BIST 9.080
DOLAR 32,47
EURO 35,18
ALTIN 2.326,11
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kriz falan yok Bunların hepsi manipülasyon

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomik kriz iddiasını dile getiren muhalefete yanıt verdi. Erdoğan, "Bizde kriz falan yok. Bunların hepsi manipülasyondur" dedi.

Abone ol

Cumhuraşkanı Erdoğan'ın gündeminde ekonomik kriz söylenti iddiasına tepki göstererek "Kriz, mriz sakın inanmayın bunlar manipülasyondur. Güçlenerek geleceğe yürüyoruz. Öyle AVM'lerde şurada burada manipülasyon yapanlara aldanmayın" dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Gaziler Günü Töreni'nde konuşma yaptı. İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları:

MANİPÜLASYON YAPANLARA ALDANMAYIN
-Cumhuriyet'i inşa ettik. Şimdi ihya dönemini yaşıyoruz. Kriz, miriz filan sakın ha bunlara aldırmayın, bunların hepsi manipülasyondur, bizde kriz filan yok, güçlenerek geleceğe yürüyoruz. Daha da güçleneceğiz. .

AKSİ TAKDİRDE BUNUN BEDELİNİ ÖDERLER
-Öyle AVM'lerde şurada burada manipülasyon yapanlara da aldırmayın. Bundan sonra bu ülkede dolarla, avroyla, şunla bunla kira mira yok. Bu ülkede bundan sonra Türk Lirası geçer. Aksi takdirde bunun bedelini öderler. Burası Türkiye, Amerika değil. Türk Lirası'nın hükmü vardır. Alışverişini de Türk Lirası ile yaparsın. Zaruretler ayrı konulardır.

BİZE DÜŞEN ŞEHİT VE GAZİLERİN EMANETLERİNE SAHİP ÇIKMAKTIR
-Böyle bir milletin evladı olmaktan iftihar ettiğimi bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakarlıkları karşısında devlet olarak bize düşen, emanetlerine sahip çıkmaktır. Biz zaten sizin emanetçisiyiz. Şehit yakınlarımıza ve gazilerimize verilecek hizmetleri en iyi şekilde yürütmek için gerekli birimleri kurduk.

İDLİB MUTAKABATI
-Sayın Savunma Bakanımız, Sayın Putin ile Soçi'de yaptığımız görüşmelerde, İdlib'deki barış görüşmelerini nasıl başlattığımızı ifade etti. İdlib'de kan dökülmesin gözyaşı dökülmesin dedik. 12 madde sıralandı, imzalar atıldı. İşte bu sınırların ötesinde barışa bir adımdı. İnşallah bunun devamı gelir. Ayağımıza sıkılan kurşunların nasıl sekip sahiplerini bulduklarını gördük. Bize kurulan tuzakların nasıl faillerini bulduklarına şahit olduk. 

"ALLAH BAŞKA KAPILAR AÇAR"
-Ülkemizi köşeye sıkıştırmak için atılan her adım önümüzde yeni kapıların açılmasıyla neticelenmiştir. Bir kapı kapanır Allah başka bir yerden kapı açar. Unutmayın her doğum gibi bu yeni sürecin de sancıları vardır. her kutlu doğum sancılı olur, unutmayın. Bu süreçte kimi zaman şehitlerimizin ardından ağladık, gazilerimizin acılarını paylaştık."

"HEDEFLERİMİZE ULAŞACAĞIMIZA EMİNİZ"
-Türkiye olarak Allah'ın ve tarihin bize yükledikleri sorumlulukları üstlendikçe hep aydınlandık. Buna karşı kafalarında kırk tilki dolaştıranların nasıl hüsrana uğradıklarını gördük. Türkiye 20 yıl önceki Türkiye'den daha zengin, daha etkilidir. Yarınki Türkiye daha güçlü, daha iddialı olacaktır. İnanmak başarmanın yarısıdır. Biz ülkemizin potansiyelini biliyoruz. Hedeflerimize ulaşacağımıza eminiz.