BIST 9.006
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,76
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan: Demirtaş'ı ziyaret teröristlere destek vermektir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin'de vatandaşlara hitap etti... Erdoğan, Muharrem İnce'nin Selahattin Demirtaş ziyaretini teröristlere destek vermek olduğunu söyledi...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçimlerine doğru mitinglerine hız verdi. Bugün Tarsus'ta vatandaşlara hitap eden Erdoğan şimdi de Mersin'de coşkulu kalabalığa sesleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muharrem İnce'nin Selahattin Demirtaş ziyaretini "teröre destek" olarak niteledi. 

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

- (İnce'nin Demirtaş'ı ziyareti) Bunun adı demokrasi değil Bay İnce, bunun adı teröre destek vermek, bunun adı teröristlere destek vermektir.

- Birileri ısrarla Türkiye'yi karalamaya moral bozmaya çalışıyor. Biz Türkiye'de işlerin nasl gittiğini anlamak için Mersin'e bakıyoruz. Torosların yörük çadırlarında eğer dumanlar tütüyorsa geleceğe güvenle bakabiliriz demektir.

- Anamuhalefetin adayı ve diğer adaylar, şehir hastanelerine karşıymış, hatta ellerine fırsat geçerse kapatacaklarmış. Biz proje ekibimizle çalışıyoruz, onlar bir araya gelip yıkım ekibi olarak gözlerini köprülerimize, yollarımıza, hastanelerimize, okullarımıza hatta tüm yatırımlarımıza dikmiş durumdalar.

YAP-İŞLET-DEVRET NEDİR BİLMİYOR, AMA ÖĞRENECEK'

- Geçtiğimiz 16 yılda Mersin'e 31 katrilyon yatırım yaptık. Bunu CHP'lilere anlatın. Dile kolay. Ama bunu bay Muharrem anlar mı? Bay Kemal anlar mı? Diğerleri zaten hiç anlamaz. Biz yaparız onlar yıkar. 

- Tevfik Sırrı Gür Stadı'nı da millet bahçesi yapıyoruz. İngilizler'in Hyde Park'ı varsa bizim de millet bahçemiz var. 

- Bay Muharrem yap-işlet-devret nedir bilmiyor. Ama seçimden sonra öğrenecek.

- 16 yıldır hiç kimseyi ötekileştirmeden çalışıyoruz.

'BUNUN ADI DEMOKRASİ DEĞİL TERÖRİSTLERE DESTEK

'Senin genel başkanın Saray'a tıpış tıpış geldi'

 - 7 Haziran 2015 seçimlerinin 3. yıl dönümü. 7 Haziran seçimlerinin ardından ülkemizin yaşadıklarını hatırlıyorsunuz değil mi? Diyarbakır'da 53 Kürt kardeşimizi şu anda içeride bulunan HDP'nin başındaki adamın talimatıyla Kürt kardeşlerimizi sokağa döküp 53 tane Kürt kardeşimizi öldürdüler mi? Muharrem İnce bunu ziyarete gidiyor. İnce ince bir ziyaret yapıyor. Zannediyor ki demokratik hareket yapıyorum. Bunun adı demokrasi değil Bay İnce, bunun adı teröristlere destek vermektir teröre güç kazandırmaktır. 

- Sen onu ziyaret edeceğine gel adaletten yana ol. Siz değil misiniz Ankara'dan İstanbul'a demokrasi adı altında bu terör örgütleriyle birlikte yürüyüş yapan? CHP'nin konuşmalarında terörle mücadele duydunuz mu? FETÖ ile mücadele duydunuz mu? Çünkü beraberler.

'TÜRKİYE'NİN EN KÜÇÜK BİR BELİRSİZLİĞE TAHAMMÜLÜ YOK'

- İşimizi ikinci tura falan bırakmayalım. Türkiye'nin en küçük bir belirsizliğe tahammülü yoktur. Birileri aynı oyunun peşinde. Yenilen pehlivan misali bir türlü bunlar güreşe doymadılar. Terör örgütünü sahaya sürdüler olmadı. Sokakları karıştırmayı denediler olmadı. Darbeye bile teşebbüs ettiler yine de olmadı.

- Biz, 'Türkiye'yi büyüteceğiz, zengileştireceğiz, istihdamı artıracağız, yatırımları çoğaltacağız' diyoruz, onlar ise 'yıkacağız' diyor, 'satacağız' diyor, 'işten atacağız' diyor, 'apolet sökeceğiz' diyor. Sen neyin apoletini söküyorsun be? Haddini bil haddini. Haddini bil. Afrin'de o kutlu mücadeleyi sürdüren bir komutanın apoletini sökmek. Suçu Malatya'da bir iftar daveti var ben de davetliyim Sayın Komutan da davetli. Konuşmamda Sayın Komutan da bir yerde o da alkışlıyor. Diyor ki siyasi partilerin toplantılarına katılamaz diyor. O siyasi parti toplantısı değil TESK'in organize ettiği bir toplantı. Kendine gel kendine.

'CHP'NİN ADAYININ SEÇİLECEĞİNE KENDİ GENEL BAŞKANI BİLE İNANMIYOR'

- CHP'nin adayı daha önce genel başkanına 'Yenildin de yenildin bir kere iki kere üç kere dört kere yenildin hala ortadasın' diyor. Bay Kemal 'Gel bakalım Muharrem' diyor. Seçim beyannamesini Cumhurbaşkanı adayı okumuyor genel başkan açıklıyor. Bu beyannameyi kim uygulayacak? CHP'nin adayının seçileceğine kendi genel başkanı bile inanmıyor ki millet bunun arkasından gitsin.

'BAKKAL DÜKKANINIZI ÇIRAĞA TESLİM EDER MİSİNİZ?'

- Ekonomiyi silah olarak kullanıp bizi köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar. Bugün de cumhurbaşkanı adayı olarak karşımıza gelenler var, tek projeleri Türkiye'yi eski günlerine döndürmek olan bu adaylar Türkiye'yi geleceğe taşıyabilir mi? Bakkal dükkanınızı çırağa teslim eder misiniz? Koskoca Türkiye'yi bu çıraklara nasıl teslim edeceksiniz?