BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.307,82
GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye flaş S-400 resti

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir’de Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu Mezuniyet Töreni'nde konuştu. ABD'ye S,400 alımı ve F-35'lerin tesliminin durdurulmasıyla ilgili rest çeken Erdoğan, döviz saldırısının da püskürtüleceğini söyledi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir’de Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu Mezuniyet Töreni'nde konuştu. "Türkiye'nin S-400'lere ihtiyacı var ve bunun da anlaşması bitmiştir. İnşallah en kısa zamanda alacağız" diyen Erdoğan, ABD'nin F-35'leri teslim etmemesi durumunda Türkiye'nin atacağı adımları açıkladı. Döviz kuru üzerinden bir saldırı olduğunu belirten Erdoğan, "Bunun da üstesinden geleceğiz" dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları; 

- Türk Silahlı Kuvvetleri'nde astsubaylık kritik bir görevdir. 15 Temmuz kıyamının sembol ismi Ömer Halisdemir kardeşimiz de bir astsubaydı.

- Bölgemizle birlikte ülkemizi de kendi senaryolarına göre biçimlendirmeye çalışanların karşısına kendi irademizle kendi hedeflerimizle çıkma kararını verdiğimiz andan itibaren zorlu bir mücadelenin içine düştük. Ülke ve millet olarak tercihimizden asla pişman değiliz.

- Terörle mücadele herkese hak görülüyor ama konu Türkiye olunca birden işin rengi değişiyor.

S-400'LERE İHTİYACIMIZ VAR...

- Elini vicdanına koyan herkes, şu gerçeği kabul edecektir; Türkiye'nin ne sınırları içinde ve dışında maruz kaldığı terör saldırılarını ne uluslararası alanda karşılaştığı riyakarlığı ne de ekonomide oturtulmaya çalışıldığı kriz görüntüsünü hak edecek bir sorunu bulunmuyor.

- Biz Suriye’den yapılan saldırılarda adeta yalnız bırakılmış bir ülkeyiz. Füze savunma sistemleri bize verilmedi. Hatta bize parasıyla satmadıkları silahları götürüp terör örgütlerine verdiler. Alternatif arayışına girdiğimizde de hemen karşımıza dikilip sakın ha diyorlar. Bizim böyle dayatmaları kabul etmemiz mümkün değildi.

- Türkiye'nin S-400'lere ihtiyacı var ve bunun da anlaşması bitmiştir. İnşallah en kısa zamanda alacağız.

F-35'LERİ VERMEZLERSE...

- Türkiye’nin zaten proje ortağı olduğu F35’lere de ihtiyacı var. Kendi geliştireceği uçaklara da ihtiyacı var. Verirler vermezler bilemem. Verdikleri takdirde anlaşmaya uyduklarının kanıtıdır.

Biz anlaşanın gereği 900 milyon dolar ödeme yaptık. F35’lerin bize verilmesi gerekiyor. Verilir verilmez… Artık dünya tek ülkeden ibaret değil. Orası vermezse biz başka ülkeden bunları temin ederiz. Veya üretiriz.

ABD'DE AÇILAN DAVALARDA ÇIKAN KARARLAR...

- Ülkemizle ilgili olarak Amerika'da açılan davaların, verilen mahkumiyet kararlarının örneği bir başka ülkede yok.

- Bizi tek taraflı ilişkiye zorlayanların kendilerinin gizli ve açık dünyanın dört bir yanında ne tür faaliyetler içinde olduklarını da gayet iyi biliyoruz. Bugüne kadar ikili veya çok taraflı ilişkilerimizin hiçbirinde sözümüzü tutmazlık etmedik. Kimseye riyakarlık yapmadık. Ama bize hepsi yapıldı.

BRUNSON DAVASI HUKUK İÇİNDE YÜRÜYOR...

- İzmir'de tamamen hukuk içinde yürüyen bir davayı bahane ederek, Türkiye'yi askeri ve ekonomik alanda çökertmeye yönelik gayretler içerisine girilmesini hiçbir mantıkla izah etmek mümkün değildir.

DÖVİZ SALDIRISININ DA ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ

- Döviz kurundaki istikrarsızlık ülkemize yönelik bir operasyondur. Terör örgütleri eliyle içimizdeki ihanet çeteleri vasıtasıyla yapamadıklarını döviz kurunu, döviz kurşunu haline getirdikleri ekonomi silahıyla gerçekleştirmek istiyorlar.

- Türkiye bu saldırının da üstesinden gelecektir. “Döviz kuru ne olacak” diye soranlar varsa onlara verecek cevabımız şudur: Bu da geçer yahu…

Sitene Ekle