BIST 9.560
DOLAR 32,48
EURO 34,77
ALTIN 2.490,73
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı adayını açıkladı Kılıçdaroğlu'nun kafasındaki isim

Çatı aday İlhan Kesici mi olacak? SONAR Araştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı, 2019 yılında yapılacak olan Başkanlık seçimi için CHP'ye aday önerisinde bulundu.

Abone ol

Deniz Baykal'ın fitilini ateşlediği aday tartışmasında CHP'nin adayı belli oldu mu? İsimler havada uçuşurken CHP İstanbul Milletvetimi İlhan Kesici'nin ismi ağırlık kazanmaya başladı.

Geçtiğimiz hafta sonu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın isimlerden Akşam gazetesi yazarı Hüseyin Beşli de, köşesinde isim vermeden İlhan Kesici'nin CHP'de şekillenmekte olduğunu yazmıştı.

Kesici ismini CHP'ye yakınlığıyla bilinen anketçilerden Hakan Bayrakçı da telaffuz etti.  Başak Şengül'ün sunduğu Akıl Çemberi programına konuk olan SONAR Araştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı, 2019 yılında yapılacak olan Başkanlık seçimi için CHP'ye aday önerisinde bulundu.

Bayrakçı, "CHP'nin suyundan şerbetinden içmiş olmalı ama merkez sağa da hitap edebilmeli, milliyetçilere de hitap edebilmeli, Kürtler ile barışık olmalı" dedikten sonra aday olarak İlhan Kesici ismini söyledi. Hakan Bayrakçı, "Bu benim önerim. Böyle düşünen çok kişi var. Ayrıca bu benim düşüncem de değil anladığım kadarıyla bilmiyorum ama Kemal beyin kafasında da böyle bir model var" ifadelerini kullandı.

İLHAN KESİCİ KİMDİR?

22 Kasım 1948'de Sivas Zara'da doğdu. Baba adı Osman Nuri, anne adı Halise'dir.

Endüstri Yüksek Mühendisi; Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı fakültede tamamladı. İngiltere Bradford Üniversitesi Proje Planlaması Merkezinde ''Ekonomik Kalkınma ve Altyapı Projeleri'' ve Londra Kraliyet Kamu Yönetimi Enstitüsünde Kamu Yüksek Yöneticiliği eğitimleri aldı.

TCDD'de Proje Başmühendisliği ve Daire Başkan Yardımcılığı yaptı. Devlet Planlama Teşkilatında Uzman, Daire Başkanı ve Genel Müdür-Başkan olarak görev aldı. Brüksel, Avrupa Birliği Nezdinde Türkiye Daimi Temsilci Yardımcısı olarak görev üstlendi. Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı yaptı. Bu sıfatla Yüksek Planlama Kurulu Üyeliği ve Yüksek Öğrenim Kurulu Üyeliği yaptı.

SİYASİ HAYATI

20. Dönem, 1995-1999: Bursa Milletvekili (ANAP)

Dışişleri Komisyonu Üyesi, Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Üyesi, NATO Parlamenter Asamblesi Üyesi

23. Dönem, 2007-2011, İstanbul Milletvekili (CHP)

Dışişleri Komisyonu Üyesi, NATO Parlamenter Asamblesi Üyesi

25/26. Dönem, 2015- , İstanbul Milletvekili (CHP)

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyesi

Evli, Bir kızı var, İngilizce bilmektedir.