BIST 9.007
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.282,29
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Barzani'ye sert mesajlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gayrimeşru Kürdistan referandumu nedeniyle Kuzey Irak yönetimine Erzurum'dan sert yüklendi. Barzani için "bedelini ödeyecek" diyen Erdoğan, "MOSSAD'la bu yönetimin geçmişi bir ve beraberdi" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kürdistan referandumu nedeniyle Barzani yönetimine ve referandum kutlamalarında açılan İsrail bayraklarına sert tepki gösterdi.

Bir dizi inceleme için Erzurum'da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Geçmişte yaptıklarımızdan asla pişman değiliz ama madem artık şartlar değişmiştir, bizim kendilerine eskiden beri her türlü desteği verdiğimiz Kuzey Irak yerel yönetimi ülkemize rağmen bir adım atmıştır, öyleyse bunun da bedelini ödeyecektir" dedi.

MOSSAD İLE BARZANİ YÖNETİMİNİN GEÇMİŞİ BİR

Referandum kutlamalarında İsrail bayrağı açılmasına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buradan bir kez daha söylüyorum. Bu meselenin Kuzey Irak'taki Kürtlerle alakası yok. Zira İsrail bayraklarıyla sokakta dolaşmaları bizi üzmüştür. Bu bir şeyi gösteriyor, MOSSAD'la bu yönetimin geçmişi bir ve beraberdi. O da artık bütün ekranlara düştü" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NA 'SİHA' ÇIKIŞI: ORADA MIYDIN?

Erdoğan, Hakkari'de SİHA'lar ile vurulan teröristlere kol kanat geren ve onlar için "Piknik yapan siviller" ve "Yanlarında silah olmadığını" savunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan, "Ana muhalefet, Kandil'i arkasına alanlar ne diyor? Piknik yapanları vuruyorlar diyor. Adamlar teröristlerin adını piknik yapanlar koydu. Çıkmış ne diyor? Onların yanında silah yoktu diyor. Kılıçdaroğlu sen orada mıydın? Bas bas bağırıyorlar ben buradayım diyor, kameralarla yer tespitleri yapıyor ve SİHA'larımız tam hedeften vuruyor" ifadelerini kullandı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sık sık sloganlarla kesilen konuşmalarından satır başları:

SON TERÖRİST KALINCAYA KADAR

"Vatanımızı parçalayamayacaklar, vatanımızı bölemeyecekler. Buna gayret edenler bedelini ağır ödeyecekler. Şu anda ödüyorlar mı? Ödemeye de devam edecekler. Tek terörist kalmayıncaya kadar bu mücadelemizi devam ettireceğiz. Buradan geri adım atmak yok, zira benim milletimin huzurunu kaçırmaya kimsenin hak ve salahiyeti yoktur."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konvoyunu, havalimanından çıkışı sonrası yol güzergahındaki Havalimanı Kavşağı'nda, Osmanlı Atlı Spor Cirit Kulübü ile Çayırtepe Atlı Spor Cirit Kulübü sporcuları, cirit atları üzerinde ellerindeki Türk bayraklarıyla karşıladı.

ETRAFA YAYDIKLARI KOKU CÜRÜF ÇOK FAZLA

"Maalesef ülkemizde, 'AK Parti ve Tayyip Erdoğan kaybetsin de gerekiyorsa Türkiye batsın' gibi hastalıklı bir zihniyetin içinde olanlar da var. Bunların belki sayıları azdır ama etrafa yaydıkları cüruf, sebep oldukları kötü koku çok fazladır."

BİREYSEL KARİYERİ PEŞİNDEKİLERİN AK PARTİ'DE YERİ YOK

"AK Parti, kendini ülkesinin ve milletinin istiklaline, istikbaline, birliğine, beraberliğine adamış serdengeçtilerin partisidir, bunu böyle bilelim. Sadece kendi istikbalinin hesabını yapanların, sadece çıkar kaygısıyla hareket edenlerin, sadece bireysel kariyeri için mücadele edenlerin bu partide yeri yoktur."

ÖYLEYSE BUNUN DA BEDELİNİ ÖDEYECEKTİR

"Geçmişte yaptıklarımızdan asla pişman değiliz ama madem artık şartlar değişmiştir, bizim kendilerine eskiden beri her türlü desteği verdiğimiz Kuzey Irak yerel yönetimi ülkemize rağmen bir adım atmıştır, öyleyse bunun da bedelini ödeyecektir."

KERKÜK'ÜN TARİHİNDE SİZ YOKSUNUZ

"Ne yaptığınızın farkında mısınız? Tek İsrail destekliyor, başka destekleyen yok. Kerkük bizim diyorlar. Kerkük'ün tarihinde siz yoksunuz. Kuzey Irak'ta bağımsız devlet kurulmuyor, tam tersine sürekli kanayan bir yara açılıyor."

Havalimanı çıkışında kendisini karşılayan vatandaşları "Rabia" işareti yaparak selamlayan Erdoğan, çocuklara hediye dağıttı.

NEREYE KAÇARSANIZ KAÇIN BİZ SİZİ KOVALAYACAĞIZ

Bu Feto denilen adam, ümmeti parçaladı ümmeti maalesef. Fakat şu anda nerede? Amerika'da. Amerika ona 400 dönüm arazi tahsis etmiş, orada beyler gibi yaşıyor. Buradan kaçanların bir kısmı da yanında. Ama bir kısmı da nerede yaşıyor, dünyanın değişik yerlerinde. Sığınacak delik arıyorlar. Nereye kaçarsanız kaçın biz de sizi kovalayacağız.