BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.311,63
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye sert sözler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Reza Zarrab'ın tanık olduğu ABD'deki Hakan Atilla davasıyla ilgili ABD'ye sert mesajlar verdi.

Abone ol

Erdoğan, ABD'de Reza Zarrab'ın (Rıza Sarraf) 'tanık' olduğu Hakan Atilla davasına ilişkin olarak da "Feto denilen alçağın uydurma temsilcileriyle kurulan mahkemeler asla benim ülkemi mahkum edemez" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kars 6. Olağan İl Kongresi'nde konuştu. ABD'de Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın yargılandığı davaya değinen Erdoğan şunları söyledi:

"SANAL MAHKEMELERLE ÜLKEMİ MAHKUM EDEMEZ"

"Makamınız mevkiniz paranız pulunuz değil sadece ittika. Şu Kars Kalesi'nden bakınca bu şehre hayran olmamak mümkün değil. Biz ne zaman eğildik ki? Beşer planında kimsenin karşısında bugüne kadar eğilmedik. Biz sadece ve sadece rükuda ve secdede eğildik başkası asla. Ben inanıyorum ki hiçbir zaman ne paranın ne pulun ne de beşeri bir ilişkinin önünde eğilmeyeceksiniz. Eğilirseniz hakkım helal değil. Birileri Amerika'ya gider birileri batının değişik ülkelerine gider ama bu ülke sahiplerine kalır. Kimisi Hans'ın kulu kölesi oluyor, kimisi George'un kulu kölesi oluyor, kimisi kurulan sahte mahkemelerde yargılanmak suretiyle güya benim ülkemi yargılamaya kalkıyor. Boşuna uğraşmayın. Bizim abdestimizden şüphemiz yok ki namazımızdan şüphemiz olsun. Öyle sanal oluşturulan mahkemelerle, o Feto denilen alçağın uydurma temsilcileriyle kurulan mahkemeler asla benim ülkemi mahkum edemez."

Bu sözler üzerine salondaki partililer, "Vur vur inlesin, Amerika dinlesin" sloganları attı.