BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.436,67
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan o sırrı açıkladı Mehmet Şimşek'i...

GAZİANTEP'te toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk kez yaptığı açıklamalar güne bomba gibi düştü.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Burada bir sırrı açıklayacağım. Başbakan Yardımcısı Mehmet Bey'i Merkez Bankası'nın başına getirmek istedim o dönemin Cumhurbaşkanı 'olmaz' dedi' dedi.

Başlatılan istihdam seferlerliğine ilişkin konunun bizzat takibinde olduğunu açıklayan Erdoğan, "Valimiz burada bu verilen sözlerin takipçisi olacak ben de bizzat takip edeceğim. İstihdam seferberliği sözü verip yerine getirmeyenleri tüm Türkiye'ye  ifşa edeceğim." dedi.


Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;

SÖZ VERİPTE TUTMAYANLARI...

Her kim ki bu ülkede farklı kültürlerdeki insanlar bir arada yaşayamaz diyorsa gelsin Gaziantep'e baksın.İstihdam seferberliği başlattık
Gaziantep'in bu seferberliği 15 bin ilave istihdam sözü ile mutlu olduk. Valimiz burada bu verilen sözlerin takipçisi olacak ben de bizzat takip edeceğim. İstihdam seferberliği sözü verip yerine getirmeyenleri tüm Türkiye'ye ifşa edeceğim.

16 Nisan'da reformun nihai adımını atıyoruz. Meclis, Ak Parti ve MHP'nin gayreti ile üzerine düşeni yaptı. Her iki lidere ve milletvekillerine teşekkür ediyorum. Şimdi sıra millette. Türkiye demokrasi ile yürütülen ülkedir. Milletimizin her bir ferdinin yaptığı tercihlerin sonucunu bilmek hakkıdır. Toplu açılış törenleride hem hasret gideriyor hem milletimize hakikatleri anlatıyoruz. Bu anayasa değişikliği ile ilgili o kadar yanlış bilgiler veriyorlar ki hani biz bilmesek inanacağız. Cumhurbaşkanı sistemine veya anayasa değişikliğine karşı çıkan gafiller habire bir şey söylüyor.

KAFASINDA SORU İŞARETLERİ OLAN VARSA...

Kafasında soru işaretleri olan varsa bunları dinledikten sonra tercihi kesinleşecek. Türkiye'de CHP'nin dediği gibi rejim değişmiyor. Yürütme ortadan kalmıyor. Meclis kapanmıyor. Yargı etkisiz hale getirilmiyor. Demokrasiyi güçlendiriyoruz ülkeyi yönetimi cumhurbaşkanını seçme yetkisini doğrudan millete veriyoruz.

Yeni sistemin adı cumhurbaşkanığı sistemi ya da cumhurbaşkanlığı hükümet sistemidir.  Millet yetki ve sorumluluğu kime verdiyse gelip onun yakasına yapışacak. Meclis bilgilendirme ve denetleme yetkisi güçlendiriliyor. Cumhurbaşkanının yagılanabilmesinin yolu açılıyor.

MEHMET ŞİMŞEK'İ MB'NIN BAŞINA GETİRMEK İSTEDİM

Burada bir sırrı açıklayacağım. Başbakan Yardımcısı Mehmet Bey'i Merkez Bankası'nın başına getirmek istedim o dönemin Cumhurbaşkanı olmaz dedi. Niye olmaz dedim? Olmaz dedi. Yoksa dedim Mehmet Bey'in hanımını başörtülü zannediyor da onun için mi. Dedim ki Mehmet Bey'in hanımı başörtülü değil Amerikalıdır dedim yok dedi ben istemiyorum. Böyle bir devlet yönetimi olabilir mi. Mehmet Bey'i Merkez Bankası'nın başına getiremedim. Böyle cins hareketlerle bir yere varılmaz. Bınlardan kuırtulmak için bu adımı atıyoruz. Sonra Maliye Bakanı yaptım o ayrı bir konu.

"RAKKA'YI DA KATİL SÜRÜSÜNDEN TEMİZLEYECEĞİZ"

Bundan sonraki süreçte Mümbiç var. ABD ile mutabık kalırsak Rakka'yı da katil sürüsünden temizleyeceğiz.