BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.301,76
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bahçeli'ye 2019 cevabı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bahçeli'nin 2019 seçimleriyle ilgili yaptığı açıklamara cevap verdi. Erdoğan, "Kendisine şimdiden beyan ettiği destek kararı için şahsım, partim, milletim adına şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Abone ol

2019 seçimlerinde partisinin aday çıkarmayacağını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a koşulsuz destek vereceğini açıklayan MHP Liderine Erdoğan'dan bugün yanıt geldi. Son dakika gelişmeyi de duyuran Erdoğan 'Bahçeli'yi davet ettim yanıt bekliyorum' dedi.

Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ittifak açıklamalarına karşı sizin kafanızda ittifak modelleri var mı?" sorusu üzerine Erdoğan, bu kadar ciddi meselelerin ayak üstü sorulmamasını istedi.

"HAYIRLI OLAN ADIM NE İSE O ADIMLARI ATARIZ": Erdoğan, "Ne güzel; Sayın Bahçeli, Ankara'daki temsilcilerle geniş bir toplantı yaptı. Biz de şimdi değerlendirmelerini ayrıca yapırız. Zaten bizim de gündemimizde görüştüğümüz, konuştuğumuz başlıklar. İnşallah ondan sonra da ülkemiz milletimiz için hayırlı olan adım ne ise o adımları atarız." ifadesini kullandı. 

Bir başka gazetecinin, Bahçeli ile planlanan bir görüşme olup olmadığına ilişkin sorusunu da yanıtlayan Erdoğan, "Kendilerine bir davet yaptık. Yanıt bekliyoruz." dedi. 

BAHÇELİ'NİN DÜNKÜ SÖZLERİ: Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bahçeli'den beklenen açıklamanın erken olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine,  "Siyasette hayırlı olan her işte acele etmek lazım. Şu anda bu görüşmeler ne kadar önceden gündeme gelirse ona göre de bunların hazırlıkları yapılır. Mahalli seçime bir yıl var. Neredeyse bir kampanya sürecidir." değerlendirmesinde bulundu.  

Erdoğan, bir gazetecinin, "Grup toplantısında isim vermediniz ama Sayın Abdullah Gül'e yönelik sitemkar mesajınız vardı." sözüne, "Bak işte istediğiniz yöne çekebiliyorsunuz." karşılığını verdi. 

AK Parti grubunda MHP'nin desteğiyle ilgili açıklamalar Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi;

-"Biz ne deriz, aslolan budur. Sayın Bahçeli ile bir araya geliriz, ülkemizin dertlerini de konuşuruz, uyum yasalarının çalışmasını da arkadaşlar yapar yolumuza yürürüz. Kendisine şimdiden beyan ettiği destek kararı için şahsım, partim, milletim adına şükranlarımı sunuyorum."

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?              MHP, Cumhurbaşkanlığı adayı göstermeyecektir. Anayasada beraber hareket ettiğimiz parti ile beraber sonuç almak Türkiye'nin hayrına olacağı inancındayız. Herhangi bir sebeple sayın Recep Tayyip Erdoğan aday olmaktan vazgeçerse, başka türlü gerekçeler ortaya konulursa kendisinin bileceği iştir. 7 Ağustos'ta başlatılan ruha MHP sadıktır. Yenikapı meselesini de iyi anlamak lazımdır... MHP'nin Cumhurbaşkanı adayı yoktur, MHP Genel Başkanı aday olmayacaktır. MHP olursa ittifakla, olmazsa kendi partisi olarak milletvekilliği seçimine girer. Cumhurbaşkanı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı alır. 

"MHP İLE EL ELE VERECEĞİZ"

-Anlıyorum ki bu kongrelerle birlikte 2019'a mart ve kasıma çok farklı gireceğiz. Bu yıl Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin hazırlıklarını büyük ölçüde hazırlamak mecburiyetindeyiz. Bunları da özellikle MHP ile el ele vererek dayanışma içinde temenni ederim ki ana muhalefet de buna katılır, bu süreci hızlandırmamız gerekiyor. 

MART 2019

Asıl olan yeni yönetim mimarimizin omurgasının nasıl oluşturulacağıdır. Hazırlıkları süratle bir araya getirerek önümüzdeki bir asrı kucaklayacak yönetim modeli oluşturmakta kararlıyız. İlk imtihan mahalli seçimlerdir. Mart 2019. Buna hazır mısınız? Kasım 2019. Hazır mısınız? Kapı kapı dolaşmaya da var mısınız? 

BAHÇELİ'NİN MİLLİ DURUŞU

-Seçimler arefesinde sayın Bahçeli'nin yerli ve milli duruşunu özellikle vurgulamam lazım. Bu yerli ve milli duruşla birlikte inanıyorum ki ülkemizde bizi bölmek, ayrıştırmak isteyenler hedeflerine ulaşamayacaktır. Bizler 7 Ağustos ruhunu yaşamakta kararlıyız. İlk imtihan mahalli seçimlerdir. Mart 2019. Buna hazır mısınız? Kasım 2019. Hazır mısınız? Kapı kapı dolaşmaya da var mısınız? 

BAHÇELİ'NİN 2019 DESTEĞİ: 7 AĞUSTOS RUHUNU YAŞAMAKTA KARARLIYIZ

Seçimler arefesinde sayın Bahçeli'nin yerli ve milli duruşunu özellikle vurgulamam lazım. Bu yerli ve milli duruşla birlikte inanıyorum ki ülkemizde bizi bölmek, ayrıştırmak isteyenler hedeflerine ulaşamayacaktır. Bizler 7 Ağustos ruhunu yaşamakta kararlıyız. Birileri diyor ki, "şu ne der, bu ne der". Biz ne deriz, aslolan budur. Sayın Bahçeli ile bir araya geliriz, ülkemizin dertlerini de konuşuruz, uyum yasalarının çalışmasını da arkadaşlar yapar yolumuza yürürüz. Kendisine şimdiden beyan ettiği destek kararı için şahsım, partim, milletim adına şükranlarımı sunuyorum. 2019 seçiminin yerli ve milli olanlar ile ipi başka mahfillerin elinde olanlarla geçeceği açıktır. Tüm aktörler bu çerçevede pozisyon almaktadır. Sizlerden 2018 yılını çok iyi değerlendirmenizi istiyorum. 

Erdoğan Abdullah Gül'ü bombaladı: Bu kervanın yolcusu değiller

Bahçeli 2019 kararını eleştirenleri adeta bombaladı