BIST 9.028
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.279,71
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye kürtlerini PKK-PYD zulmüne terk etmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin Suriye'den çekilme kararıyla ilgili olarak ''Suriye'deki arapların, kürtlerin güvenliği ve huzurunu kendi meselemiz olarak görüyoruz.'' dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Engelli Vatandaşların ve Devlet Korumasından Yararlanmış Gençlerin Kamu Kurumlarına Yerleştirilmesi Töreni"ne katıldı. ABD'nin Suriye'den çekilme kararıyla ilgili olarak konuşan Erdoğan, ''Suriye'deki arapların, kürtlerin güvenliği ve huzurunu kendi meselemiz olarak görüyoruz. Suriye kürtlerini PKK-PYD zulmüne terk etmeyeceğiz'' ifadelerini kullandı.

''PKK-PYD ZULMÜNE TERK ETMEYCEĞİZ''
"Bugün Suriye'de yaşanan zulmün tek nedeni; halkın paramparça edilmiş olmasıdır" diyen Erdoğan, "Aynı durum, Irak ve Yemen için de geçerlidir. Libya, Somali ve diğer kan ağlayan coğrafyalar için geçerlidir. Sebebini kendi içimizde aramadıkça bu manzarayı değiştiremeyiz. Biz Suriye'de neden varız? Arap kardeşlerimizin Kürt kardeşlerimizin özgürlüklerini iade için. Suriye Araplarını DEAŞ'ın eline bırakmadığımız gibi Suriye Kürtlerini de PKK/PYD zulmüne terk etmeyeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

''300 BİNE YAKIN SURİYELİ EVİNE DÖNDÜ''
Bugüne kadar 300 bine yakın Suriyelinin evine döndüğünün altını öizen Erdoğan, ''Ülkemizde hayatlarını sürdüren 4 milyon Suriyeli'ye baktığımızda bu çeşitliliği görebiliriz. Bugüne kadar 300 bine yakın Suriyeli evine döndü. Sadece Türkiye'nin güvenli hale getirdiği bölgeye gitti. Sincar da aynı şekilde güvenli hale gelecek. Suriye'de mesele Arap, Kürt, Türkmen meselesi değil özgürlük meselesidir. Suriye'nin toprak bütünlüğü meselesidir." şeklinde konuştu.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

- Bu ülkede sahipsiz kalmış her çocuğun annesi de babası da devlettir. Yetimine mazlumuna sahip çıkmayan devlet bizim gözümüzde devlet değildir.

- Geçtiğimiz 16 yılda demokraside ve ekonomide attığımız her adımın ardında önce insan felsefesi vardır.

- Hayata geçirdiğimiz reformlar sayesinde ülkemiz dünyanın  en gelişmiş sosyal güvenlik şemsiyesine sahip ülkelerden biri olmuştur. Türkiye'nin dünya 5'ten büyüktür itirazı kendini çaresiz hisseden ülkelere özgüven aşılamıştır.

- Birbirimizle uğraşmayı bırakacağız birbirimizi Allah için seveceğiz. Kardeşliğimize sahip çıkarsak inanın dünyanın en güçlü ordularını toplayıp getirseler de bizim karşımızda duramaz.