BIST 8.995
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.277,06
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 14 Aralık açıklaması

Cumhurbakanı Erdoğan, 14 Aralık operasyonunun ardından yaptığı ilk açıklama Fethullah Gülen'in vatana ihanet ettiğini söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gülen Cemaati medyası ve polislere yapılan 14 Aralık operasyonunun ardından yaptığı ilk açıklamada, Fethullah Gülen'in vatana ihanet ettiğini söyledi.

İsim vermeden Fethullah Gülen'e yüklenen Erdoğan, "Unutmayın maşalar her zaman olacak, tuzaklar her zaman olacak. Dün din alimi maskesiyle vatanına ihanet edenler, yarın başka bir maske ile ülkelerinin karşısına çıkacaklar. Unutmayın Hasan Sabbahlar hiçbir zaman bitmez. Bunlar her zaman olacaktır. Onların bir tuzağı varsa Allah'ın da bir tuzağı var. Onların bir hesabı varsa milletin de bir hesabı var. İşte gün geldi, hesap döndü, ihanet hesabı yapanlar, millete hesap vermeye başladı" dedi.

Erdoğan, Cemaat'e yapılan operasyona ilişkin şunları söyledi: "14 Aralık tarihinde yargı önündeki iddialar ve delillerden yola çıkarak bir süreç başlattı. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak süreci yakından izliyorum. Her şey yasalara ve usulüne uygun şekilde cereyan ediyor. Yargının ve emniyetin geçmişte yaptığı hatalar tekerrür etmiyor, hiç kimse süreç tamamlanmadan linç edilmiyor, medya yoluyla algı operasyonları yapılmıyor. Kim ne derse desin gerçekten şu anda dikkatli ve temiz bir süreç ilerliyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) Wyndham Hotel'de gerçekleştirilen Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmadan satır başları şöyle:

DEİK’in yeni yasasının çıkmasının ardından ilk toplantısına bizzat katıldım. DEİK’in başarılarının devamının geleceğine inanıyorum. Dünyanın özellikle bölgemizin büyük değişiklikler yaşadığı süreçte DEİK’in başarı çıtasını daha da yükselteceğine inanıyorum
Krizler fırsatlara dönüştürülecektir. Allah yar ve yardımcınız olsun….

2023'E GİDEN YOL GÜLİSTAN OLMAYACAKTIR

Bugünlerde yakın tarihimize ilişkin önemli bir hadisenin 100. yılına ulaşmış olduk. Birinci Dünya Savaşı’nı ve Sarıkamış harekatını tekrar hatırlamamanın önemli olduğuna inanıyorum. Bizden öncekilerine tür fedakarlıklara katlandıklarını bilmezsek ne ülke, ne millet olarak sapasağlam ayakta kalamayız.

Dışarıdan bakanlar bu aziz milletin çöktüğünü, dağıldığı zannettiler. Halbuki bu aziz millet yeni bir bahar için yapraklarını döktü. Her hazanın ardından bir bahar olduğuna inandı bu millet. Hazanları bahara çevirmeyi başardı bu millet.

Evet bu aziz millet ümitsizliği, özgüvenini parçalamaya yönelik nifak girişimlerini hiçbir zaman yanına yaklaştırmadı. Bu aziz millet bütün dünyaya ‘ben de varım’ diye haykırıyor. 1923 birden bire ortaya çıkmış bir olay değildi. 1923’ün öncesinde İstiklal harbimiz vardı
1 milyona yakın kişi hayatlarını feda ettiler. Bütün o kahramanlık 1923’ün yolunu açtı. Cumhuriyet’in ilanına giden yolu hazırladı.

2023’e inanıyorsak bunun mücadelesine bugünden itibaren başlamak zorundayız. Hiçbir başarı kendiliğinden gelmez. 2023’e giden yol bir gülistan olmayacaktır, bu sürecin sıkıntıları olacaktır. Vazgeçersek yılgınlığa kapılırsak biz de kaybederiz, millet de kaybeder.

aa_picture_20141220_4087132_web.jpg

SUİKAST GİRİŞİMLERİ OLDU

Bakın biz bugünlere öyle kolay ulaşmadık. 2002’den beri öyle dikensiz bir gül bahçesi değildiİ. Darbe senaryoları yazıldı, bazı senaryolar hayata geçirildi. Suikast girişimleri oldu, arkadaşlarım tehdit edildi. Bir siyasi parti kapatılma riskiyle karlı karşıya kaldı.

Sokaklar hareketlendirildi. İçeriden, dışarıdan çok sayıda operasyon yapılmak istendi. En son 17-25 Aralık darbe girişimini yaşadık. Bunlardan birinde eğer tuzağa düşseydik, pes etseydik bugünlere ulaşamazdık.

