BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.247,24
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan köprü için söz aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindeki heyetle birlikte Efes Tatbikatı için İzmir'e gitti. Havalimanında konuşan Erdoğan, Çanakkale Köprüsü için Başbakan Yıldırım'dan söz aldı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadelede sona yaklaşıldığını söyledi. Örgütün siyasi uzantılarının ülkeden kaçtığını, kaçmaktan başka da çarelerinin olmadığını söyleyen Erdoğan, İzmir'i İstanbul'a bağlayacak Osman Gazi Köprüsü için de Başbakan Yıldırım'dan tarih aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Bakanlar Kurulu üyeleriyle birlikte dün akşam saatlerinde İzmir'e gitti. Havalimanında kendisini bekleyen vatandaşlara hitap eden Erdoğan, terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaptı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları:

"Buradan söylüyorum, terör örgütünün son çırpınışlarıdır bu. Onların

uzantıları için de böyle. Önce kaçtılar ama sonra onlarda 376'nın içerisinde yer aldılar. Biliyorlar ki millete gittiklerinde bu karar alınacaktı. 

CHP'YE KAN CEVABI

Siyasi telakkiden yoksun bu insanlara söylemek lazım. Bizim geçmişimizde kan yok ama sizin geçmişinde var. Siz Adnan Menderes'i ipe gönderenlerin ta kendisisiniz.

Niye parlamento değil de kan? Hani demokrattınız? Nerede demokrasi, nereden çıktı bu kan? Bizim böyle bir derdimiz yok. Bizim tek derdimiz var o da sandık. Ne oldu? Karşımızda 14 partiyle çıktınız ve yüzde 51 aldık sizin karşınızda. 

OSMAN GAZİ KÖPRÜSÜ AÇILIYOR

Hep şunu söyledik. Halep oradaysa, arşın işte burada. Yaklaşık 4 saattir buradasınız. Biliyorum ki sizlerin aşkı, sizlerin heyecanı bizleri hiçbir zaman yormadı. Sizin aşkınız, sizin heyecanınız bizlere dağları deldirdi, dağları. Bizler Ferhat olduk, sizler Şirin. Dağları deldik mi? Biz 13 senede 18 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Farkımız bu. Şimdi Sayın Başbakan burada. Şimdi Allah nasip ederse, size müjde veriyoruz. İnşallah bayramın hemen öncesinde Osman Gazi Köprüsü'nü açıyoruz. 

"YOL KISALACAK, KAZA RİSKİ AZALACAK"

İzmir- İstanbul eskiden 8 saatti. Şimdi 3 saat 3,5 saat. Kaza riski azalıyor ve öyle bir yolculuk yapacaksınız ki yollar pırıl pırıl. Solun sağı solu ya orman ya da deniz.

26 Ağustos'ta Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü inşallah açıyoruz. Yıl sonuna kadar Boğaz Köprüsü'nün altında tüneli de açacağız. Marmaray'dan bugüne kadar 130 milyon kişi geçti. Bunlar lafta olmuyor, icraat... Bizim icraatlarımızın ulaştığı noktaya bunların hayalleri bile ulaşamaz. 

"KANAL İSTANBUL, ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ"

Kanal İstanbul, Karadeniz'i Marmara'ya bağlayacak. Sayın Başbakan'dan bir şey daha istiyorum. O zaman bana verdiği sözü vardı. Çanakkale Köprüsü... Bu millet yapar mı? Batı neden Türkiye'ye bu kadar kıskanıyor. Bölücü terör örgütünü neden ülkemize musallat ediyorlar. Silahlarını veriyorlar, paralarını veriyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar.

"KAÇACAKLAR BAŞKA ÇARELERİ YOK"

PKK'nın güdümündeki siyasetçiler bakın kaçıyorlar. Kaçacaklar başka çareleri yok. Biz ne diyoruz: Ya silahlarınızı gömeceksiniz ve koordinatlarını vereceksiniz ya da bu ülkeyi terkedeceksiniz. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz.

PARALEL YAPI İLE MÜCADELE

Bakanlar Kurulu'na tavsiye kararı gönderdik. Bakanlar Kurulu'da kararını verdi ve biz de onadık. Bu milleti parçaladılar, bu milleti parçalayanlara fırsat vermeyeceğiz."