BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.433,82
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Afrin semalarında artık...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Afrin semalarında artık terör paçavraları değil Türk Bayrağı, Özgür Suriye Ordusu'nun bayrağı dalgalanıyor..." diyerek Afrin'in düştüğünü duyurdu...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Afrin semalarında artık terör paçavraları değil Türk Bayrağı, Özgür Suriye Ordusu'nun bayrağı dalgalanıyor..." diyerek Afrin'in düştüğünü duyurdu... 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. Yılı Töreni'nde konuşuyor. Erdoğan, "Afrin şehir merkezi ÖSO tarafından tamamem kontrol altına alınmıştır" dedi...

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

BİR MÜJDEYİ PAYLAŞMAK İSTİYORUM: Çanakkale Deniz Zaferimizin 103. yıl dönümünü idrak ettiğimiz bu tarihi günde tüm şehitlerimizi ve gazilerimiz rahmetle yadediyoruz. Böyle bir gençlik olduktan sonra Allah'ın izni ile yeni yeni Çanakkale Zaferlerini yakalamaya hazırız. Bir müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum.

"AFRİN ŞEHİR MERKEZİ KONTROL ALTINA ALINMIŞTIR"

Afrin şehir merkezi TSK desteğindeki ÖSO mensupları tarafından bu sabah 08:30 itibarıyla tamamen kontrol altına alınmıştır. Şu anda orada Türk bayrağı dalgalanıyor, ÖSO bayrağı dalgalanıyor.

- Afrin operasyonumuzu en başından beri yürekten destekleyen milletimize şükranlarımı sunuyorum. Türkiye bir kez daha haklının, mazlumun yanında olduğunu tüm dünyaya göstermiştir.

"AFRİNLİ OLAN KARDEŞLERİMİZ, AFRİN'E DÖNECEKLER"

- 140 bin kişi Cerablus'a döndü, şimdi de Afrinli olan kardeşlerimiz, Afrin'e dönecekler. Aynı zamanda bölgeyi yaşabilir hale getirecek tüm adımları atacağız. Bölge halkının en kısa sürede evlerine kavuşmaları için gereken her türlü adımı atacağız.

- Türkiye'nin ve milletimizin Suriye'nin ve Suriyelilerin bu ortak zaferi, terör örgütlerini aramıza bir hançer gibi sokmaya çalışanlara verilmiş en güzel cevaptır.

TSK duyurdu! Afrin'e Türk bayrağı dikildi Afrin'de son durumTSK duyurdu! Afrin'e Türk bayrağı dikildi Afrin'de son durumTSK duyurdu! Afrin'e Türk bayrağı dikildi Afrin'de son durumTSK duyurdu! Afrin'e Türk bayrağı dikildi Afrin'de son durumHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

ZİNCİRİN KALAN HALKALARINI DA KIRACAĞIZ'

Terör koridoru zinciri şimdilik dört noktadan kırıldı. Zincirin kalan halkalarını da en kısa sürede tane tane kıracak ve bu oyunu tamamen bozacağız. Kahraman mehmetçiklerimiz, askeriyle, polisiyle, ÖSO ile dün Çanakkale'de nasıl destan yazdıysa bugün de El Bab'da Afrin'de çok büyük başarılara imza atıyorlar.

ÇANAKKALE'DEKİ GİBİ ŞAŞKINA ÇEVİRDİK

Dün Çanakkale'yi geçeceklerinden emin şekilde yola çıkıp kapımıza dayananlar, bugün de planlarının başarıya ulaşacağından şüphe duymayarak sınırlarımıza geldiler. Görkemli zırhlılarıyla, dünyanın dört bir yanından getirdikleri askerlerle, erken zafer kutlayanları Çanakkale'de nasıl hüsrana uğrattıysak, sınırlarımızda terör koridoru oluşturduğunu sananları şaşkına çevirdik.

'AFRİN'İ TAMAMEN ELE GEÇİRDİK'

Her köşesi beton tünellerle donattıkları Afrin'i işte bugün 58'nci gününe giren operasyonumuzla tamamen ele geçirdik. Şimdi bayrağımız orada dalgalanıyor, ÖSO'nun bayrağı orada dalgalanıyor. Ve tek bir sivilin burnunun kanamasına yol açacak en küçük bir adımımız olmamıştır.

İŞGAL İÇİN GİTMEDİK

Çünkü biz işgale gitmedik, biz sadece terör gruplarının yok edilmesine ve barışa gittik. İnsanlara zulmetmeye değil, oradaki kardeşlerimizi terör örgütün zulmünden kurtarmaya gittik. Allah şanlı ordumuza güç, kuvvet versin. Bu mücadelede en büyük ilham kaynağımız şüphesiz Çanakkale zaferimizdir.

TARİH YAPARIZ AMA TARİH YAZAMAYIZ

Biz tarih yapmakta çok mahir ama onu yazmakta çok başarılı olmayan bir milletiz. Gerçi Çanakkale anlatılamayacak, ancak yaşanabilecek bir savaştı. Buna rağmen Çanakkale'yi en ideal şekilde anlatmak için daha çok çalışmamız gerektiğine inanıyorum. Çanakkale bir seferberlik savaşıydı. Ülkede eli silah tutan herkes Çanakkale'ye koşmuştu. Ülkemizde pek çok lise savaş dönemlerinde mezun vermemiştir. Son sınıftakilerin tamamı Çanakkale'ye gitmiş ve geri dönememiştir. 

Afrin'de o heykel devrildi! İşte ilçe merkezinden son görüntüler...Afrin'de o heykel devrildi! İşte ilçe merkezinden son görüntüler...Afrin'de o heykel devrildi! İşte ilçe merkezinden son görüntüler...Afrin'de o heykel devrildi! İşte ilçe merkezinden son görüntüler...HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN