BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.435,32
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yazıklar olsun size

Çanakkale 1915 Köprüsü''nün temeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın da katıldığı törenle atıldı. Tören öncesi konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya bu mesajları verdi.

Abone ol

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yılı çeşitli etkinlikler kutlanırken, Çanakkale 1915 Köprüsü''nün temeli de bugün atıldı.

18 Mart Stadyumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Almanya ve Hollanda'yı sert bir dille eleştirdi. Erdoğan, "Hollanda'nın yönetimi benim Dışişleri Bakanımın uçuş iznini iptal ediyor. Benim bayan bakanımı Hollanda'ya sokmuyor. Atlarını, itlerini benim oradaki vatandaşlarımın üzerine salıyor. Almanya'nın Şansölyesi de onun yanında yer aldığını söylüyor, yazıklar olsun size. Bunların birbirinden farkı yok, al birini vur öbürüne. Böyle gidersiniz bunun karşılığını da bulacaksınız" dedi. 

İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;

TARİHİ DEĞİŞİM TEKLİF EDİYORUZ

Korkaklar zafer anıtı dikemez. Türkiye'yi 14 yılda üç kat büyüterek geri kalmışlık zincirini kırdık.Türkiye'nin gelmiş geçmiş en yenilikçi, reformcu projelerine imza atmış kadro olarak yönetim sistemimizde de tarihi değişim teklif ediyoruz. 16 Nisan'da halk oylamasına sunulacak olan anayasa değişikliği ile Türkiye yönetim sistemini değiştiriyor. Sistemin esası istikrar ve güven ortamı garanti altına almak. Bu sistem tercüme falan değildir, yerlidir, millidir. Anayasa değişikliği ile gelen cumhurbaşkanlığı sistemini milli, yerli demokrat olan herkes sahiplenmiştir inanıyorum sahiplenecektir. Bizim gayemiz Çanakkale'de yedi düvele meydan okuyan, tarihin akışını değiştiren ecdadımıza layık olabilmektir.

OSMANLI DA, SELÇUKLU DA BİZİMDİR

Türkiye Cumhuriyeti bizim ilk değil son devletimizdir. Osmanlı'da bizimdir, Selçuklu da bizimdir gelmiş geçmiş tüm devletler bizimdir. Sadece 1991 yılından bu yana Türkiye kesintisiz istikrar döneminde yaşamış olsaydı bugün şuanki yerimizin iki kat ilerisinde olacaktır. 2023 hedeflerimize çoktan ulaşmıştık. Ülkemizi götürebileceğimiz kadar ileriye götürdük. İş bir yerde tıkanıyor. 2007 yılında Türkiye büyümesi, kalkınması ile yolunda ilerlerken karşşımıza olmadık engel çıkartılar Meclis'te cumhurbaşkanı seçtirmek istemediler. Biz çözümü millete gitmekte bulduk.

O ÇUKURLARA GÖMDÜLER

Güvenlik güçleri çukurlarla bu ülkeyi böleceğini düşünülen teröristleri çukurlara gömdü. Dışından saldırarak ülkemizi hedef alan teröristleri ise Fırat Kalkan operasyonu ile imha ettik. Bu ülkenin ne teröristlere ne de arkalarındaki güçlere verecek tek bir karış toprağı feda edecek tek bir insanı yoktur.

TEREDDÜTSÜZ ONAYLARIM

15 Temmuz kanlı darbe girişimiyle hedeflerine ulaşmak istediler. Şimdi hepsi mahkemelerde hesap veriyor. İtiraf ettiklerini şimdi inkar ediyorlar. Hepsi suçüstü yakalandı. O katiller ve destekleyenler hak ettikleri cezayı alacaklar. Şuanda karşımda şehit aileleri, gazi aileleri var. Merak etmeyin 16 Nisan'dan sonra parlemento onlarla ilgili idam talebinizin de gereğini yapacaktır. Bana geldiği zaman tereddütsüz onaylarım. Halkım ne diyecek, hak ne diyecek bizi bu ilgilendirir.

YAZIKLAR OLSUN SİZE

Hollanda'nın yönetimi benim Dışişleri Bakanımın uçuş iznini iptal ediyor. Benim bayan bakanımı Hollanda'ya sokmuyor. Atlarını, itlerini benim oradaki vatandaşlarımın üzerine salıyor. Almanya'nın Şansölyesi de onun yanında yer aldığını söylüyor, yazıklar olsun size. Bunların birbirinden farkı yok, al birini vur öbürüne. Ne yaparsanız yapınız, bu milleti yolundan çeviremeyeceksiniz. 16 Nisan'da benim milletim Batı'nın bu yanlış tavırlarına karşı en güzel cevabı inşallah sandıklarda demokratik bir şekilde verecektir.

BÖYLE GİDERSENİZ KARŞILIĞINI BULACAKSINIZ

Bakanlarımız sürekli salonlarının iptalleri ile sudan bahaneler ile uğraştılar. Siz bakana kapı kapatamazsınız uluslararası hukukta yeri yok. Böyle gidersiniz bunun karşılığını da bulacaksınız.

YARASALAR İSTEMİYOR DİYE GÜNEŞ DOĞMAKTAN VAZGEÇMEZ

Onlar bu değişimin ne anlama geldiğini iyi biliyor.Bir asır önce 'hasta adam' diyerek güya taziyesine geldikleri Türklerin onları Çanakkale'de nasıl hüsrana uğrattığını unutmamışlar. Cumhurbaşkanlığı sisteminin siyasetten ekonomiye, diplomasiden yatırımlara kadar her alanda yeni Çanakkale zaferlerinin yolunu açacağını gayet iyi biliyorlar.

Yarasalar istemiyor diye güneş doğmaktan vazgeçmiz. Onlar istese de istemese de Türk milletinin yeniden dirilişi, kaçınılmazdır. Çanakkale 16 Nisan'da büyük Türkiye için evet diyor mu?

DÜNYANIN BİR NUMARASI OLUYOR

Bu köprü Çanakkale şehri için yeni bir dönemin başlangıcı anlamına geliyor. Bu köprü dünyanın bir numarası oluyor. Asya'yı Avrupa'ya bağlıyorz.Avrupa'yı Asya'ya bağlıyorz. Çannakale Köprüsü dardır geçilmez derler. Şimdi en genişini yapıyoruz. Bunun bedeli 10 milyar 500 milyon Türk lirası.17 yıl işletilecek sonra devlete bırakılacak böyle bir eser.Bu köprü ile İstanbul İzmir'e farklı şekilde yeniden bağlanmış oluyor.