BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan suikast ihbarı için ilk kez konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte geldiği Bosna Hersek'te Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegovic ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Erdoğan 'suikast' ihbarı için de bir açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte geldiği Bosna Hersek'te Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegovic ile yaptığı görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi. İki liderin ortak basın toplantısına suikast yapılacağı ihbarıyla ilgili Erdoğan'ın sözleri damga vurdu. 

ÇOK NET FETÖ MESAJI... Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ ve Suikast ihbarı hakkında çok net konuştu. "FETÖ, toplumun her alanına kollarını dolamış, bir ahtapot gibi varlığını sürdürmeye çalışıyor" diyen Erdoğan "Bu alandaki mücadele ise büyük çaba gerektiriyor. FETÖ'nün Bosna Hersek'teki yapılanmasının da karşılıklı çabalarla kısa zamanda sonlandırılmasını bekliyoruz. Bu konuda her türlü iş birliğine açığız" ifadelerini kullandı.

BİZİ YOLUMUZDAN DÖNDÜREMEZ... Bosna'da kendisine suikast düzenleneceği ihbarı hatırlatılan Erdoğan "Bu haber bana ulaştı. Zaten ulaştığı için de buradayım. Nereden ulaştı? MİT’den ulaştı. Ama ben ulaştığı için de buradayım. Niye? Çünkü bu tür tehditler, operasyonlar şunlar bunlar, bizi bu yoldan alıkoymaz. Biz yola çıktığımız zaman yolumuza devam ederiz. Ve burada Avrupa'nın değişik yerlerinden gelen binlerce insan, burada gelir de görüşmek ve buluşmak istediği lideri göremezse, buluşamazsa bu benim için doğru bir şey olur mu? Olmaz. Onun için biz kendileriyle bu akşam buluşacağız. Bizim planımız çok farklı bir plandır. Yolumuza çıktığımız zaman yılmadan devam ederiz 15 Temmuz’daki gibi." dedi.

Sitene Ekle