BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,70
ALTIN 2.488,79
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Sen bu asrın Nene Hatun'usun'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde vekillerle iftar programında konuştu. Erdoğan, konuşması sırasında, İngiltere'de terör örgütü PKK yandaşlarının hedefi haline gelen kadını arayarak teşekkür ettiğini söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Afrin'de bugüne kadar 4 bin 464 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Terör örgütlerine yönelik operasyonların aralıksız devam ettiğini söyleyen Erdoğan, İngiltere'de PKK yandaşlarının hedefi haline gelen kadını arayarak teşekkür ettiğini söyleyerek ''Onu aradım ve konuştum. Sen bu asrın Nene Hatunu'sun dedim" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkez'de partisinin milletvekillerine verilen iftar programında konuştu. Son 5 ayda terör örgütüne yönelik operasyonlarda toplamda 706 teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade eden Erdoğan, PKK'ya tarihi bir darbe vurulduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, erken seçim kararıyla ilgili konuşurken "erken seçim fısıltısının tüpten çıkan macun" gibi olduğunu söyleyerek MHP'nin teklifiyle bu konuda karar verme mecburiyetiyle karşı karşı kaldıklarını ifade etti. Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Benim gözümde 26. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi, I. Meclis'ten sonraki ikinci kurucu meclistir.

Gelen kamuoyu araştırmalarımız hamdolsun iyi. Ancak araziyi de iyi tahkih etmemiz lazım. Yenilenen teşkilatlarımız için bu seçim, kendilerini ispat edecekleri, gösterecekleri bir seçim olacaktır.

Salı gününden itibaren tüm milletvekillerimiz ve milletvekili adaylarımız sahaya inecek ve gece gündüz çalışmaya başlayacak. Partilerde yapılan görevler bir bayrak yarışıdır. Bu süreçte aramıza yeni arkadaşlarımız da katılacaktır.

MİLLETVEKİLLERİNE SESLENDİ

Mecliste ortaya koyduğunuz dayanışma takdire şayandı. Milletimizin desteğini alarak tarihi değişimi hayata geçirdik. Anayasa değişikliğinin verdiği imkanları kulanarak genel başkanlık görevini yeniden üstlendik."

ZEYTİN DALI HAREKATI

İl kongrelerine bizzat katılmaya çalıştığını belirten Cumhurbaşkanı, ''51 il kongremize iştirak ettim. Ocak ayınca hayati bir adım attık. Zeytin Dalı Harekatı'nı başlattık. ÖSO ile birlikte sürdürdüğümüz bu harekatı dünyaya örnek olacak şekilde bitirdik.'' dedi.

"ONU ARADIM, 'SEN BU ASRIN NENE HATUNUSUN' DEDİM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere'de PKK'lı teröristlerden birinin Türk bayrağını almaya çalışmasına rağmen teslim etmeyen kadını aradığını söyledi.

Erdoğan, "Bugün kendisini telefonla aradım, tebrik ettim. 'Bu asrın Nene Hatunusun, Şerife Bacısısın.' İşte bu PKK'lılar dedikleriniz benim o Şerife Bacıma, Nene Hatunuma bakın söz geçiremiyor. O ahlaksız, bir bayana o şekilde saldırdığı halde bayrağı ona teslim etmiyor. Olay bu kadar açık, net." ifadelerini kullandı.