BIST 9.715
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.429,75
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Ona ince ince bu işleri anlatacağız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorlu’da düzenlenen mitingde konuştu. Erdoğan, "Ben ekonomistim, kaynakları çeşitlendireceksin. Anlaşılan o ki İnce bu işleri bilmiyor. Ona ince ince bu işleri anlatacağım" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Tekirdağ Çorlu'da Heykel Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Erdoğan, "Başkan adaylarından bir tanesi ne diyor? 'Ben havalimanı falan böyle işlerle uğraşmam.' Kim diyor bunu? Sen ne işle uğraşırsın ki? 'Bütçede para yok bunlar havalimanı yapıyor, bütçede para yok Kanal İstanbul yapıyor' diyor. Para olduğu zaman iş kolay, para olmadan iş yapabiliyor musun? Ne demek bu? Ben ekonomistim, kaynakları çeşitlendireceksin, dünyaya biz bunun dersini verdik. Ekonomiye kamu özel ortaklığı denilen bir sistem getirdik. Anlaşılan o ki İnce bu işleri bilmiyor. Ona ince ince bu işleri de anlatacağız. Öğrenmesi lazım" ifadelerini kullandı.

"BU GÜN BİR BAŞKA GÜZEL"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine "Bugün bu meydan bir başka güzel. Heyecansa heyecan, coşkuysa coşku, birlikse birlik, beraberlikse beraberlik... Çok güzelsin Çorlu. Çok güzelsin Tekirdağ. İnanıyorum ki 24 Haziran'da bir başka güzel olacaksınız" diyerek başladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çorlu'nun sabırsızlıkla 24 Haziran'ın gelmesini beklediğini, şehrin 24 Haziran'da bir milli irade destanı yazmaya hazırlandığını aktararak, "Kadını erkeği, genci yaşlısıyla bütün Çorlu 'Vakit birlik vakti' diyor, 'Vakit Tekirdağ vakti' diyor. Tüm Trakya bu sefer 'Vakit Türkiye vakti' diyor. Sizlerin bu heyecanı, Çorlu'nun önünde artık yeni bir dönemin kapılarını aralayacaktır. Türkiye ile beraber Çorlu'nun da artık prangalarını kıracağına inanıyorum" diye konuştu.

Uzun süredir Çorlu'da arzu ettikleri sonuçları yakalayamadıklarını ifade eden Erdoğan, Çorlu'nun da içinde yer aldığı Trakya bölgesinde, AK Parti olarak hedef ve beklentilerinin gerisinde kaldıklarını söyledi.

Erdoğan, elbette burada sorunu vatandaşlarda aramadıklarını dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz muhalefet gibi sandıkta istediği sonucu alamayınca milleti suçlayan, hatta hakaret eden bir siyasi parti değiliz, asla da olmadık. Biz her zaman iğneyi önce kendimize batırdık. Beklentimiz gerçekleşmemişse önce kendimizi hesaba çektik. Sıkıntıyı, problemi varsa yanlış anlaşmaları özellikle milletimizde değil, daima partimizde aradık. Demek ki Çorlu'ya, Tekirdağ'a, Trakya'ya kendimizi daha iyi anlatmalıyız. Türkiye sevdamızı, bu ülkeye dair hayallerimizi ve hedeflerimizi sizlere olması gerektiği şekilde izah edememişiz. Bize göre Çorlu, AK Parti'nin kalesi olmalıdır. Bize göre Tekirdağ, AK Parti'nin kalesi olması gereken bir ilimizdir. Trakya'mızın AK Parti'nin en güçlü olduğu bölgelerden biri olmaması için hiçbir sebep göremiyorum. Bu mitingimizin inşallah bir dönüm noktası olmasını temenni ediyorum."

"TÜRKİYE'Yİ HAYALLERİYLE BULUŞTURMANIN MÜCADELESİNİ VERECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, tüm Türkiye'de olduğu gibi Çorlu'da, Tekirdağ'da hep birlikte yeni bir başlangıç yapacaklarına inandıklarını vurgulayarak, alanda kendisine tezahüratta bulunan kadınlara dönerek, "Zaten bu işi hanımlar bitirecek çünkü kale içeriden fethedilir" dedi. 

Katılımcılar, Erdoğan'ın, "24 Haziran'da güçlü Meclis için, Cumhurbaşkanlığında şahsımı, Meclis'te AK Parti'yi desteklemeye hazır mıyız? 24 Haziran'da güçlü Meclis olmanın yanında güçlü hükümet için Cumhurbaşkanlığında şahsımı, Meclis'te AK Parti'yi desteklemeye hazır mıyız? 24 Haziran'da güçlü Türkiye için Cumhurbaşkanlığında şahsımı, Meclis'te AK Parti'yi desteklemeye hazır mıyız?" sorularına "Evet" yanıtını verdi.

