BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.438,69
HABER /  GÜNCEL

Başbakan toplantıya bisikletle geldi

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le toplantıya bisikletiyle geldi...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hollanda ziyaretinin ikinci gününde başkent Amsterdam'da ve Lahey'de temaslarda bulundu.. Günün renkli karesini ise Başbakan Mark Rutte verdi. Rutte, Cumhurbaşkanı Gül ile olan toplantısına bisikletine atlayıp geldi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Hollanda temaslarının ikinci günü Amsterdam'da başladı. Cumhurbaşkanı ve eşi Hayrunnisa Gül, Büyük Sanayiciler Kulubü Kütüphanesi'nde öğrencilerle buluştu. Yaklaşık 40 öğrenciyle, küçük bir odada samimi bir sohbet gerçekleştirdi.

Daha sonra 70 kilometre uzaklıktaki Lahey'e geçen Gül'ün ilk durağı Senato ve Temsilciler Meclisi'ydi. Gül ve eşi Hayrunnisa Gül'ü parlamentoya gelişinde Senato ve Temsilciler Meclisi'nin başkanları karşıladı. Gül çifti, görüşmelerin ardından Başbakanlık binasında, Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin, onuruna verdiği öğle yemeğine katıldı.

Rutte ve Gül daha sonra yaptıkları ikili görüşmede Suriye, AB ve Avrupa'da son yıllarda yükselişe geçen "İslamafobia"yı konuştu. Laheydeki toplantıdan sonra kameralar karşısına geçen Gül'e, Hollandalı İslam karşıtı milletvekili Geert Wilders'in Gül'ün ziyareti öncesinde internette başlattığı ırkçı kampanya soruldu. Gül, "Avrupa'da bazı anti-semitist düşünceler, hiç kimsenin rüyasında görmeyeceği olayların yaşanmasına neden olmuştur. Bu tür düşünceler birden bire yayılabilir ve kontrol altına alınamaz. O yüzden İslamafobiaya karşı da herkesin dikkatli olması gerekir" dedi.

Sadece o toplantının değil, tüm ziyaretin en renkli anı, Başbakan Rutte'nin görüşmeye gelirken verdiği fotoğraf karesiydi. Rutte, ulaşımın motorlu taşıttan çok bisikletle sağlandığı Hollanda'da, görüşmeye makam aracı yerine bisikletiyle geldi.

Cumhurbaşkanı Gül daha sonra, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün Genel Kurulunda konuşma yaptı. Gül, örgüt merkezini gezisi sırasında kendi adına yaptırılan hatıra plakasının açılışını yaptı.