BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.307,42
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan: Maalesef FETÖ'cülere kaptırdık!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'de düzenlenen Adalet Şurası'nda FETÖ'yle ilgili 'bu bir özeleştiridir' diyerek önemli bir itirafta bulundu. Erdoğan; ''Cumhuriyet tarihinin en büyük reformlarını yaptık ama bir şeyi gerçekleştiremedik. UYAP gibi önemli teknolojiyi maalesef FETÖ'cülere kaptırdık. Orayı o kendi sinsi emelleri için acımasız kullandılar'' dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de düzenlenen Adalet Şurası'nda çok önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan Adalet Şurası'nda FETÖ'yle ilgili bir özeleştiri yaptı. Erdoğan ''Cumhuriyet tarihinin en büyük reformlarını yaptık ama bir şeyi gerçekleştiremedik. UYAP gibi önemli teknolojiyi maalesef, bu bir özeleştiridir, FETÖ'cülere kaptırdık'' dedi. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

MAALESEF UYAP'I FETÖ'CÜLERE KAPTIRDIK

Cumhuriyet tarihinin en büyük reformlarını yaptık ama bir şeyi gerçekleştiremedik. UYAP gibi önemli teknolojiyi maalesef, bu bir özeleştiridir, FETÖ'cülere kaptırdık. Orayı o kendi sinsi emelleri için acımasız kullandılar. Oradan da en büyük zulmü bir gördük. Her şey yolunda giderken adaletle davranmak nispeten daha kolay olabilir. Zor olan kriz dönemlerinde aynı davranışı sergileyebilmektir.

GECİKEN ADALET ADALET DEĞİLDİR

Geciken adalet, adalet değildir. Onun için de imkan bulduğumuzda hemen bu konuyu önceliklerimizin en başlarına aldık. Milletimizin, şeriatın, yani adaletin kestiği parmak acımaz ifadesi, buradaki sınırsız teslimiyet duygusu, ağır aksak işleyen hukuk sistemine değil, hakiki adalete karşıdır. Gerek kanun yaparken gerekse uygularken mihenk noktamızın daima adaletin tesisi olmasına dikkat etmemiz gerekiyor. Ne zaman adalet yolundan ayrılmışsak işte o zaman gerilemiş, sorunların ağırlığı altında ezilmişizdir.

PARTİMİZİN ADINI BU YÜZDEN ADALET KOYDUK

Bunun için 2002 yılında yeni bir siyasi hareket kurmak istediğimizde ismi için tereddüt etmeden, seçtiğimiz mefhumların en başında adalet geliyor. Araştırmalar sonucunda partimizin adını Adalet ve Kalkınma Partisi olarak koyduk. 42 bin denek üzerine kamuoyu araştırması yaptık, bu isimde karar kıldık. AK Parti kısaltması ile de bunu taçlandırdık.Adalet ile zulüm arasındaki ince çizginin adaletin tesisini zorlaştıran husus olduğunu da biliyoruz.

ABD'YE TEPKİ! BUNLARDA ADALET YOK

En vahşi saldırıları bile hukuk devleti ilkelerinden ayrılmadan bastıracak dünyada başka bir millet, devlet yok. Hiç kimse kalkıp da bize ne düşüyor demedi. Kendi ideolojilerini paylaşan birilerine yönelik yargı bir karar vermeye kalksa, bununla ilgili hemen hesaba çekerler. Sizde böyle bir şey normal zamanda olduğu zamanda biz size kalkıp bunu "geri verin" diyor muyuz? Ülkeme darbe yapanları koruma altına alıyor, bize iade etmiyorsun. Bunlarda adalet falan yok. Adalet burada, burada. En son Amerika. Rıza Sarraf meselesini gördünüz. Hukukla alakası var mı? Siyasi bir kararı açık, net alabiliyorlar.

"BUNLARIN KARARLARINA KESİNLİKLE SAYGI DUYMUYORUM, İNANMIYORUM"

Ülkemden kaçıp giden o malum teröristi Amerika'da besleyen kişiler, "ver bize bunu" dediğimizde vermiyor. Bizden 12 terörist istediler, biz onlar 15 sene içerisinde verdik. Şu anda yargı makamlarımız bu kişi ile ilgili kararlarını veriyor, bütün dosyaları gönderiyor. Hukuka, kanuna, zerre kadar saygıları yok. Siyasi kararlarla Türkiye'ye meydan okumaya yöneliyorlar. Beni bu noktada farklı görün. Ben bunların kararlarına kesinlikle saygı duymuyorum, inanmıyorum.