BIST 8.988
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.282,91
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan ve Trump ne konuştu? Konu Barzani'ydi ve...

ABD'de Barzani zirvesi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Lotte New York Palace Otel'de, ABD Başkanı Trump ile gerçekleştirdiği görüşme yaklaşık 50 dakika sürdü. Hakan Fidan ve Hulusi Akar da görüşmedeydi.

Abone ol

BM Genel Kurulu'na katılmak için  New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  ABD Başkanı Trump ile bir araya geldi. Heyetler arası görüşmede başta Irak ve Suriye olmak üzere bölgedeki gelişmelerin ele alındığı belirtildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Lotte  New York Palace Otel'de, ABD BaşkanıTrump ile gerçekleştirdiği görüşme TSİ 22.15'te başladı ve 50 dakika sürdü.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA YAPILDI: İKİ ÜLKE DE REFERANDUMA KARŞI

Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasındaki görüşmede, bölgesel meselelerin çözümü için iş birliğinin geliştirilmesi ve tüm terör örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi hususlarında mutabık kalındığı bildirildi. Görüşmede, iki liderin, 25 Eylül 2017 tarihinde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin gerçekleştirmeyi planlanladığı referanduma karşı oldukları ifade edilerek, bu tür bir adımın ciddi sonuçları olacağının vurgulandığı belirtildi.

Görüşmeden önce  Cumhurbaşkanı Erdoğan ve  ABD Başkanı Trump, kısa bir açıklamada bulundular.

İKİ LİDERDEN GÖRÜŞME ÖNCESİ AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesinin basına açık bölümünde yaptığı açıklamada, "İnanıyorum ki gerek Amerika-Türkiye ilişkileri gerekse bölgesel gelişmeler, dünyadaki diğer konuları ele alma fırsatını bulacağız. Ben de bu fırsatı yakaladığımız için kendilerine özellikle çok çok teşekkür ediyorum." dedi.

DEĞERLİ DOSTUM DONALD
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına "Birleşmiş Milletler Genel Kurulu vesilesiyle bulunduğumuz Amerika'da değerli dostum Donald ile bugün heyetlerarası ve ikili görüşmeyi gerçekleştireceğiz." sözleriyle başladı.

"İnanıyorum ki gerek Amerika-Türkiye ilişkileri gerekse bölgesel gelişmeler, dünyadaki diğer konuları ele alma fırsatını bulacağız." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben de bu fırsatı yakaladığımız için kendilerine özellikle çok çok teşekkür ediyorum.” dedi.

HULUSİ AKAR DA VARDI
Görüşmeye, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katıldı.

Erdoğan: Eğitim için Batı'ya gönderilenler batının gönüllü ajanı haline geldi

Erdoğan-Trump görüşmesi zorlu geçecek işte masadaki konular