DÖNEMİN BAŞBAKANI DİYENLER...

Dönemin başbakanı diyenler şimdi dönemin Haşhaşi örgütü oldular. 12 yıldır renk değişse de oyun değişmiyor. Düne kadar birbirlerine demediklerini bırakmayanlar bugün kucaklaşıyorlar.

BU DÖNEM FARKLI BİR DÖNEM

Çünkü üst akıl öyle emrediyor, öyle istiyor. Çünkü patron öyle istiyor. Üst akla da patrona da itaatsizlik edemezler. Çünkü aldıkları sözlerin diyetini ödemek zorundalar. Şimdi tabular yıkılıyor. Bu dönem farklı bir dönem.

14 ARALIK OPERASYONU

14 Aralık’ta bir süreç başladı. Yakından izliyorum bu süreci. Her şey kanuna uygun işliyor. Hiç kimse süreç tamamlanmadan linç edilmiyor, algı operasyonları yapılmıyor. Şu anda temiz bir süreç ilerliyor
Bu süreç başladıktan sonrabasın susturuluyor diye bir kampanya başlattılar. Çok enteresan…. Tatil gününde AB açıklama yapıyor, ne kadar da hassaslar. Bu ülkede olup bitenlere ne kadar hassaslar... Ne zamandan beri böyleler. 50 yıldır bizi kapılarında bekletenler, bu hassasiyeti nereden elde ettiler. Sözcüleriyle çıktılar Türkiye aleyhine açıklama yaptılar.

Bu AB’ye PKK’yı ülkenizde barındırıyorsunuz dediğimde aldığım cevap şu: Haklarında 4 bin dava var
Netice olarak bir hiç…Burası hukuk devleti dediler. Türkiye ne guguk devleti mi? İlerleme raporlarında her şey önceden planlı.

Bize akıl verenler, Sabancı Holding’in binasında merhum Sabancı’yı katleden terörist fellik fellik dolaşıyor. Yakalanıyor bir kapıdan girip diğerinden çıkıyor. Söylediğimizde elli dereden su getiriyorlar, neden teslim etmiyorsunuz?

aa_picture_20141220_4087130_web.jpg

TÜRKİYE'NİN KARARLARINA SAYGI GÖSTERECEKSİNİZ

Siz hangi adaletten bahsediyorsunuz? Yapılanlar hoşlarına gitmiyor olabilir. Umutlarınızı adalet üzerine tesis edin. Umut bağladığınız maşaların maskesi düşüyor olabilir. Türkiye’nin adaletine ve kararlarına saygı göstereceksiniz.

Neymiş? Gözaltına alınan gazeteciymiş. Gazeteci suç işlemez mi? İngiltere’de 50 gazeteci sorguya çekilirken neden çıkıp da basın susturuluyor demediniz? İsrail bu sene 16 gazeteci katledildi. AB neden sesini çıkarmadı.

ÖRGÜT ÜYELERİNE GAZETECİ DİYE...

Örgüt üyelerine gazeteci diyerek sahip çıkacaksın ama başka ülkelerde olanı görmeyeceksin. Sınır tanımayan gazeteciler bir rapor yayınlamış. Türkiye baş köşeye yerleştirilmiş. Merak ettim bir baktım. Raporun bir yerinde bile İsrail’in adı geçmiyor ama hakkını yemeyelim Filistin’in adı geçiyor.

GAZETECİLİĞİ MASKE OLARAK KULLANIYORLAR

Türkiye'de polis katiline gazeteci diye sahip çıkacaksın ama AB'de olanları görmeyeceksin. Kimse kusura bakmasın. Gazeteciliği maske olarak kullanıyorlar.

Bu operasyonları yutacağımızı düşünüyorlar mı acaba. Türkiye’nin itibarı öyle oluyor böyle oluyor diyorlar… Hiçbir şey olmaz…

Türkiye itibarını uluslararası manşetlerde bulmuş bir ülke değildir. Biz öyle sahte raporlarla siyasi ideolojik nitelikle raporlar, paralel destekçisi açıklamalarla kendisine istikamet belirleyecek bir ülke değiliz.

Gezi olaylarında AB susuyordu, 17-25 Aralık’ta darbe girişinde bulunuluyorken bu AB yine susuyordu. Demokrasiye neden sahip çıkmıyorsunuz? Seçilmiş insanlara sahip çıkmıyorsunuz da darbe yapanlara sahip çıkıyorsunuz…

BİZE NASİHAT VERECEĞİNİZE...

