BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,97
ALTIN 2.424,03
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan: 1 yaşındaki torununa SSK'dan imkan hazırlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu için ''1 yaşındaki torununa SSK'dan kalkıp imkan hazırlıyor.15 yaşındaki çocuğunu SSK'lı yapıyor. Bu zatın hesap uzmanlığını biz SSK döneminden iyi biliriz. Bu para sığınmacıların eline verilen para değildir onlara yapılan tüm hizmetlerin maliyetidir.'' dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Dünya Göçmenler Günü'nde konuştu. Göçmenlere harcanan paralardan dolayı kendisini eleştiren Kılıçdaroğlu'na sert çıkan Erdoğan, ''Hadi Avrupalıların riyakarlıklarını anladık da bizim ana muhalefetin başındaki zat nerede bu 30 milyar dolar diye sorup duruyor. 1 yaşındaki torununa SSK'dan kalkıp imkan hazırlıyor.15 yaşındaki çocuğunu SSK'lı yapıyor. Bu zatın hesap uzmanlığını biz SSK döneminden iyi biliriz. Bu para sığınmacıların eline verilen para değildir onlara yapılan tüm hizmetlerin maliyetidir. ifadelerini kullandı.

KILIÇADROĞLU'NU BOMBALADI: ''Hadi Avrupalıların riyakarlıklarını anladık da bizim ana muhalefetin başındaki zat nerede bu 30 milyar dolar diye sorup duruyor.'' diyen Erdoğan, ''1 yaşındaki torununa SSK'dan kalkıp imkan hazırlıyor.15 yaşındaki çocuğunu SSK'lı yapıyor. Bu zatın hesap uzmanlığını biz SSK döneminden iyi biliriz. Bu para sığınmacıların eline verilen para değildir onlara yapılan tüm hizmetlerin maliyetidir. Birilerinin milletimizin kafasını karıştırmak için ortaya attığı iddiaları da karşılıksız bırakamayız.'' dedi.

TRUMP'IN KUDÜS KARARI: Kudüs konusunda mutlaka somut elle tutulur adımlar atmak zorunda olduklarının altını çizen Cumhurbaşkanı, ''Bu mübarek topraklar çok büyük acılara şahitlik etti. Kudüs'te ve Filistin şehirlerinde acı çektirilen her anne yaklaşan yeni bir fırtınanın habercisidir. Kudüs meselesi inşallah insanlığın Müslümanların uyanışına vesile olacaktır. Biz bu konuda üzerimize düşenleri yapmayı sürdüreceğiz.'' ifadelerini kullandı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

-Biz topraklarımıza gelen sığınmacılara her şeyden önce insan olarak bakıyoruz. Anadolu asırlar boyunca göçmenler yurdu olmuştur.

-İspanya'daki yahudiler kovulduğunda ecdadımız kapılarını açmıştır. Suriye'den Irak'tan kardeşlerimiz başları sıkıştığında hemen Anadolu'ya yönelmişlerdir.

-Bizim göçmenler konusunda başımız ne kadar dikse modern çağdaş ve gelişmiş olarak gören ülkelerinse o kadar eğiktir. 

-Avrupa ülkelerinde söz sahibi olmaya başlayan ırkçı partiler bu coğrafyadaki felaketin habercileridir. İnsanlıktan çıkmış Avrupa'nın kendini sorgulama zamanı çoktan gelmiştir.

-Bugün Avrupa genelinde 10 binin üzerinde kayıp göçmen çocuk var. Bu durum bizde olsaydı dünyayı başımıza yıkarlardı. Köle demek boynuna zincir vurulan insan demek değildir az ücretler karşılığında insanlar çalışmak zorunda bırakılıyorsa bunun adı modern köleliktir.

-Türkiye olarak biz Suriye ve Irak'ta çatışmalardan kaçarak ülkemize gelen 3,5 milyona yakın kardeşlerimize sadece Allah için kucak açtık. Avrupa'nın tamamındaki Suriyeli sığınmacı ise toplam 987 bindir. Almanya kendi sınırları içindeki sığınmacılar için 2016 yılında 16 milyar avro harcadığını iddia ediyor.

-Biz de 7 yılda toplam 30 milyar dolarlık bir harcama yaptık. AB'nin geçen yıl bize verdiği söz 3+3 milyar avrodur. Şu ana kadar bize aktardığı rakam en son 900 milyon avroydu. BM de 600 milyon dolar. Bu millet ensar olmanın ne demek olduğunu gayet iyi biliyor. AB yaptığımız mülteci anlaşmasındaki sözlerini yerine getirmedi.