BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.440,72
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan IDEF'te konuştu! Hiçbir siyaset, hiçbir çıkar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda konuştu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da IDEF 2015 12'nci Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'na katıldı.

IDEF 2015, 12'nci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı, 5–8 Mayıs 2015 tarihlerinde, T.C. Milli Savunma Bakanlığı himaye ve desteğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) yönetim ve sorumluluğunda, İstanbul Büyükçekmece Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapılıyor.

ekran-resmi-2015-05-05-12.53.31.png

"İHTİYAÇLARIMIZI KARŞILAR HALE GELDİK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milli savunma sanayimizi kurma çalışmalarımızda 2002 yılına geldiğimizde dışa bağımlılık oranımız hala yüzde 80'ler düzeyindeydi. Bugün savunma sanayi ihtiyacımızın yüzde 54'ünü kendi imkanlarımızla karşılar hale geldik. Amacımız, 2023 yılına geldiğimizde savunma sanayimizi dışa bağımlılıktan tamamen kurtarmaktır" dedi.

"TÜRKİYE HEDEFİNE ULAŞACAK"

Küresel krize rağmen büyüyen Türkiye hedeflerine ulaşacak.Uçak fabrikaları,tersaneler ve diğer tersanelerin kapasına kilit vuruldu ve dışarıdan temin edilmeye başlandı. Milli savunma sanayisini kurma çabamızda 2002 yılında dışa bağımlılığımız vardı. Amacımız savunma sanayimizi 2023 yılına geldiğimizde dışa bağımlılıktan tamamen kurtarmaktır.

"EN ÇOK İNSANİ YARDIM YAPAN ÜLKELERİN BAŞINDA TÜRKİYE VAR"

İHA'lar konusunda pek çok proje yürütüyoruz ve son aşamaya gelindi. 100'e yakın askari gemi deniz kuvvetlerimize ve sahil güvenlik komutanlığımıza teslim edildi. Bugün dünyada en çok insanı yardım yapan ülkelerin başında Türkiye geliyor. Ülkemizde bulunan Suriye'li ve Irak'lı kardeşlerimizin sayısı 2 milyon civarındadır. Milli savaş uçağı ile ilgili süreç devam ediyor.

"EKONOMİ DAHA HIZLI BÜYÜYECEK"

Uydu fırlatma merkezi çalışmalarımız devam ediyor. Milli Piyade tüfeği projesi başarı ile tamamlandı. Küresel kriz ortamına rağmen Türkiye ekonomisi önümüzdeki dönemde daha hızlı büyüyecek. Suriye ve Irak'taki çatışmalardan kaçan milyonlarca insana ev sahipliği yapıyoruz.

ekran-resmi-2015-05-05-12.53.43.png

"SIĞINANLARA YAPILAN HARCAMA 5,6 MİLYAR DOLAR"

Ülkemizde bulunan Suriyeli ve Iraklı kardeşlerimizin sayısı 2 milyon civarındadır. Suriye'deki çatışmaların başladığı günden beri ülkemize sığınan kardeşlerimiz için yaptığımız harcama 5,6 milyar doları buldu. Buna karşılık Avrupa ülkelerinde şu anda toplam bulunan sığınmacı sayısı 250 bin.

"HİÇBİR SİYASET, HİÇBİR ÇIKAR..."

Eğer çevrenizde bir ateş varsa, oradan sıçrayan bir kıvılcım eninde sonunda gelir sizi de bulur. Çözüm bu yangına sırtınızı dönmek değil, el birliğiyle işbirliğiyle tüm imkanlarla bu yangını söndürmenin yollarını aramaktır. Hiçbir siyaset, hiçbir diplomasi, hiçbir çıkar, milyonlarca insanın acısından, gözyaşından, ölümünden daha önemli olamaz