BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.426,31
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Anlaşılan mesajı alamadılar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tekirdağ'da konuştu. Erdoğan'ın hedefinde partilerin asgari ücret vaatleri vardı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tekirdağ'da toplu açılış töreninde halka seslendi.

Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları:

"HEPSİNDE BENZER VAATLER"

Milletimin tarafında bir cumhurbaşkanı olarak tüm gelişmelere bu yaklaşımla, bu değerlendirmeyle şöyle bir bakıyorum. Dikkatimi çeken bazı hususlar var. Birincisi, muhalefet partilerinin çoğunun benzer vaatler, benzer projeler ifade etmeleri. Anladığım kadarıyla 10 Ağustos'ta yaptıkları ittifakın etkisinden hala çıkamamışlar. Biliyorsunuz karşıma 14 parti koalisyonuyla çıkmışlardı. Aslında milletimiz onlara orada gayet güzel bir ders verdi. Anlaşılan mesajı da alamadılar, dersi de. Şimdi eski Türkiye koalisyonunu kurmaya çalışıyorlar.

"OYLARI ASGARİ ÜCRET 5 BİN DİYEN ALACAK"

Ben partilerin vaatlerinde, projelerinde Türkiye'nin işte tüm bu kazanımlarının üzerine ne koyacaklarını görmek istiyorum. Bakın şimdi asgari ücrette bir açık arttırma başladı. Birisi bakıyorsunuz iktidar hesabı yapmış 'bin' diyor, öbürü 'bin 400' diyor, birisi çıkmış 'bin 500', birisi çıkmış 'bin 800', birisi de diyor ki '5 bin'. Herhalde oyları 'asgari ücret 5 bin' diyen alacaktır. Değerli kardeşlerim siyaset dürüstlük ister Bunun ucu açıktır ama belirlenen rakamın altına inemezsiniz.

"ASGARİ ÜCRET KORUMA RAKAMIDIR"

Asgari ücret, devletin bir koruma, bir çerçeve anlaşmasıdır. Yani siz o belirlenen asgari ücretin altında işçi çalıştıramazsınız, bu demektir ve o asgari ücret üzerinden bütün SGK primlerini, vesairesini oradan ödersiniz. Bunun ucu açıktır, ister bunu bin 500 yaparsın, 2 bin, 5 bin ne yaparsan yap ama onun altına inemezsin. Bu bir koruma rakamıdır. Değerli kardeşlerim, bu bakımdan asgari ücreti bu şekilde belirlerken bir de bunun getirisi, götürüsü vardır. Siz asgari ücreti kalkar da böyle bin 500, 2 bin bu şekilde ortaya koymaya yönelirseniz bir de istihdamda bu ne getirir, ne götürür bunu düşünmek zorundasın.

"NEZAKET KURALIMDIR"

Ben şu anda Anadolu'yu dolaşıyorum ve gittiğim yerde söylüyorum. Belediye, Vali ziyareti benim nezaket kuralımdır. Burada şu parti bu parti diye ayırt etmiyorum.

"ESKİ TÜRKİYE KOALİSYONUNUN ÖNÜNDE..."

Eski Türkiye koalisyonunun önünde ana muhalefet var, arkasında da iki tane örgüt. Biri bölücü örgüt, ötekisi paralel örgüt. Aralarında iş bölümü yapmışlar. Biri batıdaki, güneydeki vatandaşlarımızı hayat biçimleri üzerinden istismar ediyor, oylarına ipotek koymaya çalışıyor, öteki de doğudaki, güneydoğudaki vatandaşlarımızı tehditle, baskıyla, sindirmeyle kendine oy vermeye zorluyor. Paralel örgüt de bunlara hem akıl hocalığı yapıyor hem de lojistik destek sağlıyor. Bir yanda Pensilvanya, bir yanda Kandil, maalesef önlerinde de ana muhalefet.

"KANDİL'DEN TALİMAT ALMIŞLAR"

Karabük'e gittim mesela MHP belediyesi sağolsunlar karşıladılar ben de brifing aldım. Bugün Tekirdağ'da aynı şekilde. Ancak son olarak Batman, Mardin, Diyarbakır'da böyle bir şey olmadı. Herhalde Kandil'den talimat almışlar. Ben de milletin bana verdiği yetkiyi göz önüne alarak oraya ziyarete gitmedim.

"HER TÜRLÜ HAKSIZLIĞI YAP SONRA..."

Her türlü haksızlığı, hukuksuzluğu, gasbı yapıp sonra da 'haram yemedik' diye suç bastırmaya çalışıyorlar. Ama unuttukları bir şey var. Bu millet 1940'ların tek parti zulmüne boyun eğmedi. Bu millet 1960 cuntacılarının, 1980 darbecilerinin zulmüne eyvallah etmedi. Bu millet 28 Şubatçıların tehditlerine dönüp bakmadı. Bu millet çift anahtar gösterenlere, 'onlar ne veriyorsa benden 5 fazlası' diyenlere, pop müzik starı edasıyla meydanlarda dolaşanlara da itibar etmedi. Çünkü bu millet biliyor ki seçimlerde oy verdiği partiye geleceğini emanet ediyor