Bize nasihat vereceğinize ülkemizde kalan Suriyelilere destek verin. En irisinden ne cılızından söyledikleri tek şey, çok teşekkür ederiz, büyük bir önderlik yapıyorsunuz.. Tek söyledikleri bu…
Tamam bunlar iyi güzel de siz de biraz destek verin… Paraya gelince… Onların Tanrısı o…
Ama ne olursa olsun bombalar altındaki insanlar bize sığınıyor. Kobani’ye verilen mühimmat terör örgütlerine gönderildi

ÜLKEM İÇİN TEHDİTTİR

Halep ile neden ilgilenmiyorsunuz? Ben şimdi düşünüyorum. Arkadaşlarıma söylüyorum. Yoksa burada Suriye’de yeni bir eyalet mi oluşturuluyor
Yeni bir yapılanmanın içerisine girebilirler. Bu ülkem için bir tehdittir. Esed rejimi yeni bir yapılanmanın içerisine girerse ülkem için tehlike oluşturur. Halep’e neden sahip çıkmıyorsunuz?
İşkence manzaralarını gördünüz Sesleri çıkıyor mu çıkmıyor? Cezaevlerinde olanları izledik değil mi? Guantanamo’yu izlediniz

TÜRKİYE, AB ÖNÜNDE KAPI KULU DEĞİL

Paralel yapının inlerine girilmeye başlanınca dilleri çözüldü. Türkiye AB önünde kapı kulu değildir.

İŞİMİZE BAKACAĞIZ

Bizi tutan olmayacak. Biz yine azimle yolumuza devam edeceğiz. Sahte raporları hazırlamaya devam etsinler. Yalanlarla açıklama yapanlar itibarlarından kaybettiler.
2023’e kadar sabırlar yürüyeceğiz. Biz işimize bakacağız. Bizim işimiz yürümek hatta koşmak.
Onlar eski Türkiye’yi geri getirmek için uğraşacaklar, biz ilerisi için çalışacağız, Yeni Türkiye’yi kurmak için çalışacağız. DEKA daha çok çalışacak, AFAD daha çok yara saracak.
TRT bütün dünyaya seslenecek. A.A dünyanın en iyi ajansı olacak. İş adamlarımız sınır tanımadan dünyadan mekik dokuyacaklar.
100 yıl önce Sarıkamış’ta donup kalan sayısız şehidimizin gözleri bizim ve sizlerin üzerinizde…

DİN ALİMİ MASKESİYLE VATANINA İHANET EDENLER

Maşalar her zaman olacak. Tuzaklar her zaman olacak.
Dün din alimi maskesiyle vatanına ihanet edenler yarın başka bir maske takacaklar.
Hasan Sabbah’lar hiçbir zaman bitmez, bunlar her zaman olacak.
Onların bir hesabı varsa Allah’ın a milletin de bir hesabı var.
Gün gelsdi hesap döndü ihanet hesabı yapanlar hesap vermeye başladı.

İNŞAAT SEKTÖRÜNÜ HAFİFE ALACAK KİMSEYE TAHAMMÜLÜMÜZ YOKTUR

Katar Emiri ile görüştük ve her alanda Türkiye ile her türlü girişime açık olduğunu açıkladı. Putin’in Türkiye ziyaretinde güney akımını bitirip Türk akımını başlattıklarını kendisi açıkladı. İnşaat sektörünü hafife alacak kimseye tahammülümüz yoktur
Kredi noktasında gözlüklerinizi lütfen dikkatli seçin. Yüksek faizlere dikkat edin lütfen. Girişimcilerimizi artırmak zorundayız. En fazla parayı finans sektörü kazanıyor. Çok fazla da yorulmadan kazanıyorlar
Kalkıp el ele vermeye mecburuz. Yatırımcının önünü açmaya mecburuz. Bu etle tırnak gibi…
Bugün Amerika bir puan uyguluyorsa, bize ne oluyor? Tek kelime ile bu zulümdür

BAŞARISIZ OLDUĞUM KONULARDAN BİRİ DE BUDUR

Siz Başbakan olduğunuzda neden bunu yapmadınız derseniz... Başarısız olduğum konulardan biri de budur.

Çözüm süreci kararlılıklar ilerliyor. Paralel yapının güç kaybetmesiyle çatışma senaryoları yazan çevreler de hayal kırıklığına uğradılar. Son derece tehlikeli açıklamalar yaparak ortalığı karıştırmaya çalışanların da oyunları tutmayacak. Çözüm sürecini nihayete erdireceğiz, heyecanımız hiç yitirmeyeceğiz