BIST 9.006
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,76
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehitlerin kanı yerde kalmayacak

Din görevlileri buluşmasında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman'da 7 askerin şehit olmasıyla ilgili ''Terörle mücadelemizi aksatmadan sürdürüyoruz, sürdüreceğiz şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmayacağız.'' dedi. Erdoğan ayrıca imamlara sosyal medyayla ilgili uyarılarda bulundu.

Abone ol

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte din görevlilerine hitap etti. Bugün Batman'da 7 askerin şehit olmasıyla ilgili konuşan Erdoğan, ''Terörle mücadelemizi aksatmadan sürdürüyoruz, sürdüreceğiz şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmayacağız. Diyanet personelimizin kendilerini sosyal medyanın girdabına kaptırmamaları gerekiyor.'' dedi.

- 140 bin kişilik bir ordu. Bu asla hafife alınamaz. Acaba biz inancımızı bu ülkede yaşamak ve yaşatmakta niye başarılı değiliz sorusunu kendimize sormamız lazım gerektiğini düşünüyorum. Bir yerde eksiğimiz var. Beklediğimiz neticeyi alamıyoruz. Öyleyse daha fazla çalışmamız lazım

- Eskiden mahallelerde halkın en çok güvendiği kimlerdir diye sorduğumuzda imamdır derlerdi. Gönüllerin fatihi olmanız için bunu söylüyorum. Cuma hutbelerinde günde beş vakit namazlarımızda. Bunun üzerinde düşünmemiz lazım. Arkamda neden az insan var diye sorgulamamız lazım.

- Rahmetli babam her akşam camiye gönderirdi. Yanlış yaparsam babam hakkımdan gelirdi. Gitmem gerekirdi. Ailelerle münasebetini sıcak tutmalıyız. Hanım hocalarım mahallelerin anneleriyle ilişkilerini geliştirmeli.

CAMİLERİN KAPILARI AÇIK OLMALI
- Camilerimizin kapısı namaz dışında kapatılmalı mı kapatılmamalı mı? Bu soruyu kendimize sormalıyız. Bütün camilerin kapılarının açık olması gerekir. Çünkü bu milletin er geç sığınacağı en önemli yer camilerimizdir. Bunu sevdirmemiz başarmamız onlar da sizin göreviniz. Biz de üzerimize düşeni yapacağız.

ÇİRKİN GELENEKLER DEVAM EDİYOR
- Almanya'daki konuşmamda kadınlar camiye gelmelidir diye orada değindim bugün de Türkiye'de üst düzey yönetici hanımefendi bundan çok mutlu olduğunu Anadolu'da cenaze sebebiyle bir merasime katıldım bizi camiye sokmadılar dedi. Ben bayan arkadaşlarla beraber caminin dışında bir yerde birlikte namaza iştirak ettik dedi. Çok ilginçtir. Hala bu çirkin geleneklerle bunları İslam diye gösteren zihniyetler var. Bizim bunlardan kurtulmamız lazım.

CAMİLERİN AHIRLARA ÇEVRİLDİĞİ SÜREÇLERİ YAŞADIK
- Allah ve ahlak demenin yasak olduğu dönemlerde insanlarımıza dinini anlatan özveri abidelerine çok büyük vefa borcumuz var. Güçlü bir iktidar partisi olmamıza rağmen kapatılmayla karşı karşıya kaldı. Gerekçesi neydi irtica. Bunları yaşadık. Camilerimizin ahıra çevrildiği satıldığı süreçlere şahit olduk. Camilerin ahırlara çevrildiği belgeleri elimizde var. 

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ
- Şimdi çıkmış ezandan Kur'an'dan bahsediyor. Sen ne anlarsın ezandan Kur'an'dan? Sadece milleti aldatmak için bir taraftan ezan Kur'an diyeceksin. Onunla onu bir araya getirme. Zaman zaman cenaze namazlarında görünme suretiyle bu milleti aldatmaya kalkma. Bu kadar güçlü parti olacaksın kapatılmakla karşı karşıya kalacaksın. Bunu yaşadık. Şiire bak 'Ey Samsun'da karaya çıkan ilah merhaba.' Gidip abuk sabuk ifadelerle Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal'in istismar edildiği dönemlere de tanıklık ettik. Din, dil, ahlak ve adalet bizi ayakta tutan 4 taşıcıyı sütundur. Medeniyet değerleriyle bağı zayıflayan bir toplumun varlığını sürdürmesi imkansızdır. 

İLETİŞİM ARAÇLARINA DİKKAT
Yeni iletişim araçlarının gündelik hayatımızın merkezine oturdu. Şayet gençler, yaşadıkları savrulmaların çözümünü camilerde değil başka yerlerde arıyorlarsa ortada yanlış giden bir şeyler var demektir. Bir çoğumuzun televizyona telefona ayırdığı zaman eşine anne babasına ayırdığı zamanı aşabiliyor. Dini yaşantımız da bu süreçten etkileniyor. FETÖ ve DEAŞ gibi yapıların topluma sirayet edebilmesinin nedeni, manevi boşlukların ilgili kurumlarımız tarafından doldurulamamasıdır. Camilerimiz sürekli açık kalmalı.

SOSYAL MEDYANIN GİRDABINA KAPILMAYIN
- Namaz kıldırmak için cemaatinin önüne geçen kardeşim, cemaatin dertlerini de üstleniyor demektir. Bu meslekler gönül işidir. Sözümüz sadece yumuşak değil aynı zamanda anlaşılır da olmalı. Gençlerin anlayacağı şekilde güncellenmesi gerekiyor. Diyanet personelimizin kendilerini sosyal medyanın girdabına kaptırmamaları gerekiyor. 

ARANIZDAKİ ÇÜRÜK ELMALARI TEMİZLEYİN
- Sizler imamsınız. FETÖ'nün değil. Onlar cambaz. İhanet şebekesi çalışıyor. Gereği yapılıyor, yapılacak. Tüm imkanlarımızla sizlerin yanında olmayaca çalışacağız. Aranızdaki çürük elmaları temizlemeniz önemli.