BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,97
HABER /  SEÇİM  /  2018 GENEL SEÇİMLERİ

Cumhurbaşkanı Danışmanı: Seçimler tekrarlanabilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Mehmet Uçum, 24 Haziran seçimlerinde parlamentoda muhalefetin üstünlük sağlaması durumunda yeni seçimlerin gündeme gelebileceğini söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum 24 Haziran seçimleriyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. ABD'li Bloomberg haber ajansına konuşan Uçum, 24 Haziran seçimlerinde Türkiye'deki seçmenin parlamentoda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la işbirliğine girmeyi reddeden bir muhalefeti seçmesi durumunda Türkiye'de seçimlerin tekrarlanabileceğini ifade etti.

İŞBİRLİĞİ YAPAMAZLARSA SEÇİM TEKRARLANABİLİR: Uçum, "Eğer muhalefet parlamentoyu alır ve Erdoğan yeniden seçilirse siyasetçiler vatandaşların ‘birbirlerini denetleme ve işbirliği yapmalarını' istediğini anlamalı. Eğer başaramazlarsa parlamento ya da cumhurbaşkanı yeni seçime gitme kararı alabilir" diye konuştu. 

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, "Bunun son çare" olacağını söyleyen Uçum, bu tür bir sonucun ülkeyi çıkmaza sokacağını ifade etti.

Uçum, "Bu seçimler Türkiye'yi parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçirecek. Bu geçiş eğer tüm taraflar dahil olmuyorsa başarılamaz" dedi.

Uçum, Erdoğan ve AK Parti'nin hem başkanlığı hem de parlamentoyu kazanacağını çünkü seçmenin yetkiyi aynı partiye vererek 'rasyonel' karar vereceğini ifade etti.