e taşıyacağı iddialarına değinen Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"BUNLAR ORTADOĞU'YU KARIŞTIRMA PROJESİDİR"
"ABD diyor ki ben Büyükelçiliğimi Kudüs'e alacağım.. Bunlar Ortadoğu'yu karıştırma projesidir. Bu Türkiye için kırmızı çizgidir. İİT'nin dönem başkanı olarak burada bir liderler zirvesini de süratle toplayacağız. Buna duyarsız kalamayız. ABD'nin atacağı bu adımı asla sessiz olarak değerlendiremeyiz. Elimizden geleni sonuna kadar yapacağız. Ben yaptım oldu anlayışıyla dünyada artık devletler konum belirleyemez. Zira bu ülkenin mücadeleci kadınları demokrasinin ne kadar vazgeçilmez olduğunun en yakın şahididir."