BIST 9.635
DOLAR 32,45
EURO 34,50
ALTIN 2.475,45
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan birlik çağrısı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin birlik ve beraberliği ihtiyacı olduğunu söyleyerek terör için uyardı.

Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin başarısını hazmedemeyenler olduğunu söyledi. Türkiye'nin birlik ve beraberliği ihtiyacı olduğunu ifade eden Erdoğan, terörün ülke için sıkıntı yarattığını söyleyerek "Eğer bu ülke teröre kurban edilirse yazık olur" diye konuştu.

Erdoğan, Huber Köşkü'nde sporcu ve sanatçılara verilen iftarın ardından hitap etti. İşte Cumhurbaşkanı  Erdoğan'ın konuşmasından önemli başlıklar;
 
'BU ÜLKEYE YAZIK OLUR'
 
Sizin konumunuz çok çok önemli. Sporda elde edilen başarılar, sanatta uluslararası çekilen filmler gibi ABD'ye dek uzanıyor. Bizim yapımlarımız izleniyor. Bunun ilerlemesi lazım. Tabi bizler de elimizden gelen desteği vereceğiz. Sizler hiç bir zaman kırılmayan, bir çınar gibi kökleri maziye uzanan ağaçlarımız durumundasınız. Birliğimiz her zamankinden çok önem arz ediyor. Terör bizim için sıkıntıdır. Sanat camiamız çok iyi bilir. Eğer bu ülke teröre kurban edilirse yazık olur.
 
'TÜRKİYE'Yİ HAZMEDEMİYORLAR'
 
Türkiye'nin başarısını hazmedemeyenler var. Çok daha iyi bir noktaya geleceğiz. Bütün bunlarla birlikte benim bir Cumhurbaşkanı olarak arzum isteğim; birlikte olursak o zaman bizi kimse yıkamayacaktır. Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Türk, Kürt, Laz, Çerkes önümüze getiriliyor. Bizim kitabımızda yok. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına mecburuz. Millet kavramının içinde herkes vardır. Millet bir çeşnidir. Bunu farklı yerlere çekmenin hiç bir anlamı yok. Allah bizleri farklı kavimler halinde yarattı, yoksa üstünlük yoktur. Üstünlük sadece Allah'a ne kadar yakın olursak onunladır."