BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.423,96
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat vermişti! Harekete geçildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bazı ilahiyatçı ve din adamlarının kadınlara yönelik sözlerinden duyduğu rahatsızlığı Diyanet'e ve Bekir Bozdağ'a iletmişti. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Erdoğan'ın talimatını Diyanet yetkililerine iletti.

Abone ol

Sosyal Doku Vakfı Başkanı ve ilahiyatçı Nurettin Yıldız’ın 'Yatak, yorgan, battaniye cinsel dürtüleri rahatsız eden yapıda olmamalı, asansörde halvet' gibi sözleriyle tüm Türkiye'nin tepkisini çekince, AK Parti’nin son MYK toplantısında da bu konu gündeme geldi. Ayrıca Kadir Mısıroğlu'nun İstiklal Marşı'yla ilgili akılalmaz sözlerine de Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tepki geldi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Erdoğan'ın talimatını Diyanet yetkililerine iletti.

BOZDAĞ'A TALİMAT VERDİ
Erdoğan, son MYK toplantısında Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan da sorumlu olan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a talimat verdi. Cumhurbaşkanı, bu açıklamalardan duyduğu rahatsızlığı ortaya koyarak, Din İşleri Yüksek Kurulu’nun hassasiyet göstermesi gerektiğini belirtti. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın konuyla bizzat ilgilenmesi gerektiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı, toplumun bu konularda doğru bilgilendirilmesi ve din konusunda toplumu adeta tahrik edecek, kin ve nefret temelinde birbirine karşı düşman olacağı bir zemine fırsat verilmemesini istedi.

BOZDAĞ DİYANET İŞLERİ BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ 
Erdoğan'ın talimatı sonrası Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş ile görüştü. Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bazı ilahiyatçı ve din adamlarının kadınlara yönelik sözlerinden duyduğu rahatsızlık gündemdeydi. Bu noktada toplumun doğru bilgilendirilmesi ve insanların birbirlerine düşman olacağı zeminin oluşmaması için yapılacaklar konuşuldu.

BOZDAĞ'DAN KADINALR GÜNÜ MESAJI
Bozdağ'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayınladığı mesajda da bu konuya yer verildi. Bozdağ, " Dinimiz, medeniyetimiz, kültürümüz ve milletimizin, kadına ve kadının hukukuna verdiği bu kıymeti, eylem ve söylemleriyle tahrife yeltenen bazı zavallıların varlığı ve saçmalıkları asla değiştirmez ve değiştiremez." dedi.