BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,56
ALTIN 2.489,97
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye flaş telefon

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB Konsey Başkanlığı'na seçilen Donald Tusk'ı sürpriz bir şekilde telefonla aradı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Konsey Başkanlığı'na seçilen Donald Tusk'u arayarak yeni görevinde başarı diledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tusk'a "Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinde ilerleme sağlaması konusunda kararlıyız." mesajı verdi.

ERDOĞAN'DAN TEBRİK TELEFONU

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan, Tusk'u telefonla arayarak söz konusu göreve başlaması vesilesiyle tebriklerini ve başarı dileklerini iletti.

Bugün öğle saatlerinde gerçekleşen telefon görüşmesinde Erdoğan, Türkiye'nin Ab'ye tam üyelik sürecinde ilerleme sağlama konusundaki kararlılığını hatırlatarak gelecek süreçte daha yakın işbirliğinden memnuniyet duyacağını belirtti.

"SİZİ BRÜKSEL'E BEKLİYORUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ab Konseyi Başkanı'nı Türkiye'yi ziyarete davet etmesine mukabil, Tusk da Erdoğan'ı Brüksel'de görmekten memnuniyet duyacağını kaydetti.

Ab Konseyi Başkanı Tusk'un da görüşmede, Türkiye'nin Ab'ye tam üyeliğini hedefleyen müzakere süreciyle alakalı olarak 2015 yılında en azından bir faslın daha açılmasını umut ettiğine de değindiği öğrenildi.