BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,79
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş İdlib açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye'de 30 Ağustos Zafer Bayramı sebebiyle bir davet gerçekleştirdi. Davet Külliye'de 4'üncü kez gerçekleşti. Törene 2 bin civarında davetli katılırken, Erdoğan resepsiyonda bir konuşma yaptı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, siyasi hayatlarının millete parmak sallayanlarla ve kibirle bakanlarla mücadele ederek geçirdiklerini söyledi. İdlib'e düzenlenecek olası askeri harekatla ilgili de konuşan Erdoğan, İdlib'de yeni bir Halep faciası yaşanmaması için Rusya ve İran ile ortak çalışma yürüttüklerini açıkladı.

Başkan Erdoğan, dün akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonundaki konuşmasına, kendisini dinleyenleri selamlayarak başladı. Resepsiyona teşrif edenlere teşekkürlerini ileten Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı.

Kurtuluş Savaşı'nda da 1921 Sakarya ve 1922 Dumlupınar zaferlerinin yine ağustos ayında olduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Hiçbir zafer, ter ve kan kokusu olmadan kazanılmaz. Biz, zaferlerini masa başında değil, er meydanında kazanmakla maruf bir milletiz. Bunun için de bugün her fırsatta sahada var olmamız gerektiğini, sahada güçlü olmamız gerektiğini, sahada başarmamız gerektiğini söylüyoruz. Suriye sınırlarımız boyunca oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu da işte bu şekilde yıktık. Cerablus, El-Bab hattında DEAŞ'ın, Afrin'de PYD/YPG'nin başını ezerek bu oyunu bozduk.

Aynı şekilde Irak'ta 1984 yılından beri kesintisiz sorun kaynağı olan sınırımızın Kandil istikametini güvenli hale getirmeye başlayarak 34 yıllık bir başka tezgahı daha bozma yolunda adımlar atıyoruz.

"TÜM SORUN ALANLARINDA AKTİF POLİTİKA YÜRÜTÜYORUZ"

Suriye'de Münbiç'i Amerikalılarla görüşerek teröristlerden arındırmanın yollarını arıyoruz. İdlib'de yeni bir Halep faciası yaşanmaması için Ruslar ve İranlılarla ortak çalışmalar yürütüyoruz. Fırat'ın doğusundaki terör bölgelerini birer birer ortadan kaldırmaya yönelik hazırlıklarımız kesintisiz sürüyor.

"RÜZGAR ESSE NEZLE OLAN BİR TÜRKİYE VARDI"

Bundan çeyrek asır önce Türkiye'yi 3-5 milyar dolarlık operasyonlarla ekonomik olarak çok derin krizlere sokabiliyorlardı. Bugün bu rakamın 10-20 katı büyüklüğünde operasyonlara maruz kalıyor, yine de beklendiği gibi ekonomik çöküş yaşamıyoruz ve Allah'ın izniyle de yaşamayacağız. Eskiden siyasi ve diplomatik olarak kolayca köşeye sıkıştırılabilen, Avrupa'da, Amerika'da rüzgar esse nezle olan bir Türkiye vardı. Bugün neredeyse her gün aleyhinde açıklamalar yapılmasına rağmen, malum kredi derecelendirme kuruluşlarının o sanal verdikleri notlarla bize provokatif dereceler ilan etmelerine rağmen, biz kendi yolunda kararlılıkla ilerleyen bir Türkiye'de yaşıyoruz."

"TASFİYE OLUP GİDECEKLER"

"Siyasi hayatımız, milletimize kibirle parmak sallayanlarla mücadele etmekle geçti." diyen Erdoğan, kendilerini milletin üzerinde sananların hepsinin de tasfiye olup gittiğini dile getirdi.

Erdoğan, "Şimdi aynı mücadeleyi, milletimizin bize tevdi ettiği sorumluluk gereği, uluslararası alanda ülkemize kibirle yaklaşanlara karşı veriyoruz. Allah'ın izniyle bunların da tasfiye olduğu günleri inşallah göreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Erdoğan, "Suriye ve Irak başta olmak üzere bölgemizde uygulanan senaryoyu sadece ruhlarını ve bedenlerini emperyalizme kiraya vermiş olanlar olarak görmüyor, kabul etmiyoruz. Bunların dışında herkes, yaşananların farkında." dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonuHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN