BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,89
ALTIN 2.440,85
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump yarın bir araya geliyor

1. Dünya Savaşı'nı sona erdiren antlaşmanın 100. yılı dolayısıyla Fransa uluslararası düzeyde bir toplantı düzenleniyor. Bugün ve yarın gerçekleştirilecek toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin başta olmak üzere dünya liderlerinin katılarak ikili görüşmelerde bulunması bekleniyor.

Abone ol

FRANSA Paris'te Birinci Dünya Savaşını bitiren anlaşmasını 100. yılı dolayısı ile uluslararası düzeyde davet gerçekleştiriliyor. Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron'un davetiyle toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin başta olmak üzere dünya liderlerinin katılarak ikili görüşmelerde bulunması bekleniyor.

Papaz Andrew Brunson krizinin çözülmesinin ardından ABD Başkanı Donald Trump’la ilk yüz yüze 'normalleşme' görüşmesini yapacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çantasında 8 kritik dosya olacağı öğrenildi.

BRUNSON'DAN SONRA İLK YÜZ YÜZE GÖRÜŞME
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile  Brunson krizinin ardından başlayan normalleşme sürecindeki ilk yüz yüze görüşmesini yarın Paris'te yapacak. Erdoğan, Trump'la görüşmesinde PKK liderlerine konulan para ödülü, Halkbank davası, Fethullah Gülen'in iadesi süreci, ABD'den gelen PYD/YPG'ye yönelik açıklamalar, Menbiç ve İdlib'teki son durum, Irak'taki gelişmeler, Cemal Kaşıkçı cinayeti ve İran'a yönelik yaptırımlar olmak üzere 8 kritik başlığı gündeme getirecek.

ABD VE YPG'NİN ORTAK SINIR DEVRİYESİ
Hürriyet gazetesinden Erdinç Çelikkan'ın haberine göre terörle kesintisiz mücadelede işbirliğinin önemini vurgulayacak olan Erdoğan, ABD'nin DEAŞ ile mücadele çerçevesinde PYD/YPG ile ortak sınır devriyesi yapmasından, TIR'la gönderilen silah yardımından ve bu terör örgütlerine ABD'nin açık desteğinden duyulan rahatsızlığı iletecek.

HAKAN ATİLLA DA KONUŞULACAK 
Erdoğan, görüşmede Türkiye'nin gönderdiği kolilerce belgeye rağmen ABD yargısının Gülen'in iadesi konusunda adım atmaması konusundaki mesajını da Trump'a iletecek. Kritik görüşmenin bir diğer önemli başlığını ise iki liderin telefon görüşmesinde ele alınan tutuklu Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla konusu oluşturacak.

İKİNCİ GÖRÜŞME ARJİNTİN'DE
Erdoğan ile Trump, Türkiye ile ABD'nin uzlaşmaya vardığı Menbiç yol haritası kapsamında önümüzdeki dönemde atılması gereken adımları ve Fırat'ın doğusuna yönelik olası operasyonun ayrıntıları da ele alma fırsatı bulacak. Erdoğan ve Trump'ın bu ay içindeki ikinci görüşmeyi ise Arjantin'deki G-20 Zirvesi'nde yapması planlanıyor.