BIST 9.530
DOLAR 32,43
EURO 34,74
ALTIN 2.479,26
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Irak Cumhurbaşkanı'ndan 'ortak çalışma' sözü

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'yı ziyaret eden Irak Cumhurbaşkanı Salih ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi. İşte iki cumhurbaşkanını açıklamalarından satır başları...

Abone ol

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaptıkları baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, her alanda işbirliği, terörle ortak mücadelenin altını çizerken, Berhem Salih de aynı duygularla Türkiye'ye geldiğini söyledi. 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

- Irak ile Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantılarını inşallah bu yıl içerisinde kaldığımız yerden devam ettireceğiz.

- Irak'ın kendi ayaklarının üzerinde durması, bölgesel güvenlik ve istikrar bakımından da son derece önemlidir.

- Irak'ın siyasi birliği ve toprak bütünlüğünün korunması, istikrar ve güvenliğinin sağlanması Irak siyasetimizin temelini oluşturur.

- Çatışmalardan zarar gören yerlerin imarı başta olmak üzere Irak'taki altyapı ve kalkınma projelerine katkı sağlamaya hazırız.

- Irak'la güvenlik alanında da temas ve iş birliğimizi geliştirmek istiyoruz. Özellikle savunma sanayinde yapabileceğimiz çok şeyler var.

- İkili ticaretimizde 2013'te 16 milyar dolarla rekor kırmıştık. Diyorum ki hem onu egale edelim hem de bunu 20 milyar dolara yükseltelim.

- DEAŞ, PKK ve FETÖ Irak için de tehdit oluşturmaktadır. Terörle mücadelede başarı için birlikte çalışmanın öneminin farkındayız. İşbirliğini derinleştireceğiz.

İşte Berhem Salih'in açıklamasından satır başları...

-Kardeş Türkiye'ye dostluk kardeşlik ve her alanda ortak işbirliği mesajıyla geldik.

- Dışardan vesayetlere ihtiyaç duymamaktayız. Irak sahip olmuş olduğu stratejik konumu ve tarihiyle çok şey yapabilir.

- Irak ve Türkiye birçok konuyu beraberce ele alıp çözümleyebilir.

 - Türkiye'nin Irak'ta terörden arındırılmış bölgelerin yeniden imarı konusundaki katkılarını bekliyoruz.

- Türkiye ile ilişkilerimiz, omuz omuza tam dayanışmaya sahne olacaktır