BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,57
ALTIN 2.494,43
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan cemaate çok sert mesaj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da Tokatlılara seslediği konuşmasında Cemaate çok sert mesajlar yöneltti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cemaat imamlarının yurt dışına kaçtığını söyleyerek, "Nereye kaçarsanız kaçın sizi bulacağız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Tokatlılar Konfederasyonu tarafından düzenlenen Tokatlılar buluşması etkinliğinde, cemaate yönelik eleştirilerilerde bulundu. Böcek davasının sanığı iki polisin Türkiye'ye getirildiğini hatırlatan Erdoğan, cemaatin "imam" denilen sorumluların yurt dışına kaçtığını söyleyerek "Nereye kaçarsanız, kaçın sizi bulacağız" diye konuştu.

İşte o konuşmadan çarpıcı satırlar:

"Çanakkale Zaferimizin 100. yılındayız. O dönem Çanakkale cephesine gidip savaşan meşhur Tokatlı 15'lileri temsilen grup sağımda oturuyor.. Bizleri ve bizden sonraki nesilleri onlara layık olma şerefini nasip etsin. Çocuklarımızı mutlaka Çanakkale şehitliğine götürelim. 15'lilerin nasıl şartlarda mücadele verdiklerini hissetsinler. Malesef aradan geçen 100 yıla rağmen hala Çanakale'yi anlayamayanlar var. Çanakkale'de verilen mücadele Sultan Selahattin'in, Fatih Sultan Mehmet'in verdiği mücadeleydi.

ÇANAKKALE VURGUSU

Çanakkale'de savaşanlar da oraya onları gönderen anne-babalar da Çanakkale'nin manasını çok iyi biliyorlardı. Mücadele farklı yöntemlerle bugün de devam ediyor. Bizim son 12 yıldır yaşadıklarımız da asla bu bin yıllık mücadeleden ayrı değildir. Şimdi Mısır'da, Yemen'de yaşananlarda aynı mücadelenin bir parçasıdır.

NEREYE KAÇARSANIZ KAÇIN...

Nereye kaçarsanız kaçın sizi bulacağız. Bunları inlerinden çıkaracağız. Bu coğrafyayı bize yar etmek istemeyenler hedeflerine ulaşmaya çalışıyorlar.Biz kaderin üstündeki kadere teslim olarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Suriye'de Irak'ta sürdüreceğiz, çözüm süreciyle paralel yapıyla mücadele ederek sürdüreceğiz. Çünkü bu bizim tarihi mesuliyetimizdir. Hamd olsun bu mücadelede milletimiz yanımızda.

erdogan-tokatlilar.jpg

BİZ SADECE RÜKUDA EĞİLİRİZ

Bize eğilmek yakışmaz, biz sadece rükuda eğiliriz. Türkiye darbe dönemlerinde hep geriye gitti. İnşallah artık darbeler, vesayetler dönemi geride kaldı. 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimiyle tarihte yeni bir adım attık. Parlamenter sistem artık bekleme odasına girmiş bulunuyor. Şimdi önümüzde 7 Haziran'da bir seçim var. Bu seçimi başkanlık sistemi için bir fırsata dönüştürmeliyiz.

Ben bu seçimde milletime sesleniyorum. 400 milletvekilini vermeye hazır mıyız? Ben inanıyorum ki Tokatlılar, birbirleriyle iletişim kurarak bunu sağlayacaklar. Durmak yok!"