BIST 9.530
DOLAR 32,45
EURO 34,79
ALTIN 2.476,84
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye gidiyor!

Erdoğan, BM Genel Kurulu görüşmelerine katılmak için Amerika Birleşik Devletleri'ne gidecek.

Abone ol

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, 20-26 Eylül 2016 tarihleri arasında New York'ta yapılacak olan Birleşmiş Milletler'in 71. Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak için Amerika Birleşik Devletleri'ne gidecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri: Dünyamızı Değiştirmek için Evrensel Hamle" temasıyla gerçekleşecek Genel Kurul genel görüşmelerinin resmi açılışının yapılacağı 20 Eylül Salı günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve 2030 Kalkınma Gündemi"nin kabulünün birinci yıldönümü münasebetiyle düzenlenecek etkinliğe ve Genel Kurulun açılışına katılacağı belirtildi. Erdoğan'ın bu etkinliğin hemen ardından BM Genel Kurulu'na hitap edeceği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ABD Başkanı Obama'nın öncülüğünde, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Kanada, Almanya, İsveç, Etiyopya, Meksika, Ürdün'ün eş-evsahipliğinde mülteciler konusunda düzenlenecek liderler zirvesine katılmalarının da öngörüldüğü bildirildi.

Ayrıca Erdoğan'ın, zirvede insani krizler ve bunların neden oldukları göç hareketleri ile genelde ülkemizin aktif insani diplomasisi, özelde ülkemizin mülteciler konusunda üstlendiği sorumlulukları vurgulayan bir konuşma yapacağı ifade edildi.

Aynı gün, BM Genel Sekreteri tarafından düzenlenecek öğle yemeğine, akşam saatlerinde ise ABD Başkanı Obama ve eşi tarafından verilecek resepsiyona iştirak etmeleri öngörülen Erdoğan'ın, New York'ta bulunacakları sürede bazı devlet ve hükümet başkanlarıyla ikili görüşmeler de gerçekleştireceği vurgulandı.

Erdoğan'ın ziyaretleri sırasında, ABD'li yatırım ve iş çevreleriyle, kanaat önderleriyle, ABD'deki Türk ve Müslüman toplumu temsilcileriyle de biraraya gelmeleri ve medya kuruluşları temsilcileriyle mülakatlar gerçekleştirmeleri nin de planlanlandığı açıklandı.