BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.509,78
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan av sezonunu açtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2018-2019 balık av sezonun açılış töreninde konuştu. Balıkçılara bereketli bir sezon dileyen Erdoğan, av yasaklarına mutlaka riayet edilmesini istedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk balıkçılığıyla ilgili olarak hem Cumhurbaşkanlığı hem de bakanlıkların bu konuda üzerine düşeni yapmakta kararlı olduğunu söyledi. Erdoğan, yeni av sezonunda balıkçıları da uyararak av yasağı kurallarına riayet edilmesini istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Sarıyer Kireçburnu'nda düzenlenen balık av sezonu açılışında konuştu. Balıkçılara av sezonunun bereketli geçmesini dileyen Erdoğan, Türkiye'de son yıllarda 300-400 bin ton balık, su ürünü temin edildiğini bundan on yıl önce sadece hamsi avının 250-300 bin ton düzeyinde gerçekleştirildiğini hatırlattı. Erdoğan, kültür balıkçılığı gelişse de denizden avcılık yöntemiyle tutulan balığın yerini alamayacağını söyledi.

Erdoğan, kişi başı balık tüketiminin artmasını arzu ettiklerini vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bilinçli avcılıkla denizlerimizi temiz tutarak, karaya çıktıktan sonraki saklama ve dağıtım kanallarını geliştirerek milletimizi yeniden balıkla buluşturmalıyız. Hele hele balıkların çoğalma döneminde uygulanan av yasağına mutlaka riayet etmeliyiz. Yasak dönemde avcılık sadece balıkçılarımızın değil, topyekun milletin geleceğinin çalınması demektir. 

"BAKTINIZ AÇIK OLSUN"

Cumhurbaşkanlığı olarak, bakanlarımızla, ilgili tüm kurumlarımızla birlikte bu konuda üzerimize düşenleri yapmakta kararlıyız. Temennimiz şudur, balıkçılığımızı ayağa kaldıralım, bu ülke balıkçılıkta çok daha güçlü hale gelsin. Bunu yapmaya hazır mıyız, buna var mıyız? Öyleyse bir kez daha sizlere bereketli bir balıkçılık sezonu diliyorum. Burada sizlere sesleniyorum. Pruvanız neta, dümeniniz viya, rüzgarınız kolay, bahtınız açık olsun."

Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra bir balıkçı teknesine bindi. Burada kaptan köşküne çıkan Erdoğan, sonrasında tekneden inerek vatandaşlara balık dağıttı.

Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kireçburnu'na gelirken vatandaşlar aracının önüne keserek sevgi gösterisinde bulundu. Erdoğan, vatandaşlarla bir süre sohbet etti.