Yol arkadaşlıklarının, muhabbetlerinin daim olmasını temenni eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Erken seçim kararı aldığımızdan bu yana önce seçim manifestomuzu açıkladık, ardından da seçim beyannamemizi milletimizle paylaştık. Önümüzdeki 5 yıl boyunca nasıl bir Türkiye tasavvur ettiğimizi, her iki belgemizde de tüm detaylarıyla ortaya koyduk. Manifestomuzda erdem, irade ve cesaretle Türkiye'yi şaha kaldıracağımızın ahdini milletimize verdik. Beyannamemizde ise demokrasiden özgürlüklere, tarımdan sanayiye kadar tüm alanlarda ülkemize neler vadettiğimizi, neleri hayata geçireceğimizi tek tek yazdık. Milletimize diğer hizmetler yanında, 146 tane her biri ayrı öneme sahip projeyi gerçekleştirme sözü verdik. Beyanname ve manifesto, yeni dönemde bize istikamet çizen, yol gösteren pusulamız olacak. İnşallah milletimizin teveccühü ile 24 Haziran'da ipi göğüslersek, gelecek 5 seneyi bu projelerimizi gerçeğe dönüştürmek için değerlendireceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 yıldır olduğu gibi gecelerini, gündüzlerine katarak Türkiye'yi hayalleriyle buluşturmanın mücadelesini vereceklerini ifade ederek, "Buralara öyle lafla gelmedik, işle geldik. Göreve geldik Türkiye'nin IMF'ye borcu neydi biliyor musunuz? 23,5 milyar dolar. 2013'te bu borcu biz sıfırladık ve bizden IMF borç istedi. 5 milyar avro istedi. Arkadaşlar 'Verelim mi?' dediler, 'Verin.' dedim. 'Borç alan emir alır' dedim. Baktılar ki bu Türkler, çılgın Türkler şaşırdılar, vazgeçtiler. Biz buyuz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Tüm Trakya bu sefer 'Vakit Türkiye vakti' diyor. Türkiye ile beraber Çorlu'nun da artık prangalarını kıracağına inanıyorum. Trakya bölgesinde AK Parti olarak hedeflerimizin beklentilerimizin gerisinde kaldık.

''ÇORLU, AK PARTİ'NİN KALESİ OLMALIDIR''

Biz muhalefet gibi sandıkta istediği sonucu alamayınca, milleti suçlayan hatta hakaret eden bir siyasi parti değiliz, asla da olmadık. Biz önce iğneyi kendimize batırdık. Demek ki Çorlu'ya, Trakya'ya kendimizi daha iyi anlatmalıyız. Bize göre Çorlu, AK Parti'nin kalesi olmalıdır Tekirdağ AK Parti'nin kalesi olması gereken bir ilimizdir. Manifestomuzda erdem, irade ve cesaretle Türkiye'yi şaha kaldıracağımızın ahdini milletimize verdik. Geldik, Merkez Bankası'nın döviz rezervi 27,7 milyar dolar, şu an 110 milyar dolar... Nereden nereye, durmadık, çalıştık, koştuk.

''İNCE BU İŞLERİ BİLMİYOR. ONA İNCE İNCE BU İŞLERİ ANLATACAĞIZ''

CHP'nin bir milletvekili bu yolların müteahhitiydi. Parasını alamıyordu Başbakan oldum da parasını ödedim. Ama bunlar kadr-ü kıymet bilmezler. Parasını alamıyordu. Biz buyuz. 29 Ekim'den sonra yeni bir İstanbul tanıyacaksınız. İstanbul'a dünyanın ilk 3'ü içinde olan havalimanının açılışını yapacağız. Başkan adaylarından bir tanesi ne diyor? 'Ben havalimanı falan böyle işlerle uğraşmam.' Kim diyor bunu? Sen ne işle uğraşırsın ki? 'Bütçede para yok bunlar havalimanı yapıyor, bütçede para yok Kanal İstanbul yapıyor' diyor. Para olduğu zaman iş kolay, para olmadan iş yapabiliyor musun? Ne demek bu? Ben ekonomistim, kaynakları çeşitlendireceksin, dünyaya biz bunun dersini verdik.Ekonomiye kamu özel ortaklığı denilen bir sistem getirdik. Anlaşılan o ki İnce bu işleri bilmiyor. Ona ince ince bu işleri de anlatacağız. Öğrenmesi lazım.

''BAY KEMAL NE Kİ ONUN ADAYI NE OLSUN?''

Bay Kemal bir zamanlar SSK'nın genel müdürüydü. Onun genel müdürlüğü döneminde hastanelerimizin halini biliyorsunuz değil mi? Bay Kemal ne ki onun adayı ne olsun?

