BIST 8.974
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.282,09
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan af talimatı!

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin çok konuşulan af çıkışından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimat verdiği ortaya çıktı. Yeni Şafak yazarı Bülent Orakoğlu, Erdoğan'ın AK Partili milletvekillerini af konusunda görüş belirtmemeleri yönünde uyardığını iddia etti.

Abone ol

Yeni Şafak yazarı Bülent Orakoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hükümete yönelik olarak yaptığı "genel af" çağrısıyla başlayan tartışmaları değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın söz konusu çağrıya sıcak bakmadığını belirten Orakoğlu, AK Partili milletvekillerinin de "af konusunda görüş belirtmemeleri yönünde uyarıldığını" iddia etti.

Orakoğlu, Erdoğan'ın danışmanlarının af konusunda dile getirdikleri görüşlere de yer verdiği "Örtülü af çıkacak mı?" başlıklı yazısında, şu ifadeleri kullandı:

"Bu gelişme ve açıklamalardan anlaşıldığı gibi AK Parti’nin bu kez Bahçeli’ye rağmen af çıkarma gibi bir isteği yok, Bilhassa seçimler öncesinde af çıkarmak siyaset açısından ayrı bir risk taşıyor. Bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın medyayı ters köşe yapmak gibi bir niyeti yok sanırım."

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin genel af çağrısına Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Sayın Bahçeli’nin bu talebi veya teklifi tabi kendisine ait bir taleptir, tekliftir. Ama bizim şu anda hükümetimizle böyle bir düşüncemiz kesinlikle yok' diye cevap vermişti.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

Bahçeli afla ilgili şu açıklamalarda bulunmuştu:

''Çocuk istismarcıları, tecavüzcüler, kadın katilleri, PKK’lılar, FETÖ’cüler hariç olmak üzere, demir parmaklıkların gerisinde özgürlük düşü kuran,zindanda gün sayan, dama düşüp sevdiklerinin ve sevenlerinin hasretini çeken kader kurbanlarını afla taltif etmek niye akıllara gelmez? PKK’lı alçaklar, FETÖ’cü caniler, vatan ve millet düşmanları demokrasi ve özgürlük adına sahiplenilirken, kaderlerinin kurbanı olmuş mağdurlarla ilgili lehlerinde hukuki ve ahlaki bir düzenleme yapılması, onların aydınlığa kavuşturulmaları tez elden sağlanmalıdır''