''ŞİMDİ BAŞ USTALIK DÖNEMİNE HAZIRLANIYORUZ''

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığım çıraklık dönemimdi. Başbakanlık dönemimiz kalfalık dönemimiz oldu, ustalık dönemimiz oldu. Cumhurbaşkanlığı dönemimiz de ustalık döneminin devamı oldu. Şimdi de baş ustalık dönemine hazırlanıyoruz. Türkiye hızlı treni bizimle tanıdı.

''BİZ MUHALEFETİN ADAYLARI GİBİ HAVANDA SU DÖVMÜYORUZ''

Biz muhalefetin adayları gibi havanda su dövmüyoruz. Milletimizin karşısına çıktığımızda önce yaptıklarımızı tek tek sayıyor hesabını veriyor sonra da yeni dönem için oy istiyoruz. Hiç kimseyi dışlamadan, hiç kimseyi ötekileştirmeden, 81 milyonun tüm fertlerinin refahı, huzuru ve esenliği için çalışmayı sürdüreceğiz. İşte bunun için sizlerden 5 yıl daha görev istiyoruz. AK Parti olarak şimdiye kadar yapamayacağımız hiçbir şeyin sözünü milletimize vermedik, ne söz vermişsek, vatandaşımıza neyi taahhüt etmişsek, Allah'ın izniyle onları hayata geçirdik. Biz laf üstüne laf koymanın değil, taş üstüne taş koymanın çabasındayız.

''MUHALEFETİN ADAYLARI KOSKOCA BİR HİÇ VAAD EDİYOR''

Biz Türkiye'yi büyütmenin, ekonomimizi kalkındırmanın, milletimize en üst düzeyde hayat standartları sağlamanın gayretindeyiz. Peki muhalefetin adayları ne yapıyor? Biz daha müreffeh, daha güçlü bir gelecek vizyonu ortaya koyarken, muhalefetin adayları ne vaad ediyor, söyleyeyim mi? Koskoca bir hiç. Hepsinin ortak vaadi Tayyip Erdoğan'ı indirmek.

''BENİ GEÇENLERDE ELON MUSK ZİYARET ETTİ''

Beni geçenlerde Elon Musk ziyaret etti meşhur Tesla'nın sahibi. Biz bunlarla geleceğin teknolojisini konuşuyoruz. Şu anda en ileri teknolojiyi 5 firmamız bir araya gelerek onlar üretecekler.

''CUMHURBAŞKANI ADAYI KENDİ PARTİSİNDE KONGRE KAZANAMAMIŞ BİR İSİM''

Bunların derdi Türkiye'yi yönetmek falan değil, bunlar daha kendi partilerinin iç mücadelesinden, iç kavgalarından çıkamamışlar. Türkiye'nin yönetimine talip oluyorlar. Cumhurbaşkanı adayı kendi partisinde kongre kazanamamış bir isim. Bay Kemal'in aday olamamasının sebebi şu, kazanamayacağını biliyor. Bunu (İnce) topun ağzına sürdü işi bitirelim diye.

''BU KARİKATÜR TİPLERE EN GÜZEL CEVABI 1,5 ASIR ÖNCE ZİYA PAŞA VERMİŞ''

Bu ülkenin ve milletin hayrına ne varsa ona bunlar kafayı takmış, bununla uğraşıyorlar. Bazılarının ne dediği, neyi savunduğu, neyi hedeflediği zaten belli bile değil. Milletimizin bu savrukluğa, bu dağınıklığa, bu akıl tutulmasına prim vereceğini zannediyorlar. Aslında benim aziz milletim, bu karikatür tiplere en güzel cevabı 1,5 asır önce 'Sen herkesi kör, alemi sersem mi sanırsın' diyerek Ziya Paşa vermiş. Bunlar da milleti kendileri gibi vizyonsuz, basiretsiz, kifayetsiz sanıyorlar. Bu milletin aklını, vicdanını, hafife alıyorlar. Bu millet çok zekidir. Seçim beyannamesini aday açıklar. Siz bu milletle oyun mu oynuyorsunuz? Bunlar Türkiye'yi yeniden iki başlılığa döndürmeye çalışıyor. Bunlar istedikleri gibi kuru sıkı misali atıp tutabilirler. Nasıl olsa millete hizmet etmek gibi bir dertleri yok. Bizim hayallerimiz var ülkeyi idare etmek gibi bir derdimiz sorumluluğumuz var. Biz birilerine laf yetiştirmenin değil ülkemize sizlere eser üretmenin gayretindeyiz. 2023 hedeflerimize ulaşana kadar, evlatlarımıza çok daha güçlü, müreffeh bir ülke bırakana kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz."